Powder brows mislukt, wat nu?

12/10/2023
4363
powder brows mislukt

Natuurlijke en mooi gevormde wenkbrauwen zijn tegenwoordig een trend en veel vrouwen willen graag de perfecte wenkbrauwen bereiken. Een geschikte behandeling hiervoor is het laten zetten van powder brows. Deze behandeling is populair, maar wat als deze techniek niet helemaal volgens plan verloopt? In deze blog vertellen we wat je moet doen als de powder brows mislukt zijn.

Wat zijn powder brows?

mislukte powder brows

Powder brows zijn een vorm van permanente make-up (ook wel PMU genoemd) voor de wenkbrauwen. Deze techniek wordt gebruikt om de wenkbrauwen een volle, natuurlijke uitstraling te geven. Bij powder brows wordt pigment in de huid van de wenkbrauwen ingebracht met behulp van kleine naalden. In tegenstelling tot microblading, waarbij fijne haartjes worden nagebootst, wordt bij powder brows een zacht poedereffect gecreëerd. Deze techniek is populair omdat het resulteert in wenkbrauwen die er altijd goed uitzien zonder dat je dagelijks make-up hoeft aan te brengen. Powder brows kunnen geschikt zijn voor mensen met dunne wenkbrauwen, ongelijke wenkbrauwvormen of voor degenen die gewoon een vollere uitstraling willen bereiken.

Wil je perfecte wenkbrauwen creëren zonder dat er PMU aan te pas komt? Lees dan eens deze blog.

Hoe kan het dat permanente make-up mislukt?

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor permanente make-up mislukt. Het kan bijvoorbeeld komen door de onervarenheid of onbekwaamheid van de specialist die de PMU aanbrengt. Het kiezen van de verkeerde pigmentkleur kan ook leiden tot ongewenste resultaten, wanneer de kleur te licht of te donker is. Daarnaast kan onvoldoende nazorg van de permanente make-up het resultaat ook beïnvloeden, met als gevolg dat de PMU mislukt.

PMU mislukt: behandelingen

Wanneer je powder brows mislukt zijn, is dat natuurlijk ontzettend vervelend en storend. Het is niet eenvoudig om permanente make-up die mislukt is te corrigeren of te verwijderen. Het is het beste om een deskundige te raadplegen hiervoor.
Mogelijke behandelingen zijn:

Een laser behandeling


Het laseren van PMU omvat een reeks behandelingen waarbij een geconcentreerde laserstraal wordt gebruikt, waardoor het pigment geleidelijk wordt verbroken. Als gevolg hiervan kan het lichaam het zelf uitscheiden, wat op zijn beurt leidt tot een vermindering van de intense kleur.

Een remover behandeling

Bij een remover behandeling wordt er met een removal vloeistof gewerkt. De vloeistof wordt met behulp van een naaldmodule in de huid ingebracht. Deze vloeistof breekt het oude pigment af, waarna het pigment geleidelijk wordt afgestoten en als het ware uit de huid wordt gedrukt.

Zoutoplossing


Tegenwoordig is er een effectieve methode om PMU die mislukt is te verwijderen, namelijk door zoutoplossing. Bij deze behandeling wordt het zout in de huid gepigmenteerd. Tijdens het proces van het oplossen van oude pigmenten met zout kan de huid bleek worden. Hoe witter de huid wordt, hoe beter deze zal genezen en hoe meer oud pigment zal verdwijnen.

Lees ook:  De beste beautytips voor je dagelijks leven

Hoe kun je mislukte powder brows voorkomen?

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hoewel het misschien te laat is voor jou, kan je nog altijd iemand anders helpen met deze tips. Voor het voorkomen van mislukte powder brows kun je de volgende dingen doen:

Kies voor een GGD gecertificeerde salon


Ga altijd naar een salon die is gecertificeerd door de GGD. Dit minimaliseert het risico op infecties en waarborgt een zekere mate van hygiëne.

Let op de hygiëne


Let op de hygiënische procedures van de specialist. Kijk ook of er een mondmasker en handschoenen gedragen worden door de specialist. De apparatuur dient daarnaast ook grondig gedesinfecteerd te zijn.

Doe onderzoek


Onderzoek en vergelijk verschillende salons voordat je een keuze maakt. Bekijk het portfolio en lees recensies van eerdere klanten bij een salon. Bekijk ook voorbeelden van het werk van de specialist, inclusief voor- en na-foto's. Dit geeft je een goed beeld van hun expertise.
Neem de tijd om zorgvuldig te kiezen voor de juiste specialist en baseer de keuze niet alleen op de prijs. Als je de keuze gemaakt hebt, is het verstandig om een intakegesprek in te plannen.

Realistische verwachtingen


Heb realistische verwachtingen over het eindresultaat. Denk niet meteen na een paar uur dat je powder brows mislukt zijn. Je wenkbrauwen kunnen er in het begin namelijk intens uitzien en zullen na verloop van tijd vervagen. Wees geduldig, het kan enige tijd duren voordat je het definitieve effect ziet. Wil meer lezen over de genezing van powder brows? Lees dan deze blog!

Nazorg


Het opvolgen van de nazorginstructies van de specialist is heel belangrijk voor het behoud van je powder brows. Dit kan onder meer het gebruik van voorgeschreven zalven of crèmes, vermijding van water en direct zonlicht omvatten.

We hopen dat deze blog je geholpen heeft om een oplossing te vinden voor je mislukte powder brows. Zodat je uiteindelijk weer kunt genieten van prachtige wenkbrauwen!

Nazorg van PMU is zeer belangrijk, wij hebben een blog geschreven over de nazorg van PMU eyeliner. Bekijk deze hier. Ook hebben we een blog geschreven over de nazorg van powder brows. Bekijk deze hier.

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings