PMU eyeliner nazorg: instructies en tips

19/10/2023
503
pmu eyeliner nazorg

Heb jij permanente eyeliner laten zetten? Of ben je van plan dit binnenkort te gaan doen? Permanente eyeliner is een prachtige manier om je ogen te laten stralen zonder dagelijkse make-up aan te brengen! Na het laten zetten van permanente make up komt het belangrijkste deel: de pmu eyeliner nazorg. In deze blog delen we instructies en tips om ervoor te zorgen dat je permanente eyeliner er altijd fantastisch uitziet!

Wat is PMU eyeliner eigenlijk?

Permanente make-up eyeliner, oftewel PMU eyeliner, is een cosmetische procedure die ontworpen is om de ogen te accentueren en een blijvende look te creëren. Tijdens deze behandeling wordt met behulp van speciale pigmenten een dunne lijn langs de wimperlijn aangebracht, waardoor het lijkt alsof je altijd perfect aangebrachte eyeliner hebt, zelfs als je net uit bed komt. PMU eyeliner is populair vanwege de tijdsbesparing die het biedt en het feit dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over het vervagen of uitlopen van je eyeliner. Het resultaat is een frisse, gedefinieerde oogopslag die je zelfvertrouwen een boost geeft, of je nu op het werk bent, aan het sporten bent, of gewoon ontspant.

Weetje: wist je dat er op je lippen ook permanente make up kan worden aangebracht? Deze behandeling heet: lip blush. Lees er hier meer over.

Wat kun je verwachten na de behandeling?

Na een PMU behandeling kun je verschillende veranderingen in je ooggebied verwachten. In de eerste dagen zal je opmerken dat je ogen enigszins gezwollen en pijnlijk aanvoelen, vergelijkbaar met het gevoel na een stevige huilbui. De permanente eyeliner oogt in deze periode donkerder dan de uiteindelijke kleur, en je zult een zwaardere oogmake-up look hebben.

nazorg pmu eyeliner

Enkele uren na de behandeling

Het behandelde gebied kan strak aanvoelen, de bovenste huidlagen beginnen geleidelijk weg te trekken, wat kan resulteren in een ruwe textuur op de huid.

De kleur van de eyeliner

De kleur zal in eerste instantie enigszins grijsachtig lijken en nog enkele dagen nodig hebben om volledig op te helderen. Het gepigmenteerde gebied zal geleidelijk in grootte en kleur verminderen en verzachten naarmate de dagen verstrijken.

De nazorg van pmu eyeliner: stap voor stap

Nu je begrijpt wat PMU eyeliner inhoudt, laten we de belangrijkste stap niet over het hoofd zien: de nazorg. De pmu eyeliner nazorg is belangrijk om ervoor te zorgen dat je ogen altijd stralen. We nemen je stap voor stap mee door de nazorgprocedure, zodat je precies weet wat je moet doen om de beste resultaten te bereiken.

Stap 1: hygiëne

Lees ook:  Alles over de Japanese Head Spa

Voordat je iets met je nieuwe permanente eyeliner doet, zorg ervoor dat je handen grondig gewassen zijn. Schone handen zijn belangrijk om infecties te voorkomen. Bij PMU wordt er toch een soort van “wond” gecreëerd, waardoor het belangrijk is om dit goed schoon te houden.

Stap 2: vermijd water en make up

In de eerste paar dagen na de behandeling is het belangrijk om je PMU eyeliner droog te houden. Vermijd zwemmen en directe blootstelling aan water. Daarnaast is zonnen (of onder de zonnebank) af te raden in de eerste 5 dagen. Ook het aanbrengen van oogmake-up moet tijdelijk worden vermeden.

Stap 3: korstvorming

Na de behandeling kan het zijn dat er korstvorming optreedt. Probeer hier niet aan te krabben of peuteren. Dit kan namelijk littekens veroorzaken. Het beste is om er van af te blijven. Jeukt het? Dit is een goed teken! Het betekend dat de huid zich aan t herstellen is van binnenuit.

Stap 4: zwelling

Het kan zijn dat er zwelling verschijnt na PMU eyeliner. Dit verdwijnt vanzelf na een paar dagen. Is dit bij jouw niet het geval? Of krijg je last van roodheid of bloedingen? Neem dan contact op met je huisarts of de behandelaar. Geen zorgen! Dit komt niet vaak voor, maar toch moet het genoemd worden.

Eyeliner pmu nazorg tips

Nu je de nazorg instructies pmu eyeliner goed hebt gelezen is het tijd om je nog extra tips te geven. Hierdoor kun je optimaal genieten van het prachtige resultaat.

Tip 1: bescherm je ogen tegen de zon

Overmatige blootstelling aan Uv-stralen kan het pigment doen vervagen. Hierdoor wordt de eyeliner minder levendig. Om dit te voorkomen kun je heel simpel: een zonnebril dragen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten designs. De keuze is reuze. Ook het gebruik van een zonnebrandcrème rondom je ogen is een must. Zo bescherm je niet alleen eyeliner, maar ook de gevoelige huid rond je ogen.

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+

Bekijk de prijs bij bol.com

Tip 2: niet te veel smeren

Het beste is om de oogleden niet in te smeren maar aan de lucht laten drogen. Dit is vooral de eerste 10 dagen van toepassing. Geef je ogen de tijd om te helen, ga niet al met crèmepjes of zalfjes aan de slag.

Tip 3: ogen reinigen? Hoe doe je dat?

In de pmu eyeliner nazorg staat dat je ogen de eerste dagen niet met water in contact mogen komen, maar hoe kun je dan je ogen reinigen? Reinig de ogen voorzichtig met een wattenstaaf geabsorbeerd met lauw water. Zorg er wel voor dat je niet op de plek van de eyeliner komt.

Lees ook:  Schoonheidstips voor na een kater 

Laat je ogen stralen met PMU eyeliner

Na het lezen van de bovenstaande instructies en tips heb je alle kennis om je pmu eyeliner nazorg met succes aan te pakken! Het is een behandeling die begint met een beetje ongemak, maar eindigt met prachtige, stralende ogen. Succes met de nazorg van pmu eyeliner!

Andere vormen van PMU zijn bijvoorbeeld sproeten tatoeëren. Alles wat je moet weten over sproeten tatoeëren vind je hier. Daarnaast heb je ook nog Powder Brows.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke mode bestellen vrouwen het meest online?

Dit betekent het symbool op jouw beautyproducten

Hoe verzorg je de huid rond je ogen?

Bordspellen en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings