Wat kun je doen aan scheve tanden?

16/11/2023
548
scheve tanden

De tanden van veel vrouwen staan tegenwoordig keurig recht en zijn bovendien mooi wit van kleur. Helaas is lang niet iedere vrouw trots op haar gebit. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je tanden scheef staan. Erger jij je hier groen en geel aan? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen wij je namelijk wat je kunt doen aan scheve tanden.

Neem een beugel

Wil jij je tanden rechtzetten? Dan heb je eigenlijk maar één optie: een beugel nemen. Met behulp van een beugel worden je tanden langzaam maar zeker weer in de juiste positie gezet. Hier wordt meestal een vaste beugel voor gebruikt, want hiermee kunnen tanden en kiezen het beste in beweging gezet worden. Het nadeel van een vaste beugel is alleen dat hij nogal opvalt. Veel vrouwen schamen zich dan ook als zij hier op latere leeftijd nog mee rond moeten lopen.

Een onzichtbare beugel

Als je het niet ziet zitten om met een vaste beugel rond te lopen, denk je mogelijk dat er niets anders op zit dan leren leven met scheve tanden. Gelukkig is er tegenwoordig nog een minder opvallende manier om tanden recht te zetten, namelijk een onzichtbare beugel van drsmile.nl. Zo’n beugel wordt gemaakt van transparant plastic, waardoor je tanden zichtbaar blijven als je hem draagt. Hierdoor is het amper te zien dat je een beugel draagt, maar gaan je tanden stukje bij beetje wel steeds rechter staan.

Lees hier ook onze blog met handige tips voor wittere tanden.

scheve tanden rechtzetten met een beugel

Hoelang voor je tanden weer recht staan?

Ben je enthousiast over een onzichtbare beugel? Dan wil je ongetwijfeld ook weten hoelang het duurt voordat je (weer) een recht gebit hebt. Helaas geldt hier geen vaste periode voor, want er zijn een aantal factoren die hierin een rol spelen. Allereerst is je leeftijd van invloed. Over het algemeen geldt dat een gebitscorrectie meer tijd in beslag neemt naarmate je ouder bent.

Het corrigeren van je tanden
Daarnaast speelt de complexiteit van de correctie een rol. Staan je tanden slechts een klein beetje scheef? Dan hoef je een onzichtbare beugel mogelijk maar een paar maanden te dragen. Als het om veel tanden gaat en deze ook nog eens behoorlijk scheef staan, zit je misschien wel een paar jaar aan de beugel vast.

Tot slot kun je zelf invloed uitoefenen op de periode dat je een onzichtbare beugel moet dragen. Als je de beugel zo vaak mogelijk draagt, ben je er sneller van af dan wanneer je hem slechts sporadisch in hebt. Het duurt immers (veel) langer voordat je tanden zich gaan verplaatsen als je de beugel niet of nauwelijks draagt.

Lees ook:  Alles over de Japanese Head Spa

Lees hier ook onze blog over het voeden van je weerstand met vitamines en mineralen.

Kosten van een onzichtbare beugel

Wie een onzichtbare beugel overweegt, is ook benieuwd naar de kosten hiervan. Hier kunnen we helaas geen precieze uitspraken over doen, want de prijs is voor ieder individu verschillend. Geen gebit is immers hetzelfde, waardoor de één bijvoorbeeld langer een onzichtbare beugel moet dragen dan de ander. Het verbaast je waarschijnlijk niet dat de kosten dan ook hoger uitvallen.

Benieuwd naar meer artikelen over tanden? Lees ook eens: Alles wat je moet weten over een tooth gem

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings