Powder brows nazorg: alles wat je moet weten

03/11/2023
2518
powder brows nazorg

Powder brows is een populaire vorm van permanente make-up, die ervoor zorgt dat je wenkbrauwen er altijd perfect uitzien. Deze behandeling is voor mensen die graag vollere en mooi gevormde wenkbrauwen willen hebben zonder elke ochtend tijd te hoeven besteden aan het bijtekenen van hun wenkbrauwen. Nadat de powder brows gezet zijn, is het erg belangrijk om de juiste nazorg richtlijnen te volgen om ervoor te zorgen dat ze geweldig uit blijven zien. In dit artikel gaan we dieper in op de nazorg van powder brows en delen we alles wat je moet weten om uiteindelijk optimaal te genieten je wenkbrauwen!

Nazorg van powder brows: wat houdt het in?

De powder brows nazorg is van essentieel belang. Wij hebben daardoor belangrijke instructies gegeven. Door de onderstaande instructies te volgen zorg je ervoor dat je powder brows goed zullen genezen en er stralend uitzien.

1. Vermijd water en zweet

Direct na de behandeling is het van belang om je wenkbrauwen in ieder geval drie dagen en het liefst een week lang, droog te houden. Water en zweet kunnen het pigment van je powder brows aantasten en het genezingsproces verstoren. Let erop dat je tijdens het douchen en je gezicht wassen de wenkbrauwen niet nat maakt. Ook mag je geen gebruik maken van de sauna of zwembad. Vermijd bovendien intensief sporten in deze periode, dit kan namelijk zorgen voor veel zweet.

Het kan een uitdaging zijn om je wenkbrauwen droog te houden, maar het is zeker de moeite waard voor het bereiken van het beste resultaat!

2. Niet aanraken

Raak je wenkbrauwen minstens een volledige week niet aan! Dit onderdeel van de nazorg van powder brows is van groot belang, omdat het de kans op mogelijke infecties vermindert. Het vermijden van contact met je wenkbrauwen is een belangrijk om ervoor te zorgen dat je powder brows er prachtig blijven uitzien.

nazorg van powder brows

3. Niet krabben of wrijven

Het kan verleidelijk zijn om aan de wenkbrauwen te krabben als je jeuk ervaart tijdens het genezingsproces, maar doe dit absoluut niet! Krabben of wrijven aan je wenkbrauwen kan leiden tot pigmentverlies en littekens. Laat de genezing op natuurlijke wijze plaatsvinden en laat de korstjes vanzelf van je wenkbrauwen vallen.

Indien je ernstige jeuk ervaart, kun je voorzichtig een kleine hoeveelheid Bepanthen aanbrengen om wat verlichting te bieden. Zorg er wel voor dat je dit voorzichtig doet en niet te hard wrijft.

Wil je weten hoe de genezing van powder brows verloopt? Lees dan deze blog!

4. Gebruik de juiste nazorgproducten

Lees ook:  Tien tips voor een langer en gelukkiger leven...

Je schoonheidsspecialiste zal je voorzien van nazorginstructies en producten die bedoelt zijn voor de nazorg van powder brows. Het is van groot belang dat je deze producten volgens de aanwijzingen gebruikt om je powder brows de beste nazorg te geven.

5. Bescherm je wenkbrauwen tegen de zon

Overmatige blootstelling aan de zon kan het pigment in je wenkbrauwen vervagen. Tijdens de eerste twee weken na de behandeling is het raadzaam om je wenkbrauwen te beschermen tegen direct zonlicht. Draag een hoed, pet of zonnebril en breng zonnebrandcrème met factor 30 of 50 aan op je wenkbrauwen als je de deur uitgaat.

Biodermal Zonnebrand voor het gezicht SPF 30

Bekijk de prijs bij bol.com

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+

Bekijk de prijs bij bol.com

6. Vermijd make-up en chemicaliën

Tijdens de genezingsperiode is het verstandig om make-up en chemische producten uit de buurt van je wenkbrauwen te houden. Make-up en producten kunnen het pigment verstoren en het genezingsproces vertragen.

Nazorg powder brows: duur en resultaten

Het is belangrijk om te onthouden dat je wenkbrauwen direct na de behandeling donkerder lijken. Maak je geen zorgen, dit is volkomen normaal. Naarmate de dagen en weken verstrijken, zal het pigment vervagen en zullen je wenkbrauwen een natuurlijke kleur krijgen.

nazorg powder brows

De duur van de genezing en daarom ook de nazorg van powder brows, kan variëren van persoon tot persoon. Gemiddeld duurt het genezingsproces ongeveer 4 tot 6 weken. Gedurende deze tijd zal het pigment zich vestigen en zullen je wenkbrauwen hun uiteindelijke kleur en vorm bereiken. 6 tot 8 weken na de behandeling is het mogelijk om eventuele correcties aan te brengen. Het kan namelijk voorkomen dat het pigment niet gelijkmatig in de gehele wenkbrauw is opgenomen of dat je zelf kleine aanpassingen wenst. Bovendien komt het bij veel salons voor dat je nog een keer terug moet komen voor een touch-up van je powder brows.

Ben je na lange tijd alsnog niet tevreden met het eindresultaat van de powder brows, terwijl je wel de nazorg van powder brows goed hebt opgevolgd? Lees dan deze blog: Powder brows mislukt, wat nu?

We hopen dat deze blog je heeft geholpen om de juiste nazorg van je powder brows te garanderen na de behandeling. Zo kun je uiteindelijk stralen met je goed genezen powder brows!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke mode bestellen vrouwen het meest online?

Dit betekent het symbool op jouw beautyproducten

Hoe verzorg je de huid rond je ogen?

Bordspellen en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings