Rimpels weg, opmaken in 5 minuten!

15/03/2023
10061
make-up sessie

Soms heb je niet zoveel tijd voor een complete make-up sessie. Alleen helemaal zonder make-up voelt al snel als een 'bloot hoofd'. Naarmate de jaren verstrijken, krijg je toch te maken met rimpels die je wel graag even een beetje minder zichtbaar wil hebben. Verder helpt make-up ook om er net even wat jonger uit te zien. Heel begrijpelijk dat je je dan zonder make-up 'bloot' voelt. Daarom hier wat tips voor een makkelijke make-up sessie met maximaal resultaat. Waardoor je je prettig voelt, zonder uren voor de spiegel te staan.

Start met een goede basis - foundation

Kies voor een foundation dat geschikt is voor je gehele gezicht. Zo heb je in één keer je gehele gezicht egaal. Daarmee voorkom je dat oneffenheden zoals die van couperose minder zichtbaar zijn. Mooi verstopt onder de foundation.

Wonderen verrichten met concealer

De kracht van slim inzetten van een concealer die lichter is dan de foundation, wordt nogal eens onderschat. Een concealer is redmiddel nummer één als het aankomt op wallen en oneffenheden makkelijk en snel verdoezelen. De belangrijke plekken voor de concealer? Dat zijn de volgende:

  • In de ooghoeken.
  • Een klein beetje op de 'donkere wallen' plek.
  • Het stuk waar je vanaf je oog naar buiten gaat. Precies, daar waar de kraaienpootjes zitten.

Lijkt het alsof je een trieste blik hebt? Dan is de kans groot dat je lijnen van de neus naar de buitenkant van je mond vrij zichtbaar zijn. Net als de lijnen die van de uiteinden van de mond aan weerszijden naar de kin lopen. Hiervoor geldt ook dat je het beste concealer kunt gebruiken.

Jonge wenkbrauwen

Het is handig om de wenkbrauwen ook donkerder te maken. Met het verstrijken van de jaren vervagen bij heel veel vrouwen de wenkbrauwen. Uit onderzoek blijkt dat duidelijke wenkbrauwen een gezicht direct wat jonger maken. Doe hier dus je voordeel mee en kleur je wenkbrauwen dus wat bij.

Puntjes op de i

Om het geheel nog even helemaal af te maken kun je er nog een donkere foundation bij pakken en met de kwast de jukbeenderen - en eventueel subtiel een stuk van de onderkaak - even wat bijkleuren. Daarna kun je vervolgens boven de kleuring van de jukbeenderen nog wat rouge aanbrengen met een kwast. Overdrijf het echter niet anders ziet het er al snel nogal 'bollig en nep' uit.

Misschien doe je er de eerste keer wat langer over, maar als je er eenmaal handigheid in hebt? Dan is deze hele sessie in 5 minuten prima te doen. Zo kun je mooi de dag beginnen en houd je lekker tijd over voor andere dingen.

Lees ook:  I bro️w you: step-by-step make-up voor perfecte wenkbrauwen

Bij een goede make-up sessie hoort ook een perfecte make-up setup. Hier lees je hoe je deze moet maken.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings