Deze fruitsoorten laten je huid stralen

21/09/2022
2124
fruitsoorten

Het is algemeen bekend dat fruit veel goeds voor je kan betekenen, zowel fysiek als innerlijk. Ben jij op zoek naar een manier om je huid te laten stralen, dan is het gebruiken van fruit een zeer goede optie. In dit artikel bespreken wij alle manieren waarop fruit jouw huis kan laten stralen. Fruit gebruiken voor je huid kan namelijk op twee manieren, fruit eten en fruit gebruiken als masker voor je gezicht.

Welke fruitsoorten moet je eten?

Zomerfruit is het fruit dat de beste effecten heeft op je huid en laten we nou eerlijk zijn, het is ook het lekkerste. Wat is er nu lekkerder dan in de zomer op een terrasje zitten met een glas wijn en een fruit salade? Zomerfruit zit daarnaast boordevol kwaliteiten die zorgen dat je huid er egaler, jonger en strakker uit komt te zien.  Het beste zomerfruit is;

Bosbessen

Bosbessen zitten vol met vezels, kalium, vitamine C, folaat en zorgen ervoor dat het callogeengehalte in je huid toeneemt.

Bramen

In bramen zitten veel antioxidanten. Antioxidanten staan erom bekend je huid jong te houden, door haar te beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zorgen namelijk voor al vroege tekenen van pigment en daarbij veroudering.

Granaatappel

Dat mensen granaatappel kopen is iets wat je minder vaak hoort, granaatappel is dan ook een iets minder bekende fruitsoort. Dit is echter echt zonde, want de fruitsoort zit boordevol met vitamine C en zorgt ervoor dat er meer elastine en collageen aangemaakt wordt in je huid. Dit zorgt voor meer flexibiliteit van je huid en bestrijdt de fijne lijntjes in je gezicht. Alleen al om deze redenen is een granaatappel kopen (of tegenwoordig steeds vaker) een granaatappel bestellen een super goed idee.

Watermeloen

In watermeloen zit de stof citrulline, dit is een aminozuur dat omgezet wordt in arginine. Arginine laat je bloedvaten relaxen waardoor de bloedtoevoer naar je huid beter verloopt en je huid een gezonde gloed krijgt.

fruitsoorten

Welke fruitsoorten kun je gebruiken bij gezichtsverzorging

Online zie je steeds vaker filmpjes voorbijkomen waarin influencers zelf hun gezichtsmaskers maken. In deze maskers wordt vaak ook weer fruit meegenomen. Zoals we net hebben gelezen heeft fruit een goede werking op meerdere aspecten van je huid. Het beste fruit dat je voor een gezichtsmasker kunt gebruiken is;

Mango

In mango zitten ook weer veel antioxidanten die je helpen met de veroudering van je huid. Daarnaast bevat een mango veel vitamine A en kalium. Deze zorgen ervoor dat de huid zowel zacht als jong blijft en tot diep in de poriën gereinigd wordt.
Een mango masker hoeft niet lastig te zijn. Doe wat mango en yoghurt in een blender en je hebt al een heerlijk huid verjongend masker.

Lees ook:  Alles dat je wilt weten over krab acne

Granaatappel

Net als een granaatappel eten, is de fruitsoort ook erg goed in een masker. Granaatappel kopen voor in je gezichtsmasker mix is een goed idee omdat je na het vaker gebruiken van het product merkt dat je huid jong blijft. De vitamines B, C en K zorgen er namelijk voor dat de groei van nieuwe huidcellen goed blijft doorlopen.

Banaan

De banaan is één van de meest bekende fruitsoorten, zowel om te eten als product in een gezichtsmasker. In bananen zitten uiterst veel mineralen en vitaminen die ervoor zorgen dat jouw huid gaat stralen. Daarnaast helpt de vitamine A in de banaan ervoor dat donkere plekken en mee-eters bestreden worden en je huid weer zacht aanvoelt.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings