6 Life hacks met nagellak die jij nog niet wist

28/08/2023
9099
nagellak

Nagellak is niet alleen om je nagels een leuk kleurtje te geven. Nagellakjes kan namelijk ook veel velen andere dingen worden gebruikt. Vooral transparante nagellak kan een echte life hack zijn in sommige situaties. Wil je weten welke? Wij vertellen er meer over in deze blog! Zo kan jouw nagellakje toch nog vaker van pas komen.

Laat je sieraden glimmen met nagellak

Wanneer je sieraden hebt, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk laten glimmen. Naar een tijdje kan er een dof laagje op komen. Om dit dof laagje te voorkomen of verwijderen, zou je er een klein laagje transparante nagellak op kunnen aanbrengen. Dit laagje zorg ervoor dat er veel een glimlaagje op je sieraden komt. Daarnaast zal een laagje transparante nagellak ook verkleuring tegengaan. Een win-winsituatie!

Voorkom ladders in je panty

Iedere vrouw herkent het wel: een ladder in je panty. Niets is vervelender dan dat. Een panty staat natuurlijk hartstikke leuk, maar het gevaar voor een ladder ligt altijd op de loer. Zie je een klein gaatje of een beginnende ladder zitten? Doe er dan snel wat transparante nagellak overheen. Door wat nagellak over het kleine gaatje te smeren, zal het niet verder uitscheuren en zullen nieuwe ladders worden voorkomen.

Life hacks met nagellak

Ga rafelende schoenveters tegen

Wanneer je al een tijdje dezelfde schoenen aandoet, kan het zijn dat je schoenveters langzaam zullen slijten. Omdat dit natuurlijk niet meteen een reden hoeft te zijn om nieuwe schoenen te kopen, is er een handige rafelende schoenveters tegen te gaan. Hoe? Met transparante nagellak! Door een klein beetje transparante nagellak aan de uiteinden van de veters te smeren, worden de losse draadjes van de veters weer bij elkaar gehouden.

Krasjes in de lak van je auto

Transparante nagellak kan worden gebruikt om kleine krasjes en beschadigingen aan de lak van een auto te bedekken. Hoewel dit geen permanente oplossing is, kan het helpen om de beschadiging minder opvallend te maken en tijdelijke bescherming bieden tegen verdere slijtage. Zo hoef je niet op korte termijn auto elektronica onderdelen te vernieuwen.

De neus van je schoen opknappen

Het opknappen van de neus van je schoenen met een transparante nagellak is een slimme en praktische truc die je kunt toepassen om die kleine beschadigingen te verdoezelen en tegelijkertijd een extra beschermende laag toe te voegen. De neus van schoenen is vaak onderhevig aan dagelijkse slijtage en kan na verloop van tijd tekenen van gebruik gaan vertonen, zoals krassen, schaafplekken of lichte verkleuring. Gelukkig is het met een beetje transparante nagellak mogelijk om ze nieuw leven in te blazen en hun uitstraling te verbeteren.

Lees ook:  Nail art @ home: verjaardagsnagels

Sally Hansen Miracle Gel Nagellak Top Coat 2.0

Bekijk de prijs bij bol.com

Draad door een naald krijgen

Het gebruik van transparante nagellak om het uiteinde van het draad te verstevigen, kan het inrijgen van een naald aanzienlijk vergemakkelijken, vooral bij dunne of pluizige draden. Het verstevigde uiteinde helpt om het draad stijver en gemakkelijker hanteerbaar te maken, waardoor het door het oog van de naald kan worden gevoerd met minder gedoe.

Gebruik je nagellakjes toch liever waarvoor het bedoeld is? Lees dan hier meer over de nageltrends om inspiratie op te doen! Ook vind je hier een prachtige Essie nagellak!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings