Zo maak je je huis nog net even smaakvoller

06/09/2023
141
woonkamer

Je huis aankleden. Voor veel mensen is dat een enorme uitdaging. Ze zetten allerlei spullen in hun kamers, maar het wordt geen eenheid. Of er is wel een eenheid, maar het voelt nog steeds niet warm, knus en gezellig aan. Hoe zorg je ervoor dat je huis wat smaakvoller wordt?

Elk seizoen iets nieuws

Pas je woning aan in het seizoen. Zet bijvoorbeeld in de herfst beeldjes van echte herfstdieren neer. Seizoensdecoratie is bij verschillende winkels te vinden. Leuke paddenstoeltjes, een herfsthanger, een herfstgnoom of een lichtslinger: allemaal leuke toevoegingen aan je kamer die net even wat meer smaak geven.

In de winter kun je natuurlijk volop losgaan met kerstartikelen, zoals een slinger met kerstballen, wat kerstpoppen of door een winterdorpje te bouwen. In de andere seizoenen zijn er allerlei vrolijke accessoires in de winkels te vinden: kuikentjes in de lente, of een mooie paastak. Je kunt ervoor kiezen om het deze seizoenen juist wat rustiger te houden, zodat je ook rustpunten door het jaar hebt.

Organische vormen

We hebben onszelf ooit geleerd dat alles in huis strak moet zijn. Zo hoekig en vierkant mogelijk, want zo stond het ooit in de bladen. Leuk voor een foto, maar het is kil en sfeerloos. Het is minder prettig wonen. Kies daarom voor smaakvolle gezelligheid met organische vormen. Kies bijvoorbeeld voor een bank met een ronde vorm, of voor accessoires met organische vormen. Breek met rechtlijnigheid.

Ook in de kunst die je ophangt, kun je kiezen voor organische vormen. Denk aan een mooi schilderij met abstracte kunst, of aan een bijzonder kunstwerk in huis. Hoe minder lijnen, hoe beter het is!

Hout in je woning

Hout in je woning doet het altijd goed als je wat meer smaak en sfeer in huis wilt. Mooie wanddecoratie hout geeft je huis een wat meer landelijk gevoel. Zelfs in een industrieel interieur kun je kiezen voor hout. Bijvoorbeeld met een mooie houten eettafel, met stoere stalen deuren en verschillende decoraties.

Ga je met hout aan de slag, dan kun je dat perfect combineren met een vloerkleed. Op die manier zorg je voor wat meer warmte in huis, en maak je je huis smaakvoller. Vloerkleden doen het altijd goed als je een wat huiselijker gevoel wilt.

Nog een mooi detail kan bijvoorbeeld een houten klok zijn. Opvallender dan een klassieke, strakke klok, en toch een oase van rust in huis. Je huis smaakvol inrichten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het zijn juist de kleine dingen die het hem doen.

Lees dit artikel ook voor nog meer inspiriatie over lifestyle : https://beautyweb.nl/manieren-stress-tegengaan/

Lees ook:  Persoonlijke verzorgingsroutines op basis van jouw levensstijl

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

┬ę Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings