Krachtige nagels, hoe bereik je dat?

11/09/2023
860
krachtige nagels

Heb je ooit naar je nagels gekeken en gewenst dat ze sterker en gezonder waren? Krachtige nagels zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ze zijn ook een teken van algemeen welzijn. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je nagels te versterken en hun algehele conditie te verbeteren. In dit artikel zullen we diepgaand onderzoeken hoe je krachtige nagels kunt bereiken en behouden.

Wat zijn nagels nu precies?

Nagels zijn meer dan alleen maar dode huidcellen. Ze bestaan uit verschillende lagen keratine-eiwit en fungeren als bescherming voor je vingertoppen. Gezonde nagels zijn veerkrachtig, egaal van textuur en hebben een roze nagelbed. Als je merkt dat je nagels broos, splijtend of verkleurd zijn, is het tijd om actie te ondernemen. En hoe je dat doet, lees je in de volgende 5 stappen!

Lees hier ook alles over kalknagel en hoe je het kunt bestrijden.

Stap 1: Voeding en hydratatie

Allereerst speelt een evenwichtige voeding een cruciale rol bij het bevorderen van sterke nagels. Eiwitrijke voedingsmiddelen zoals eieren, noten en magere vleessoorten leveren aminozuren die nodig zijn voor de aanmaak van keratine. Daarnaast zijn vitaminen en mineralen zoals biotine, vitamine E, en zink essentieel voor nagelgroei en -sterkte.

MSM- Een belangrijke voedingsstof die ook vaak over het hoofd wordt gezien in nagelverzorging is MSM (methylsulfonylmethaan). MSM is een organische zwavelverbinding die van vitaal belang is voor de aanmaak van collageen, een eiwit dat je nagels helpt versterken en groeien. Wil jij dit goedje eens proberen? Koop MSM poeder hier!

krachtige nagels vijlen

Stap 2: Bescherming en onderhoud

Dagelijkse bescherming en onderhoud zijn van vitaal belang om je nagels in topconditie te houden. Je nagels worden vaak blootgesteld aan omgevingsfactoren die ze kunnen beschadigen, zoals chemische stoffen en scherpe voorwerpen. Draag daarom handschoenen bij huishoudelijke taken, zoals schoonmaken en tuinieren, om je nagels te beschermen. Zo voorkom je direct contact met potentieel schadelijke stoffen en voorkom je beschadiging.

Nagels vijlen

Bovendien is de manier waarop je je nagels vijlt en verzorgt ook van invloed op hun gezondheid. Het is belangrijk om je nagels regelmatig te vijlen, maar doe dit altijd in één richting. Vijl niet heen en weer, omdat dit de nagelstructuur kan verzwakken en tot splijten kan leiden. Als je nagels al zijn gespleten, gebruik dan een fijne vijl om ruwe randen voorzichtig glad te maken.

Verzorgen van de nagelriemen

Een ander aspect van nagelverzorging is het beheer van je nagelriemen. Nagelriemen beschermen de basis van je nagels tegen infecties, dus is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Duw je nagelriemen voorzichtig terug met een bokkenpootje na het douchen of na het aanbrengen van nagelriemolie. Hierdoor voorkom je dat ze overgroeien en vast komen te zitten aan je nagels, wat kan leiden tot ontstekingen.

Lees ook:  Sol de Janeiro review
krachtige nagels

Stap 3: Hydratatie en massage

Net zoals je huid hydratatie nodig heeft, hebben je nagels dat ook. Nagels kunnen uitdrogen door blootstelling aan water, zeep en andere omgevingsfactoren. Het regelmatig aanbrengen van nagelriemolie is een krachtige manier om vocht vast te houden en je nagels en nagelriemen gehydrateerd te houden. Nagelriemolie is speciaal ontworpen om de delicate huid rond je nagels te voeden en te beschermen.

Hoe aan te brengen - Wanneer je de olie aanbrengt, masseer deze dan zachtjes in je nagels en nagelriemen met cirkelvormige bewegingen. Dit bevordert niet alleen de hydratatie, maar verbetert ook de bloedcirculatie in het gebied. De verhoogde bloedstroom zorgt voor een betere toevoer van voedingsstoffen naar de nagelwortels, wat op zijn beurt de groei en kracht van je nagels bevordert.

Stap 4: Vermijd nagelbijten en onnodige druk

Naast fysieke zorg is emotionele welzijn ook van invloed op de gezondheid van je nagels. Nagelbijten en overmatige druk op je nagels kunnen schade veroorzaken. Het bijhouden van een dagboek om je stressniveaus te volgen en te identificeren wanneer je je nagels bijt, kan helpen. Bewustwording van deze gewoonten is de eerste stap naar verandering. Zoek gezonde manieren om stress te beheersen, zoals yoga, meditatie, of zelfs creatieve activiteiten.

Stap 5: Nagelvriendelijke nagellak en behandelingen

De keuze van nagellak en behandelingen kan een aanzienlijke impact hebben op de gezondheid van je nagels. Geef de voorkeur aan producten die vrij zijn van schadelijke chemicaliën zoals formaldehyde en tolueen. Deze chemicaliën kunnen je nagels verzwakken, broos maken en beschadigen.

Kies in plaats daarvan voor producten die verrijkt zijn met vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen voeden je nagels terwijl je ze mooi maakt. Kijk specifiek naar producten die aangeduid worden als "nagelversterkers" of "verrijkte formules", omdat deze extra zorg bieden.

Een voorbeeld van een nagelvriendelijke nagelbehandeling is BIAB! Bekijk hier hoe je BIAB zelf kunt doen.

Conclusie

Krachtige nagels zijn binnen handbereik met de juiste zorg en aandacht. Door een combinatie van een gezonde voeding, beschermende maatregelen, hydratatie en goede gewoonten kun je de algehele gezondheid en kracht van je nagels verbeteren. Onthoud dat consistentie belangrijk is, en met de juiste toewijding kun je genieten van mooie en sterke nagels.

Vond je deze blog interessant en wil je eer lezen over nagels? Lees dan eens deze blog: Deuk in nagel, wat kun je er tegen doen?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings