Hoe je een gezonde en glanzende huid kunt behouden!

23/01/2023
1043
glanzende huid

Gezond en stralend, dat zijn twee punten die iedereen wilt kunnen benoemen als het gaat om zijn of haar huid. Helaas kunnen niet veel mensen dat zeggen. Slechte voeding, veel stress en het overtollig gebruik van bijvoorbeeld make-up kan ervoor zorgen dat je huid ontzettend dof en ongezond wordt. Gelukkig zijn er daarom veel manieren om dat te verbeteren. De wintermaanden uitkomen met een glanzende huid, wie wilt dat nou niet?

Een huidverzorgingsroutine

Elke dag je huid goed reinigen, bijvoorbeeld in de avond na het douchen. Dat is een belangrijke én gemakkelijke stap om mee te beginnen. Was je gezicht met een ‘cleanser’ product, dit zal je huid namelijk goed reinigen. Cleanser zit overigens in verschillende soorten producttypes zoals een gel, mouse en in melk. Nadat je dat hebt gedaan moet je huid subtiel ingesmeerd worden met een toner. Dit lotion-achtige product zal ervoor zorgen dat je porien vernauwen, hierdoor blijven er geen restjes achter van de reiniging. Als je dit hebt gedaan zal je huid goed gereinigd zijn, nu kun je bijvoorbeeld een nachtcreme opsmeren, doe dit wel heel dunnetjes, anders kan je huid niet meer goed ademen. Wat weer zal zorgen voor kleine pukkeltjes.

Gezonde voeding

Veel groenten en fruit eten, dat is een terugkomend fenomeen op het moment dat je bezig bent om ervoor te zorgen dat je een gezond lichaam krijgt. Zo ook bij het krijgen van een glanzende huid. Groenten en fruit zijn namelijke gigantische vitamine bommetjes, en dat vervult een belangrijke rol in het aanmaken van antioxidanten. Een onmisbaar punt bij het zorgen voor een glanzende huid. Om specefieker te zijn is het belangrijk om wortelen, aardappelen, avocado’s en tomaten te eten. Deze groentes bevatten de meeste vitamines A, C, E én carotenoïden. Dit beschermt tegen de agressieve stoffen die je huid willen laten verouderen, ook wel vrije radicalen genoemd. Welke producten kun je het beste links laten liggen? Dat is heel simpel, namelijk producten met veel suikers en vetten. Dat zal er namelijk voor zorgen dat eiwitten aan elkaar gaan plakken (heel simpel gezegd). Hierdoor krijg je een stugge huidstructuur en verlies je de elasticiteit van je huid. Dit is overigens niet alleen met bijvoorbeeld koekjes, maar ook met geraffineerde graanproducten.

Verminder stress

Stress slaat uit op je huid, dat is een gezegde dat jammer genoeg waar is. Op het moment dat je in een stressvolle periode zit, zal dit ervoor zorgen dat je veel last krijgt van acne en eczeem. Naast dat het niet heel fris oogt, kan het ook veel jeuk geven. Ontzettend vervelend dus, wat kun je er het beste tegen doen? Het beste is om te beginnen met een milde reiniger, hiermee verwijder je overtollige dodenhuidcellen en overtollig talg. Een milde reiniger is hierbij heel belangrijk, je zult namelijk een gevoelige huid hebben door het acne en/of eczeem. Parfum en andere agressieve chemicaliën zullen je huid hiermee alleen maar verslechteren. Daarnaast is het belangrijke om de eerder benoemde punten langs te gaan, reinig je huid dus dagelijks met een cleanser en pas daarna een klein laagje toner aan. Maar misschien is het juist belangrijk om de kern van het probleem aan te pakken, namelijk de stress. Een paar kleine dingetjes om de stress te kunnen verminderen zijn bijvoorbeeld het uitoefenen van yoga, meditatie of andere ontspanningsmethoden. Helpt dit alles niet voor je huid? Ga dan in overleg met een dermatoloog.

Lees ook:  Natuurlijke huidverzorging

Lange vluchten helpen niet mee

Bij airport Eindhoven parkeren om naderhand het vliegtuig in te stappen. Een ontzettend leuke en spannende periode, dat betekend namelijk dat je zeer waarschijnlijk heerlijk op vakantie gaat. Alleen zal je huid daar iets anders over denken. Je huid wordt namelijk ontzettend droog door het vliegen. Hierdoor is de kans op onzuiverheden erg groot, dan hoef je nog niet te denken aan puistjes of mee-eters, maar voornamelijk aan droge pukkeltjes en bultjes. Daarnaast zal je huid ook een beetje rood zijn, en pijn doen. Dit is het signaal van een geiriteerde huid. Dit alles komt door de lage luchtvochtigheid, die is namelijk 20 procent lager als bij ons thuis. Nog al een grote shock voor onze huid. Voordat je dus op vakantie gaat, en lang gaat parkeren bij Schiphol is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid goed is ingesmeerd met een vettige creme, hierdoor zal het minder snel uitdrogen!

Meer beautytips? Lees hier ons artikel over hoe jij langere wimpers kunt krijgen.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke mode bestellen vrouwen het meest online?

Dit betekent het symbool op jouw beautyproducten

Hoe verzorg je de huid rond je ogen?

Bordspellen en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings