BIAB nagels zelf doen? Gebruik dit stappenplan

21/11/2023
890
biab nagels zelf doen

Heb je interesse in BIAB nagels zelf doen? BIAB, een sterk gelproduct, versterkt natuurlijke nagels en biedt een professionele uitstraling. Het is een kosteneffectieve oplossing vergeleken met salonbezoeken. Deze methode geeft je de vrijheid om verschillende stijlen uit te proberen. Of je nu een beginner of ervaren bent, onze blog biedt een gedetailleerd stappenplan. We delen ook handige tips voor het beste resultaat. Zo kun je zelfverzekerd je BIAB nagels zelf zetten.

Wat zijn BIAB nagels?

BIAB nagels, kort voor 'Builder In A Bottle', zijn een moderne oplossing voor nagelversterking en -verzorging. Het is een gel-achtige substantie die op natuurlijke nagels wordt aangebracht. Deze techniek biedt niet alleen extra stevigheid, maar ook flexibiliteit, waardoor het ideaal is voor mensen met zwakke of beschadigde nagels. De unieke samenstelling van BIAB zorgt voor een natuurlijke, verzorgde uitstraling. Het kan ook dienen als een sterke basis voor nagellak of nail art. BIAB is geliefd vanwege zijn duurzaamheid en de mogelijkheid om de natuurlijke nagel te laten groeien zonder breuk. Dit maakt het een populaire keuze voor zowel thuisgebruik als professionele salons.

BIAB zorgt voor stevigheid, nog meer tips voor krachtige nagels? Bekijk het hier.

Biab zelf zetten: wat heb je nodig?

Om BIAB nagels succesvol zelf te zetten, is het belangrijk om alle benodigde materialen bij de hand te hebben. Hier is een handige lijst van wat je nodig hebt:

BIAB Gel: de basis van je manicure.

Gellex - Starter Pakket - SET Absolute Gel Builder in a bottle

Bekijk de prijs bij bol.com

UV- of LED-lamp: noodzakelijk voor het uitharden van de BIAB gel.

BoraPora Professionele Nageldroger

Bekijk de prijs bij bol.com

Base Coat en Top Coat: voor bescherming en een glanzende afwerking.

Nagelvijlen: om je nagels in de gewenste vorm te brengen.

Nagelriemolie: om je nagelriemen te verzorgen.

Dadi'Oil Nagelriem olie

Bekijk de prijs bij bol.com

Wattenschijfjes en schoonmaakalcohol: voor het reinigen van je nagels.

Met deze items ben je volledig uitgerust om zelfstandig kunstnagels te zetten. Je kunt dit zien als een investering. Eenmalig ben je iets meer geld kwijt maar daarna kost het (bijna) niks meer in tegenstelling tot om de 3 a 4 weken naar de nagelsalon.

Je biab zelf doen? Hier het stappenplan

Wil je zelf aan de slag met het zetten van BIAB nagels? Hieronder vind je een duidelijk stappenplan dat je door het hele proces leidt. Volg deze stappen zorgvuldig voor het beste resultaat:

 1. Nagels voorbereiden: begin met het schoonmaken van je nagels. Verwijder oude nagellak en vijl je nagels in de gewenste vorm. Duw de nagelriemen voorzichtig terug.
 2. Base Coat aanbrengen: breng een dunne laag base coat aan op elke nagel. Dit beschermt je natuurlijke nagels en zorgt voor een betere hechting van de BIAB. Laat de base coat uitharden onder de UV- of LED-lamp.
 3. BIAB Gel aanbrengen: breng een dunne laag BIAB gel aan. Zorg ervoor dat je de gel gelijkmatig over de nagel verdeelt. Vermijd contact met de huid rondom de nagels om lifting te voorkomen. Laat de BIAB gel uitharden onder de lamp. BIAB gel is te verkrijgen in meerdere kleuren. Bekijk hier de kleuren van de Nagelfabriek.nl.
 4. Vormgeven en glad maken: na het uitharden kun je de nagels vijlen en vormgeven naar wens. Gebruik een fijnkorrelige vijl om het oppervlak glad en egaal te maken.
 5. Top Coat aanbrengen: als laatste stap breng je een top coat aan. Dit geeft een mooie glans en zorgt voor extra bescherming van de nagels. Laat de top coat goed uitharden onder de lamp.
 6. Nagelriemolie toepassen: verzorg je nagelriemen door wat nagelriemolie aan te brengen. Dit houdt je nagels gezond en ziet er verzorgd uit.
Lees ook:  Halloween nail art
biab zelf doen

Volg dit stappenplan voor een professioneel ogend resultaat van je BIAB nagels. Met geduld en oefening zal het steeds makkelijker worden om zelf prachtige nagels te creëren.

Tips voor een goed resultaat

Voor een succesvol resultaat bij het zelf zetten van BIAB nagels, zijn hier enkele tips:

 1. Breng BIAB gel zorgvuldig aan, vermijd de huid rond de nagels.
 2. Gebruik dunne lagen voor een gelijkmatige uitharding en een glad oppervlak.
 3. Laat elke laag voldoende tijd uitharden onder de UV- of LED-lamp.
 4. Verzorg je nagels regelmatig, vooral de nagelriemen.
 5. Verwijder de BIAB gel voorzichtig om je natuurlijke nagels te beschermen.
 6. Houd je werkplek en gereedschappen schoon om infecties te voorkomen.

Veelgestelde vragen als je biab zelf gaat doen

Bij het zelf zetten van BIAB nagels komen vaak enkele veelgestelde vragen naar voren. Hier beantwoorden we de meest voorkomende:

Hoe lang blijven BIAB nagels zitten? Deze kunnen, afhankelijk van de groei van je natuurlijke nagels en hoe je ze verzorgt, twee tot vier weken mooi blijven.

Is BIAB schadelijk voor mijn natuurlijke nagels? Nee, BIAB is ontworpen om je natuurlijke nagels te versterken. Als je het correct aanbrengt en verwijdert, is er weinig risico op schade.

Kan ik over BIAB nagellak aanbrengen? Ja, je kunt nagellak over BIAB aanbrengen. Zorg ervoor dat je de nagellak verwijdert met een nagellakremover zonder aceton.

Hoe verwijder Ik BIAB? Gebruik een speciale remover of week je nagels in aceton. Vermijd hard schrapen of vijlen om beschadiging te voorkomen. Bekijk de blog: hoe kun je het beste gellak verwijderen. In deze blog staan tips om gellak (en biab) te verwijderen.

Is een UV- of LED-lamp echt nodig? Ja, voor het uitharden van BIAB is een UV- of LED-lamp essentieel.

Biab nagels zelf doen

We hopen dat deze blog je heeft geïnspireerd en voorzien van de nodige kennis en tips om zelf aan de slag te gaan met BIAB nagels. Onthoud dat oefening kunst baart, dus wees niet ontmoedigd als het niet meteen perfect gaat. Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen zul je al snel prachtige nagels kunnen creëren. We wensen je veel succes en plezier met je BIAB-project. Laat je nagels schitteren!

Bekijk ook de blog: de beste manier om acryl nagels te verwijderen.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings