Thuis of in de sportschool trainen?

20/10/2023
430
Sportschool

De gedachte “ik heb geen zin om naar de sportschool te gaan” is geen excuus meer. Tijdens de coronacrisis, toen de sportscholen gesloten waren, hebben we ervaren dat thuis sporten een hele goede optie is. Er zijn tegenwoordig verschillende fitnessprogramma’s om thuis je workout te doen. Thuis sporten is voor veel mensen laagdrempeliger dan naar de sportschool gaan. Toch zijn er mensen die liever naar de sportschool gaan omdat ze dan in een andere omgeving zijn. Maar wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

Jouw fitnessdoel

Als je wilt ontdekken of thuis sporten effectief voor je is, dien je van tevoren je voornaamste doel(en) vast te stellen. Wil je gaan sporten omdat je wilt afvallen of wil je meer gaan bewegen? Dan is thuis trainen doorgaans een goede optie. Als het verbeteren van je conditie centraal staat, kan een sportsessie thuis gecombineerd worden met bijvoorbeeld hardlopen.

Snel spiermassa opbouwen?
Echter zijn er veel mannen en vrouwen die meer spieren willen opbouwen. In dit geval adviseren wij om naar de sportschool te gaan omdat je dan zult merken dat je het snelste spiermassa opbouwt.

Lees hier ook onze blog over de voordelen van het beoefenen van een vechtsport.

De beschikbare materialen

In de sportschool zijn er veel én allerlei verschillende gewichten waarmee je kan trainen. Thuis heb je er hooguit een paar waardoor je op den duur geen spiermassa meer erbij krijgt, aangezien je niet beschikt over zwaardere gewichten. Als het op het opbouwen van spiermassa en kracht aankomt, is het wellicht raadzamer om naar de sportschool te gaan, tenzij je thuis bijna net zoveel variatie aan gewichten hebt als in een sportschool.

Materialen sportschool

Kosten

Biedt een thuissportschool financieel voordeel ten opzichte van de sportschool? Laten we aannemen dat een abonnement voor een sportschool rond de €35 per maand kost. Je betaal dus €420 op jaarbasis. Om thuis te trainen hoef je natuurlijk geen abonnement af te sluiten, maar moet je natuurlijk wel zelf het trainingsmateriaal aanschaffen. Maar hoeveel kost dit eigenlijk?

Investeren in materialen

Als je wilt gaan trainen met gewichten moet je o.a. een dumbbels, halterstangen, gewichten en een trainingsbank aanschaffen. Ook een haltersteun en optrekstang zijn een mooie toevoeging. De aanschafprijs van deze fitnessmaterialen zijn behoorlijk hoog. Hierdoor kunnen wij de conclusie trekken dat de eerste jaren een sportabonnement goedkoper is dan thuis fitnessen. Na een aantal jaren zul je de investering van fitnessmaterialen pas terug verdienen.

Sporten onder begeleiding

Sporten onder begeleiding in de sportschool biedt voordelen voor mensen die hun fitnessdoelen willen behalen op een gestructureerde en effectieve manier. In een sportschool hebben sporters toegang tot professionele trainers en instructeurs die over de nodige expertise beschikken om een op maat gemaakt trainingsprogramma te ontwerpen, gebaseerd op individuele behoeften en doelen.

Lees ook:  Tips voor mooie volle lippen

Voordelen van begeleiding

Deze begeleiding zorgt ervoor dat oefeningen correct worden uitgevoerd, waardoor de kans op blessures wordt geminimaliseerd en de effectiviteit van de training wordt gemaximaliseerd. Bovendien kunnen personal trainers motiveren, doelen bijstellen en technische correcties bieden, wat essentieel is voor een succesvolle training. Wil je directe begeleiding en feedback van professionals? Dan adviseren wij om een abonnement te nemen bij de sportschool.

Kortingsacties
Vaak maken sportscholen het aantrekkelijk om te komen sporten door een kortingsactie of promotiecode aan te bieden. Ook worden er vaak bedrukte promotieartikelen ingezet. Zo laten sportscholen regelmatig handdoeken bedrukken met hun logo of ze laten petten bedrukken met de naam van de sportschool.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings