Snel fit worden voor de zomer? Zo doe je dat!

16/05/2023
657

De zomer komt er bijna aan en dat betekent dat we weer lekker kunnen genieten op het strand. Wil jij nog snel fit worden voor de zomer? Met een aantal makkelijke stappen die je in je levensstijl moet aanpassen gaat het jou zeker lukken om met een summerbody op het strand te gaan liggen deze zomer. In deze blog lees je hoe je snel fit wordt voor de zomer.

Eet gezonde voeding

Je bent wat je eet, wordt wel eens vaker gezegd. Dat klopt helemaal! Door het eten van gezonde voeding krijg je een gezondere levensstijl, je voelt je fitter en je gaat er fitter uitzien. Als je niet bewust bezig bent met gezonde voeding dan oog je ook minder gezond. Het eten van junkfood of eten met veel suikers gaat er niet voor zorgen dat jij snel fit wordt voor aanstaande zomer. We zeggen niet dat je niks ‘ongezonds’ meer mag eten, maar doe dit met mate! Begin met een gezonde levensstijl door gezond te eten en minimaal drie ongezonde gewoontes weg te schrappen. Zoals bijvoorbeeld frisdrank, suiker in de koffie en 1 koekje bij de thee in plaats van 3. Begin met eenvoudige stappen, zo houd je het ook langer vol!

Zorg voor beweging

Naast voeding is beweging erg belangrijk om sneller fit te worden. Het is belangrijk om een beweging te doen die jij leuk vindt en waar je goed in bent. Als je een sport gaat uitoefenen omdat het de meeste calorieën verbrand en je vindt de sport niet leuk, dan ga je het niet lang volhouden. Zo kun je ervoor kiezen om elke dag een stappendoel voor jezelf te zetten en daarnaast elke dag te sporten. Voorbeelden zijn skaten, hardlopen, paddelen of naar de sportschool. Ben je nog nooit in de sportschool geweest en wil je kijken of dit iets voor jou is? Bij fit 24/7 kun je een gratis intake gesprek aanvragen.  

Wees niet te streng voor jezelf

Fit worden voor de zomer vergt veel consistentie van jezelf om je doel te behalen. Maar dat betekent niet dat je te streng moet zijn voor jezelf. Geef jezelf ook complimentjes als je iets goed hebt gedaan of als je dichter bij je fit doel bent gekomen. Je moet jezelf niet straffen als je een dag minder goed hebt gesport of als je even zin had in een blikje cola. Focus je meer op het positieve dan op het negatieve en je zult zien dat het veel leuker is om op deze manier sneller fit te worden voor de zomer. Onthou wel dat het goed mogelijk is om fitter te worden voor de zomer, maar een afgetraind lichaam krijgen en behouden is echt een levensstijl.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook "Intermittent fasting voor een gezonde levensstijl" of "Persoonlijke verzorgingsroutines op basis van jouw levensstijl"

Lees ook:  Rust in huis creëren

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings