De leukste beroepen voor vrouwen

13/03/2023
842
leuke beroepen vrouwen

Er zijn veel beroepen die worden gedomineerd door mannen, maar er zijn ook veel beroepen die juist worden gedomineerd door vrouwen. In deze blog meer over leuke beroepen voor vrouwen! Want iedereen verdient een leuke baan toch? Wist je dat vrouwen steeds meer carrière maken?

Lerares basisonderwijs

Een leuk beroep voor een vrouw is lerares zijn in het basisonderwijs. Hier is 80% vrouw. Als je werkt in het basisonderwijs ben je gespecialiseerd op verschillende gebieden, zoals taal, rekenen en geschiedenis. Om in het basisonderwijs te mogen werken heb je een afgeronde hbo-opleiding leraar basisonderwijs nodig. Binnen deze opleiding kun je je specialiseren, bijvoorbeeld naar leeftijdscategorie. Je kiest dan voor de groep 4 tot 8 jaar of de groep 8 tot 12 jaar. Om op een basisschool te werken moet je een echte doorzetter zijn en conflicten kunnen beheersen. Weet je nog hoe jouw ervaring was op de basisschool? Als je dit verschrikkelijk vond is dit misschien niet de juiste baan voor jou.

Het gemiddeld maandsalaris van een lerares basisonderwijs is €4.530 bruto.

leuke beroepen vrouwen

Huisarts

Sinds 2020 zijn er meer vrouwelijke dan mannelijke huisartsen. Het is een heel divers beroep wat veel mensen aantrekt. Ieder dag maak je weer iets anders mee. Als je huisarts wil worden moet je eerst een zesjarige WO-opleiding geneeskunde volgen. Daarna moet je nog 3 jaar een opleiding tot huisarts volgen. Maar het leren houdt nooit op als huisarts, je moet namelijk bijscholingen blijven volgen zodat je op de hoogte blijft van belangrijke veranderingen. Als huisarts moet je goed naar mensen kunnen luisteren, na een gesprek moet je namelijk een goed oordeel kunnen vormen. Ook moet je een goed leervermogen hebben en je moet stressbestendig zijn.

Het gemiddeld maandsalaris van een huisarts is €8.150 bruto.

Logopediste

De meerderheid van de logopedisten is vrouw. Een logopediste helpt mensen op het gebied van gehoor-, spraak-, stem-, en slikproblemen. Om een logopediste te worden moet je de vierjarige HBO opleiding logopedie volgen. Ook moet je slagen voor een stem- en articulatietest voordat je je diploma kunt halen. Na de opleiding zijn er ook nog verschillende vervolgopleidingen die je kunt volgen om je kennis te verbreden. Als logopediste is het belangrijk om mensen te motiveren en coachen bij het oplossen van hun probleem. Dit doe je door klantgericht te werken en goed te luisteren naar de patiënt.

Het gemiddeld maandsalaris van een logopediste is €2.857 bruto.

Psychologe

In Nederland is 70% van de psychologen vrouw. Een psychologe geeft advies, begeleiding en therapie aan mensen met behoefte aan emotionele of geestelijke steun. Om psychologe te worden begin je met een HBO opleiding toegepast psychologie. Hierna volg je de 5-jarige WO-opleiding Psychologie. Deze opleiding bestaat uit een drie jaar durende Bachelor die wordt gevolgd door een twee jaar durende Master. Wil je bijvoorbeeld kinderpsycholoog worden? Volg dan de kinderpsycholoog opleiding HBO. Als psychologe is het belangrijkste dat je goed kunt luisteren, als je dit niet goed kunt is deze baan niks voor jou.

Het gemiddeld maandsalaris van een psychologe is €5.563 bruto.

beroepen vrouwen

Makelaar

Een makelaar is de tussenpersoon bij de koop en verkoop, huur en verhuur van huizen, kantoren en andere onroerende zaken. Om een makelaar te worden volg je in principe de hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij of Management Economie en Recht. Hierna kun je bijvoorbeeld gaan werken in de makelaardij in Landgraaf en is het belangrijk dat je resultaatgericht kunt werken. Je werkt namelijk voor iemand anders, dus doorzettingsvermogen mag ook niet ontbreken.

Lees ook:  Het stereotype doorbroken: Joggingbroeken zijn niet alleen bedoeld om in te loungen. 

Het gemiddeld maandsalaris van een makelaar is €3.816 bruto.

Tandarts

Ongeveer 42% van de tandartsen is vrouw. Je kunt als tandarts in loondienst werken maar je kunt ook je eigen praktijk opzetten. Om tandarts te worden moet je minimaal de WO-opleiding tandheelkunde hebben afgerond. Deze opleiding bestaat uit een driejarige Bachelor en een tweejarige Master. Hierna kun je je nog specialiseren in bijvoorbeeld endodontologie. Als tandarts is het belangrijk dat je kritisch kunt kijken naar problemen en goed om kunt gaan met details. Een gezond gebit is namelijk heel belangrijk voor mensen.

Het gemiddeld maandsalaris van een tandarts is €7.400 bruto.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings