Zwanger naar de nagelstudio? Ja of nee?

07/10/2020
5689
zwanger naar de nagelstudio

Kunstnagels: gewoon doen

Zwangerschap is geen reden om je kunstnagels te verwijderen. Technisch en medisch zijn kunstnagels helemaal ongevaarlijk voor het ongeboren kind. Het is wel verstandig voor je nagelstylist om nog beter op de hygiëne te letten dan anders, aangezien de weerstand van zwangere vrouwen verminderd is. Hoewel, als je een goede stylist hebt, werkt hij of zij natuurlijk al heel hygiënisch. Je mag dus zwanger naar de nagelstudio!

kunstnagels

Sera UV Lamp Gelnagels


  • Misschien ben je de eerste maanden van de zwangerschap misselijk. Veel vrouwen zijn negen maanden lang overgevoelig voor geuren. Schakel eventueel over op gel als je de acryllucht onprettig vindt.
  • Kom om de twee weken terugkomen voor een nabehandeling. Zo kun je de snelle nagelgroei bijhouden.
  • Door de hormonen kunnen kunstnagels sneller loslaten dan anders. Dat is bij iedere zwangere weer anders. Helaas kun je hier weinig aan doen.
  • Het vijlen kan wat onprettig aanvoelen. De natuurlijke nagels en het nagelbed zijn gevoeliger, waardoor je sneller een hittereactie ervaart tijdens het vijlen.
  • Leuk is ook om als ‘gender reveal’ een speciale nail art te laten zetten. Kijk op Instagram of Pinterest voor voorbeelden. Andere leuke nail art ideeën vind je hier.
  • Zorg dat je je kunstnagels niet té lang maakt. Als de bevalling zich plotseling aandient, moet je wellicht de volgende afspraak voor nabehandeling afzeggen. De nagels hebben dus wat groeiruimte nodig. Een andere reden om de nagels kort te houden: hygiëne. Er kunnen zich nu eenmaal bacteriën en schimmels verstoppen onder de vrije rand en die kunnen bij een verzwakte aanstaande of pas bevallen moeder mogelijk infecties veroorzaken.
  • Laatste afspraak voor de bevalling? Laat je nagels extra glad en wat ronder vijlen, zodat je als jonge moeder je baby niet krast. Het aankleden van een baby en het frummelen met de kleine knoopjes gaat gemakkelijker met korte nagels.

Liever geen kunstnagels in het ziekenhuis

Weet je al dat je in het ziekenhuis gaat bevallen? Dan zou je de kunstnagels een maand voor de uitgerekende datum moeten verwijderen. Zeker als je al weet dat je een keizersnede zal krijgen. Dat is een grote ingreep met een flinke operatiewond. De anesthesioloog (de arts die de narcose geeft) houdt tijdens de operatie in de gaten of het zuurstofgehalte in het bloed voldoende hoog blijft. Dat doet de anesthesioloog met behulp van een apparaatje dat hij of zij op een vingertop aansluit. De medewerkers controleren regelmatig de kleur van het nagelbed: hoe roder/rozer het nagelbed, hoe beter de doorbloeding in het lichaam is.

Het is voor het operatieteam het handigst als de vingernagels ‘kaal’ zijn. In de operatiekamer staat aceton klaar om nagellak eventueel weg te halen. Maar kunstnagels en gellakken zijn lastig in de operatiekamer, want die veeg je niet met een beetje aceton weg.

Natuurlijke nagels

Tuurlijk kun je naar de nagelstudio blijven gaan. Want hoe lekker is een manicurebehandeling als je extra vocht vasthoudt? Een vocht-afvoerende massage kan gezwollen vingers verhelpen. Gebruik een goede nagelverharder om de nagel te verstevigen. Sommige nagelsalons bieden speciale zwangerschapspakketten aan met gecombineerde behandelingen (nagels op handen én voeten!). Leuk om jezelf cadeau te doen tijdens je verlof of voor na de bevalling weer even quality time met me, myself and I.
Oorspronkelijke tekst: Petra Teunissen

Meer weten over zwangerschap en beauty? We schreven er al eerder over. Wil je meer lezen over hormonen en nagels? Mis dit artikel dan niet.

Lees ook:  Nails in fashion: Vivienne Westwood

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke mode bestellen vrouwen het meest online?

Dit betekent het symbool op jouw beautyproducten

Hoe verzorg je de huid rond je ogen?

Bordspellen en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings