Powder brows genezing, hoe verloopt het?

30/05/2023
4189
powder brows genezing

Stel je eens voor: elke ochtend wakker worden met perfect gevormde wenkbrauwen die je gezicht laten spreken en je een zelfverzekerd gevoel geven. Het klinkt als een droom, maar met Powder brows wordt deze droom werkelijkheid! Wil je weten wat Powder brows zijn? En wil je weten hoe de Powder brows genezing verloopt? Lees dan dit artikel! En wie weet ga jij binnenkort ook wel voor deze perfecte wenkbrauwen…

Wat zijn powderbrows?

Powder brows is een geavanceerde techniek in de wereld van permanente make-up. Het creëert volle en natuurlijk uitziende wenkbrauwen. In tegenstelling tot andere technieken, zoals microblading maakt Powder brows gebruik van een zachte schaduwtechniek. Met behulp van microfijne stipjes wordt de wenkbrauw ingekleurd, waardoor er een subtiele, poederachtige look ontstaat die lijkt op perfect aangebrachte make-up. Het resultaat is een zachte, maar toch goed gedefinieerde wenkbrauwvorm die past bij de natuurlijke haargroei. Powder brows biedt een langdurige oplossing voor mensen met dunne of onvolledige wenkbrauwen.

De behandeling

De wenkbrauwen worden voor de behandeling goed schoongemaakt, dit om infecties te voorkomen. Daarna worden de wenkbrauwen zorgvuldig en nauwkeurig gemeten en afgetekend. De behandeling kan gevoelig zijn. Bij de powder brow techniek wordt je wenkbrauw volledig ingeschaduwd met subtiele pigmentatie, waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen net hebt gepoederd. Om dit te bereiken wordt er gewerkt met een PMU-apparaat.

genezingsproces powderbrows
genezing powder brows

De voordelen van Powder brows

Een van de voordelen van Powder brows is dat het geschikt is voor alle huidtypen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over littekens of beschadigingen, dit is een veilige techniek voor de huid. ’s Ochtends kun je gewoon uit bed stappen met prachtige wenkbrauwen waar je in de meeste gevallen niks meer aan hoeft te doen. Geen kale plekken meer in je wenkbrauwen én geen gedoe meer bij het  tekenen van je wenkbrauwen.

Waar kun je deze behandeling laten doen?

Als je geïnteresseerd bent in powder brows, kun je terecht bij ervaren schoonheidsspecialisten en gecertificeerde PMU-artiesten die gespecialiseerd zijn in microblading en permanente make-up. Het is belangrijk om te kiezen voor een professional die bekend staat om hun deskundigheid en ervaring in het uitvoeren van powder brow behandelingen.

Tips:

  • Neem een kijkje in het portfolio van de salon, bekijk daar of je het geleverde werk mooi vindt.
  • Zoek specialisten in jouw regio
  • Ga alleen onder behandeling bij gecertificeerde salons

Het genezingsproces van powderbrows

Het genezing van powder brows is een heel avontuur voor je wenkbrauwen! Meteen na de behandeling zullen je wenkbrauwen er in eerste instantie zeer donker uitzien (donkerder dan de kleur die je had gekozen). Maak je geen zorgen dit hoort bij de genezing van powder brows. Nadat je in aanraking bent gekomen met water kan het zijn dat er vervelling optreedt, ongelijkheden, vlekken, korstjes of zelfs wat pigmentverlies. Dit is volkomen normaal en hoort bij het genezingsproces. Let op dat je niet aan je wenkbrauwen gaat krabben en trekken, zodat ze mooi kunnen genezen. Het perfecte eindresultaat is pas zichtbaar na ongeveer 90 dagen na bijwerking. Gedurende deze periode heeft het pigment tijd nodig om van de onderhuid terug naar het huidoppervlak te komen en de gewenste kleur en vorm te onthullen.

Lees ook:  Lip blush: alles wat je moet weten over deze trend

De powder brows genezing per dag

in de eerste 4 dagen zullen de wenkbrauwen erg donker zijn. Van dag 5 tot dag 10 kunnen er barstjes en plekken ontstaan, waarbij er geen zichtbare kleur te zien is. van dag 11 tot 27 zal er mogelijk geen resultaat zichtbaar zijn, maar wees geduldig! Vanaf dag 28 tot 55 zal de kleur en vorm langzaam weer terugkomen. En daarna zul je uiteindelijk het gewenste resultaat zien, prachtige powder brows met een kleur en vorm die bij jou passen! Vaak moet je wel nog een keer terug komen voor bij te werken. Het kan zijn dat jouw genezingsproces iets anders verloopt dan hierboven, tenslotte is toch iedereen anders. Indien je vragen hebt over je genezing zou ik adviseren contact opnemen met de salon die de behandeling heeft uitgevoerd.

Nazorg instructies

  1. Houd je huid gedurende drie dagen droog. Dit betekent dat je je wenkbrauwen niet nat mag maken tijdens het wassen van je gezicht of douchen. Het kan een uitdaging zijn, maar het is de moeite waard voor die prachtige resultaten!
  2. We weten dat het verleidelijk kan zijn, maar probeer niet te pulken of krabben aan de korstjes die ontstaan. Laat je huid op een natuurlijke manier genezen en laat de korstjes vanzelf afvallen.
  3. Als je last hebt van ernstige jeuk, kun je voorzichtig een beetje bepanthen aanbrengen om wat verlichting te bieden. Maar zorg ervoor dat je dit lichtjes doet en niet te veel wrijft.
  4. Vermijd het aanraken van je wenkbrauwen gedurende ten minste een week. Dit helpt om mogelijke infecties te voorkomen en bevordert een snellere genezing.
  5. Last but not least, vermijd minimaal 2 weken voor je behandeling het gebruik van chemische peelings. Dit kan de gevoeligheid van je huid vergroten en het genezingsproces beïnvloeden.

Wil je meer informatie over de nazorg van powder brows? Lees dan deze blog!

Kies jij voor Powder Brows?

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf ook genieten van perfecte wenkbrauwen met Powder brows? Aarzel niet langer en maak een afspraak voor een consult of behandeling! Doe dit wel bij een ervaren specialist. Denk je na het lezen van dit artikel, ik wil iets minder permanents, kies er dan bijvoorbeeld voor om je wenkbrauwen zelf te verven.

Wenkbrauwen kun je in vorm houden door wenkbrauwgel te gebruiken. Er is een top 10 beste wenkbrauwgel gemaakt, voor meer informatie over wenkbrauwgels.

Heb je na het lezen van dit artikel de smaak te pakken met pmu? Misschien is dan de lip blush behandeling ook iets voor jou. Zijn je powder brows mislukt? Wat vervelend! Lees het volgende artikel om te weten wat je dan met doen.

Lees ook:  Glamour make-up

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings