Stappenplan voor een leuk beautyhoekje in je huis!

08/09/2023
511
beautyhoekje

De plek waar je dagelijks zorgdraagt voor je huid, je haar opsteekt en jezelf klaarmaakt voor een nieuwe dag, zou meer moeten zijn dan een plankje in de badkamer. Het zou een plek moeten zijn waar je rustig je beauty routine kunt uitvoeren met goed licht en genoeg ruimte. Een persoonlijk beautyhoekje is dan ook een ware toevoeging aan je woning. In deze blog vertellen we je precies hoe je zo’n leuk beautyhoekje in huis kunt creëren!

Waar begin je?

Door een persoonlijk plekje voor jezelf te creëren verander je je huis in een thuis. De eerste stap naar een perfect beautyhoekje is dan ook het vinden van de juiste plek in je huis. Kies een plek waar je voldoende daglicht hebt, bijvoorbeeld dicht bij een raam. Daglicht is de beste verlichting om make-up aan te brengen, omdat het je de meest natuurlijke look geeft. Daarnaast is een goede basis erg belangrijk. Daarom is een stevige tafel of bureau essentieel. Je wilt genoeg ruimte hebben voor al je producten. Daarnaast wil je ruimte hebben voor accessoires zoals spiegels en bakjes om alles georganiseerd te houden. Ga eventueel voor een tafel met laden voor extra opbergruimte.

De inrichting

Natuurlijk is een grote spiegel onmisbaar in je beautyhoekje. Maar denk ook aan kleinere spiegeltjes voor detailwerk, zoals het aanbrengen van eyeliner of het epileren van wenkbrauwen. Daarnaast is, zoals eerder vermeld, licht erg belangrijk. Natuurlijk licht is ideaal, maar voor de avonden of grijze dagen heb je goede verlichting nodig. Kies voor heldere, witte verlichting. Kies voor een losse lamp, of juist meerdere lampen rondom de grote spiegel, zoals ze in theater kleedkamers vaker hebben. Ook is een georganiseerd beautyhoekje van groot belang. Van een rommelig plekje wordt niemand immers vrolijk. Investeer in mooie opbergbakjes, ladeverdelers en potjes om alles netjes te houden. Hierdoor vind je snel wat je nodig hebt en blijft je tafel opgeruimd.

10 must-haves voor in een beautyhoekje

Nu je de basis hebt kun je gaan uitbreiden met producten die je zelf fijn vindt. Wij geven je alvast de 10 must-haves voor in je beautyhoekje:

  • Verstelbare spiegel: voor de perfecte make-up en haarstyling.
  • Pennenbakjes: ideaal voor het bewaren van kwasten en mascara's.
  • Ladeverdelers: houd je producten gesorteerd en gemakkelijk te vinden.
  • Dimbare lampen: pas de helderheid aan op basis van de tijd van de dag en je behoeften.
  • Kleine prullenbak: voor gebruikte wattenstaafjes, tissues en andere rommel.
  • Acryl opbergbakjes: transparant en stijlvol, perfect voor het tonen van je favoriete producten.
  • Een comfortabele stoel: je zult waarschijnlijk veel tijd doorbrengen in je beautyhoekje, dus comfort is essentieel.
  • Decoratieve items: denk aan kaarsen, foto's of kunstwerkjes die de ruimte persoonlijk maken.
  • Een set goede kwasten: een must voor elke make-upliefhebber.
  • Een oplaadstation voor apparaten: voor je krultang, stijltang en andere elektronische apparaten.
Lees ook:  Goed voornemen? Blije jij!

Hoe je het ook indeelt, jouw beautyhoekje moet in elk geval een weerspiegeling zijn van wie je bent. Dus voeg persoonlijke touches toe, zoals foto's, kunstwerken of misschien een vaasje met je favoriete bloemen. Kleuren die je kalmeren of juist inspireren kunnen de ruimte echt transformeren.

Ruimte creëren voor een beautyhoekje

Heb je in je huidige woning te weinig plek om een beautyhoekje te creëren? Dan is het wellicht een idee om te gaan verhuizen. Hiervoor kun je het beste een makelaar inschakelen. Deze kan rekening houden met je wensen. Samen kun je op zoek naar de ideale woning. Denk bijvoorbeeld eens aan een jaren 30 woning. Dit type woning heeft een unieke stijl en vaak leuke hoekjes die je kunt omtoveren tot beautyhoekje! Lees als je gaat verhuizen trouwens wel eerst onze blog over hoe je jouw beautyproducten veilig mee verhuist.

Hopelijk heb je door deze blog genoeg inspiratie gekregen om je eigen beautyhoekje te creëren. Lees ook onze blog met ideeën om je huis nog wat smaakvoller te maken. Dus waar wacht je nog op? Aan de slag!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke mode bestellen vrouwen het meest online?

Dit betekent het symbool op jouw beautyproducten

Hoe verzorg je de huid rond je ogen?

Bordspellen en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings