Welk fruit helpt bij afvallen?

21/03/2023
763
fruit afvallen

Staat afvallen bij jou hoog op je bucketlist? Wij snappen dat je graag in shape wilt blijven (of raken), maar het moet wel leuk blijven. Niet crashdiëten, maar een gezonde levensstijl die je langer vol kunt houden. Fruit eten tijdens het afvallen is zo’n goede gewoonte, maar hoe maak je de beste keuzes? Wij hebben een paar handige do’s en don’ts op een rijtje gezet.

Deze fruitsoorten helpen je bij afvallen

Om je angst voor verkeerde keuzes toch wat weg te nemen: eigenlijk is elke keer dat je fruit verkiest boven een gebak of snack al een overwinning op zich. Er zijn enkel net wat fruitsoorten die net iets meer vitamines bevatten en lager zijn in suikers. Daarbij wordt ook vaak vergeten dat fruit (en groenten of course) daadwerkelijk goed zijn voor je gezondheid. De goede eigenschappen zorgen namelijk voor een goede weerstand, meer energie en een beter humeur. Dat heeft uiteindelijk óók weer een positief effect op het afvalproces en lichaams vet verbranden. De toppers op het gebied van afvallen met fruit zijn de volgende:

Appels

De meningen over appels waren nogal verdeeld, want er werd gedacht dat appels best veel suikers bevatten. Appels bevatten echter veel vitamine C en helpen juist om je bloedsuikerspiegel beter te reguleren.

Bessen

Blauwe bessen zijn gezond en makkelijk om te snacken. Ze bevatten veel antioxidanten en veel vitamine C, vitamine K en vezels. Vitamine C is onder andere goed voor je huid en het aanmaken van bot en kraakbeen. Daarbij zorgt genoeg vitamine C ook voor een betere gemoedstoestand en kun je je beter concentreren. Kortom: bessen zijn een goede booster voor je lichaam en weerstand.

Kiwi

Ook kiwi’s zitten vol vitamine C en kalium. Kiwi heeft een ontstekingsremmende werking en kan dus goed van pas komen als je je immuunsysteem een boost wil geven. Daarnaast is een kiwi ook goed voor je spijsvertering, wat zorgt voor een fitter en strakker lichaam.

kiwi fruit afvallen

Meloen

Meloen bevat vooral vocht en nauwelijks suikers en calorieën. In de zomer is het de beste snack die je je maar kunt wensen door de verfrissende smaak.

Banaan

Volgens ons mag banaan ook op het lijstje van fruit voor afvallen. Het is namelijk echt een energiebom die rijk zijn aan vezels en kalium. Ze zorgen namelijk voor een vol gevoel en zijn goed voor bloeddruk en spijsvertering.

Welk fruit vooral niet eten bij afvallen?

Zoals we al zeiden, zit een banaan vol goede voedingsstoffen en geeft het je energie als je bijvoorbeeld gaat sporten. Vlak voor je work-out is hebt bijvoorbeeld een alternatief voor andere snelle suikers en koolhydraten zoals boterhammen of koekjes. Als je echter wilt afvallen, moet je juist iets meer letten op de koolhydraten. Omdat de banaan in dat opzicht dus een zwaargewicht is, moet je daar dus af en toe bij stilstaan. Enkele andere soorten bevatten ook relatief veel suikers en zijn dus niet aan te raden als je met fruit eten wilt afvallen. Enkele voorbeelden hiervan zijn druiven, lychees en kersen. Prima om eens te snoepen op een warme zomerdag, maar niet om echt consequent te implementeren in je dieet.

Lees ook:  Verander je huis, in een thuis!

Tips om meer fruit te eten tijdens het afvallen

Fruit kun je op verschillende manieren inpassen in je eetschema. Wij adviseren je om vooral te focussen op fruit als tussendoortjes omdat het vaak verleidelijk is om een ongezonde snack te pakken. Als je niet zo’n fruiteter bent, kan het helpen om het fruit in stukken te snijden in plaats van je dood te staren op een hele appel of peer. Daarnaast kun je je lichaam altijd een boost geven door aanvullende supplementen te nemen. Deze zijn echter géén vervanging voor je dagelijkse groente-en fruitinname. Wil je effectief afvallen met fruit? Dan kun je het ook implementeren in je hoofdmaaltijden. Maak bijvoorbeeld een salade met fruit als lunch of begin je dag met yoghurt, bessen en muesli. Laten we eerlijk zijn, wie wordt er nou niet vrolijk van die frisse smaak en een kleurrijke salade? Bon appetit!

Lees hier ook alles over het keto dieet.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings