De beste manier om acryl nagels verwijderen

06/02/2024
508
nagels acryl verwijderen

Het verwijderen van acryl nagels kan een uitdaging lijken, vooral als je streeft naar gezonde en onbeschadigde natuurlijke nagels. Acryl nagels verwijderen vraagt om zorg en aandacht om te voorkomen dat je je eigen nagels beschadigt. Gelukkig zijn er veilige en effectieve methoden om dit te doen. In deze blog ontdek je de beste manier om acryl van je nagels te verwijderen, zodat je nagels gezond en mooi blijven. Met onze tips kun je thuis aan de slag, zonder een bezoek aan de salon.

Wat zijn acryl nagels?


Acryl nagels zijn kunstnagels die worden gemaakt door een mengsel van poeder en vloeistof, dat samen een hard beschermend laagje over de natuurlijke nagel vormt. Dit mengsel hardt uit aan de lucht en creëert een sterke, duurzame laag die kan worden gevormd en aangepast aan de gewenste lengte en vorm. Acryl nagels zijn geliefd vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid, waardoor ze een populaire keuze zijn voor diegenen die hun nagels willen verlengen of verstevigen. Ze bieden een perfect canvas voor nagelkunst en kunnen worden gelakt, versierd of voorzien van een French manicure. 

De benodigdheden voor acryl verwijderen van nagels

Om acryl nagels op een veilige en effectieve manier te verwijderen, heb je enkele essentiële benodigdheden nodig. Deze tools zorgen ervoor dat je het acryl kunt verwijderen zonder je natuurlijke nagels te beschadigen. Zorg dat je de volgende items klaar hebt liggen voordat je begint:

 • Aceton: dit is een krachtig oplosmiddel dat het acryl op je nagels kan oplossen. Zorg voor pure aceton voor het beste resultaat.
 • Nagelvijl: een grove nagelvijl is nodig om de glanzende toplaag van de acrylnagels af te vijlen, waardoor de aceton beter kan penetreren.
 • Nagelknipper: gebruik een sterke nagelknipper om de lengte van de acrylnagels zoveel mogelijk te verminderen.
 • Aluminiumfolie: stukjes aluminiumfolie zijn nodig om de watjes met aceton op je nagels vast te zetten.
 • Watjes of katoenbollen: deze worden gebruikt om de aceton op de nagels aan te brengen.
 • Nagelriemolie of vochtinbrengende crème: na het verwijderen van het acryl is het belangrijk om je nagels en nagelriemen te hydrateren.
 • Bokkenpootje (houten of plastic): dit instrument helpt bij het voorzichtig verwijderen van het verweekte acryl van de natuurlijke nagel.

Isabelle Nails Kit Verwijderen Gellak & Acryl

Bekijk de prijs bij bol.com

Door deze benodigdheden te verzamelen, ben je goed voorbereid om het acryl van je nagels te verwijderen op een manier die zowel effectief als zacht is voor je natuurlijke nagels.

Stap voor stap acryl nagels verwijderen

Het verwijderen van acryl nagels hoeft niet moeilijk te zijn. Volg deze stappen om het proces zo soepel en veilig mogelijk te maken.

De voorbereiding

 • Begin met het knippen van de acrylnagels zo kort mogelijk met de nagelknipper.
 • Vijl daarna met de grove nagelvijl de glanzende toplaag van het acryl af. Dit zorgt ervoor dat de aceton beter kan doordringen.
Lees ook:  Nail art @ home: verjaardagsnagels

Aceton aanbrengen

 • Dompel een watje in de aceton en leg deze op je nagel.
 • Wikkel een stuk aluminiumfolie rond je vinger om het watje op zijn plaats te houden.
 • Herhaal dit voor elke nagel.
 • Laat het ongeveer 20-30 minuten zitten, afhankelijk van de dikte van het acryl.

Het acryl verwijderen

 • Verwijder na de inwerktijd de aluminiumfolie en het watje van elke nagel.
 • Gebruik het bokkenpootje om het acryl voorzichtig van de nagel te schrapen. Als het acryl nog hard is, laat het dan langer weken.

Nagels verzorgen

 • Na het verwijderen van al het acryl, vijl je nagels zachtjes in vorm.
 • Was je handen grondig om alle resten van de aceton te verwijderen.
 • Breng een royale hoeveelheid nagelriemolie of vochtinbrengende crème aan om je nagels en nagelriemen te hydrateren.

Extra tips

 • Wees geduldig en voorzichtig tijdens het proces om schade aan je natuurlijke nagels te voorkomen.
 • Als het acryl moeilijk te verwijderen is, forceer het dan niet. Week je nagels liever nog iets langer in aceton.
 • Overweeg na het verwijderen van het acryl je nagels even rust te geven voordat je een nieuwe set laat zetten of andere behandelingen ondergaat.

Help! Ik heb beschadigde nagels van de acryl

Gun je nagels een korte rustperiode direct na het verwijderen van acrylnagels. Doe niet meteen iets nieuws op je nagels.  Dit geeft je natuurlijke nagels de kans om te herstellen van de stress.

Je nagels versterken

Overweeg het gebruik van versterkende nagelbehandelingen. Producten met keratine of biotine kunnen helpen bij het herstellen van de nagelstructuur. Deze behandelingen fungeren als een beschermende barrière, die verdere breuk voorkomt en de nagelgroei ondersteunt.      

Stay hydrated

Intensieve hydratatie is cruciaal. Naast het dagelijks aanbrengen van nagelriemolie, kun je hydraterende nagelmaskers of handcrèmes met hyaluronzuur gebruiken om diepe voeding te bieden.       

Bescherm je nagels tijdens huishoudelijke taken

Bescherm je nagels tijdens het uitvoeren van huishoudelijke taken. Draag handschoenen bij het afwassen of schoonmaken om te voorkomen dat je nagels in contact komen met agressieve chemicaliën.  Of (als het even kan) schuif de taken door naar je partner, je hebt tenslotte een goed excuus om geen huishoudelijke taken te doen.

Professioneel advies

Als je nagels ernstig beschadigd zijn, kan het waardevol zijn professioneel advies in te winnen. Een gecertificeerde nagelstyliste of dermatoloog kan gespecialiseerde behandelingen of producten aanbevelen die specifiek zijn ontworpen voor het herstel van beschadigde nagels.

Acryl laten verwijderen van de nagels

Hoewel het mogelijk is om acryl nagels zelf thuis te verwijderen, kan het laten verwijderen bij een nagelsalon een veiligere en efficiëntere optie zijn. Professionals in nagelsalons beschikken over de ervaring, kennis en juiste tools om acryl nagels zorgvuldig en zonder schade aan de natuurlijke nagels te verwijderen.

Lees ook:  Hoe kan ik baardgroei bevorderen met een baardroller?

Voordelen van professionele verwijdering

 • Expertise: Nagelstylisten zijn getraind in het veilig verwijderen van acryl, waardoor de kans op beschadiging van de natuurlijke nagels aanzienlijk vermindert.
 • Juiste Tools: Salons hebben toegang tot professionele producten en gereedschappen die het proces efficiënter en minder schadelijk maken.
 • Nagelverzorging: Na het verwijderen bieden veel salons een korte nagelverzorging aan, zoals het aanbrengen van een voedende olie of crème, wat bijdraagt aan het herstel van de nagels.

Wat te verwachten

Bij een salon wordt meestal een vergelijkbare methode gebruikt als thuis: het afvijlen van de toplaag en het weken van de nagels in aceton. Het verschil zit in de professionaliteit en zorgvuldigheid waarmee de procedure wordt uitgevoerd.

Kosten en overwegingen

Hoewel er kosten verbonden zijn aan het professioneel laten verwijderen van acryl nagels, kan de investering de moeite waard zijn om de gezondheid van je natuurlijke nagels te beschermen. Overweeg de staat van je nagels en je comfortniveau met thuisverwijdering bij het maken van je beslissing.

Mijn nagels zijn hersteld en nu?

Mensen die altijd acryl nagels hebben gehad en deze nu hebben verwijderd, zullen niet lang met “blote” nagels lopen. Wat kun je op je nagels doen als deze hersteld zijn?

Natuurlijke versterkers

Overweeg het gebruik van nagelverharders of natuurlijke oliën die je nagels versterken zonder de noodzaak van acryl. Deze producten kunnen helpen je nagels sterk te houden en tegelijkertijd een subtiele glans te geven.

Gel nagellak

Gel nagellak is een fantastische optie voor wie houdt van langdurige manicures zonder de schade van acryl. Het is minder belastend voor je nagels en je kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren en finishes.

Nagellak

Kies voor ademende nagellakformules die water en zuurstof doorlaten. Deze zijn speciaal ontworpen om de gezondheid van je nagels te bevorderen en zijn een uitstekend alternatief voor traditionele nagellakken.

Nail art

Laat je creativiteit de vrije loop met nail art, gebruikmakend van natuurlijke of niet-toxische nagellakken. Van eenvoudige stippen en strepen tot complexe designs, je kunt je nagels personaliseren terwijl je ze gezond houdt.

BIAB (builder in a bottle)

Builder in a Bottle™, vaak afgekort tot BIAB, is een geliefde optie voor wie op zoek is naar een duurzame, verstevigende behandeling die tegelijkertijd de natuurlijke nagel beschermt. BIAB wordt direct op de nagel aangebracht als een dikke, verstevigende laag die helpt bij het bevorderen van nagelgroei en het voorkomen van breuken. Het is een uitstekend alternatief voor traditionele acrylnagels, omdat het minder schadelijk is en een natuurlijke look biedt. Bekijk hier hoe je Biab zelf aanbrengt.

Weet jij nu hoe je je acryl nagels kan verwijderen?

Nu weet je precies hoe je acryl nagels veilig kunt verwijderen en je natuurlijke nagels gezond kunt houden. Met de juiste zorg en aandacht is het makkelijker dan je denkt. Succes!          

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings