Wat kost een kunststof beugel?

02/03/2023
369
Beugel

Wil je dat jouw scheve tanden weer recht komen te staan? Dan kun je hier een kunststof beugel voor gebruiken. Zo’n beugel zorgt er geleidelijk voor dat jouw tanden weer in de gewenste positie komen. Een extra bijkomstigheid is dat je hiervoor niet naar de orthodontist hoeft, want je krijgt deze beugels gewoon thuisgestuurd. Hierdoor ben je doorgaans een stuk goedkoper uit. Toch wil je waarschijnlijk weten wat je precies betaalt voor een kunststof beugel. In deze tekst proberen wij hier zo goed mogelijk een antwoord op te geven.

Kosten verschillen per persoon

Wie denkt dat iedereen hetzelfde betaalt voor een kunststof beugel, heeft het mis. De prijs verschilt namelijk per persoon. Ieder gebit is immers anders, waardoor er geen standaard beugels gebruikt kunnen worden. Bij de één moeten tanden meer verplaatst worden dan bij de ander. Hierdoor zit er bijvoorbeeld verschil in het aantal aligners – zoals kunststof beugels ook wel genoemd worden – dat nodig is om tot het gewenste resultaat te komen. Hoe meer aligners je nodig hebt, des te hoger de kosten uitvallen.

Laat een behandelplan opstellen

Om een beeld te krijgen van de kosten van een kunststof beugel, maak je een afspraak op drsmile.nl. Je wordt op de gewenste datum in de praktijk verwacht, waar je een gesprek hebt met één van de consulenten. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk wat aligners zijn en hoe de behandeling eruit ziet. Ook hoort de consulent jouw wensen aan. Hier blijft het niet bij, want er wordt ook een 3D-scan gemaakt van je gebit. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.In dit plan zie je niet alleen een simulatie van het eindresultaat en de behandelduur, maar staat ook wat je betaalt voor een kunststof beugel van DR SMILE. De behandeling begint pas als je akkoord gaat met het behandelplan.

In één keer of gespreid betalen

Omdat je voor een kunststof beugel niet naar de orthodontist hoeft, valt de prijs een stuk lager uit. Toch kan het voorkomen dat je schrikt van de prijs die in het behandelplan genoemd wordt. Staar je hier niet blind op, maar houd het resultaat in je achterhoofd. Aligners zorgen er namelijk voor dat je tanden weer recht komen te staan. Je kunt het bedrag voor een kunststof beugel in één keer aftikken, maar dit hoeft niet. Je kunt ook in termijnen betalen, waardoor het voor jou misschien beter te behappen is.

Wordt een kunststof beugel vergoed door mijn zorgverzekering?

Als je verzekerd bent voor orthodontie, kan het zijn dat de kosten voor een beugel vergoed worden. Juich alleen niet te vroeg, want kunststof beugels vallen lang niet altijd binnen de dekking van een zorgverzekering. Ben je benieuwd of je (een deel) van de prijs terug kunt krijgen? Dan kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Lees ook: Hoe je een heldere witte glimlach kunt behouden.

Lees ook:  Zo maak je een verschil met jouw outfit

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings