Kalknagel, hoe te behandelen

13/04/2022
10196
kalknagel behandelen met soda

In Nederland heeft wel een kwart van de bevolking last van kalknagels. Het komt steeds vaker voor en het is vervelende schimmel. Kalknagel is zeer besmettelijk en is dus snel te verspreiden. Het kan best zijn dat je een beginnende kalknagel hebt maar het nog niet helemaal door hebt. Je kunt een kalknagel herkennen aan de kleur, verdikking en soms ook aan de pijn. Je kunt kalknagel verhelpen op verschillende manieren. In deze blog lees je meer over hoe je een kalknagel kunt behandelen met soda, tea tree en andere behandelingen.

kalknagels behandelen met soda

Wat is een kalknagel?

Een kalknagel is een verdikte, brokkelige en verkleurde nagel die aanraking is gekomen met een schimmel. De oorzaak kan ook iets anders zijn, zoals een vochtige huid, slechte hygiëne, een huidziekte of beschadigde huid. Je kunt de kalknagel herkennen aan verschillende symptomen. Zoals een verdikking, vervorming, afbrokkeling en verkleuring. In sommige gevallen kan de nagel ook best wel pijn doen en zelf volledig loslaten. Een kalknagel is absoluut geen pretje en daarom is het slim om er snel bij te zijn met de behandeling ervan. Dit kan ook gepaard gaan met zweetvoeten. Het kan daarom handig zijn om te weten wat je kunt doen tegen zweetvoeten.

Kalknagels behandelen met soda

Wist je dat je kalknagels ook kunt behandelen met een simpel huismiddeltje? Namelijk soda! Je kunt soda gebruiken als een natuurlijk desinfectiemiddel dat helpt om schimmels te bestrijden en de nagels te reinigen. Meng gewoon een beetje soda met warm water en laat je voeten hierin weken voor ongeveer 15 tot 20 minuten per dag. Doe dit een paar weken en je zult merken dat de kalknagels langzaam maar zeker beginnen te verdwijnen. Niet alleen is dit een goedkope oplossing, het is ook nog eens natuurlijk en veilig om te gebruiken. Dus waar wacht je nog op? Behandel je kalknagels met soda.

Kalknagels behandelen met Tea Tree olie

In Tea Tree olie zitten veel ontsmettende ingrediënten en dat is alles wat je kalknagel nodig heeft. Een kalknagel is een geïnfecteerde nagel waarbij teatree olie dus heel goed van pas komt. Door de schimmeldodende werking van teatree olie kan dit een goede oplossing zijn voor kalknagels. Ook dit moet je in herhaling gebruiken en afwachten op verbetering.

kalknagels behandelen met soda

Kalknagels behandelen met laseren

Als je de kalknagel nou écht niet zelf weg krijgt met de twee middeltjes die hierboven genoemd zijn geworden, dan kun je nog laseren proberen. Een kalknagel kan gelaserd worden zodat hij snel afbreekt. De laser genereert warmte onder de nagel in dringt de schimmel binnen. Door de warmte wordt de schimmel vernietigd en wordt de nagel gestimuleerd om weer gezond te gaan groeien.

Lees hier ook over het proces van je ogen laten laseren.

Lees ook:  BIAB nagels zelf doen? Gebruik dit stappenplan

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings