Hoe je een heldere witte glimlach kunt behouden: tanden bleken doen of niet doen?

27/01/2023
422
Tanden bleken

Het wordt steeds belangrijker om er goed en gezond uit te zien. Sociale media heeft een grote impact op hoe wij ons willen presenteren. Het is dan ook niet zo gek dat superveel jonge meiden al vroeg beginnen met het bleken van hun tanden. Daar moeten we het maar eens over hebben. In deze blog lees je waarom je wel of niet je tanden zou moeten bleken en of het überhaupt wel nodig is om een gezonde witte glimlach te behouden.

De verschillende methoden van tanden bleken

Er zijn verschillende manieren waarop je een gezonde uitstraling kunt hebben, amar witte tanden staat na veelvuldig onderzoek ver bovenaan. Dit komt voort uit de tijd dat je ziektesymptomen, je sociale rang in de samenleving en je welvaart zichtbaar was aan de kwaliteit van je gebit. Wij kunnen ons er haast niets bij voorstellen dat we geen toegang hebben tot hygiëne producten, maar nog geen 100 jaar geleden, was het vrij normaal dat veel mensen daar helemaal geen geld voor hadden. Tegenwoordig is een tubetje tandpasta en een goede kwaliteit borstel helemaal niet meer zo duur. Daarbij komt nog dat veel mensen een tandartsverzekering overwegen, waarbij ze extra betalen om de kwaliteit van hun gebit goed te onderhouden. Elk jaar kun je dit veranderen als het weer tijd is voor het zorgverzekering afsluiten. We gaan het hebben over verschillende methodes van tanden bleken!

Tandbleekstrips

Een van de meest toegankelijke en dus populaire manieren van het bleven van je tanden zijn strips! Tandbleekstrips worden op de tanden geplakt en bevatten een bleekmiddel dat over het algemeen veilig en effectief is. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken, want je kunt het gewoon bestellen en thuis doen. Het is belangrijk om te controleren of het product geschikt is voor jouw tanden en om de aanwijzingen op de verpakking op te volgen. Het is ook aanbevolen om een tandarts of tandhygiënist te raadplegen voordat je begint met tandenbleken.

Tandbleek gel

Dit zit in sommige tandarts zorgverzekerings pakkatten en kan in sommige gevallen worden vergoed. De tandarts gebruikt op maat gemaakte bleekbeugels in dat gevuld kan worden met blekende gel. Dit kun je absoluut niet zelf thuis doen en moet altijd gedaan worden door een tandarts. Deze manier van tanden bleken wordt meestal gebruikt bij mensen die heftige verkleuring hebben en zich daar dus enorm voor schamen. Het proces kan meerdere bezoeken aan de tandarts vergen en resulteert vaak in een snellere en intensere bleekbeurt.

Power bleaching

Power bleaching is een commerciëlere manier van tanden bleken. Hiervoor kun je op afspraak naar een locatie waar bleek machines staan die werken met UV licht in combinatie met blekende gel. Deze methode is erg effectief en werkt direct. Dit proces wordt vaak uitgevoerd door een tandarts of een gekwalificeerde tanden bleker en duurt meestal ongeveer 1-1,5 uur. Power bleaching is vaak effectiever dan andere tandenbleekmethoden en kan resulteren in een aanzienlijke verbetering van de kleur van de tanden in één sessie

Oma's tips voor wittere tanden

Tot slot zijn er de huis tuin en keukentips voor wittere tanden uit de trukendoos van oma!

Lees ook:  Voordelen van een zonnebril met neussteuntjes

Er zijn een aantal huisgemaakte tandenbleekmiddelen die je kunt gebruiken om je tanden op een natuurlijke manier te bleken. Succes is hierbij niet gegarandeerd, maar het zijn wel makkelijke dingen die je kunt proberen om je tanden er witter uit te laten zien!
Hier zijn een paar oma's tips die je kunt proberen:

  • Gebruik bakpoeder en citroensap. Meng een kleine hoeveelheid bakpoeder met een beetje citroensap tot een pasta. Gebruik een tandenborstel om de pasta op uw tanden te wrijven. Laat het een paar minuten zitten en spoel het daarna af.
  • Gebruik appelazijn. Maak een mengsel van gelijke delen appelazijn en water. Gebruik een wattenstaafje om het mengsel op uw tanden aan te brengen en spoel het na een paar minuten af.
  • Gebruik kokosolie. Spoel uw mond met kokosolie, ook wel bekend als 'oil pulling'. Dit helpt om tandplak te verwijderen en kan bijdragen aan het bleken van de tanden.

Vond je dit leuke tips? Lees dan ook eens: Tandgezondheid of mondhygiëne.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings