Sproeten tatoeëren; dit moet je weten  

07/06/2023
1508

Of je ze nu zelf hebt of niet en of je ze mooi vindt of haat: een gezicht met sproetjes is opvallend en uniek. Ze laten je gezicht spontaner lijken en als je misschien niet meer zo jong bent, geven ze je een jeugdigere uitstraling. Vind je sproeten mooi, dan moet je net het geluk hebben dat jouw huid van nature sproetjes heeft. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om sproeten te laten tatoeëren, maar is dit wel veilig en wat kun je verwachten qua resultaat? Wij zochten alle belangrijke dingen voor je uit!

Wat gebeurt er bij het tatoeëren van sproeten?

Sproetjes zijn heel klein en hebben een natuurlijke uitstraling, dus als je ervoor kiest om sproeten te tatoeëren, raden we je ten zeerste aan om dit te laten doen door een tatoeëerder die hierin is gespecialiseerd. Informeer bijvoorbeeld bij iemand die weet hoe hij moet omgaan met permanente make-up of het nabootsen van verschijnselen op de huid. In de meeste gevallen loopt de tatoeëerder de volgende stappen met je door:

Ten eerste raden we je altijd aan om goed in gesprek te gaan met de tatoeëerder om duidelijk je wensen te bespreken. Daarnaast kan hij jou beter uitleggen wat de mogelijkheden zijn en met welke risico’s je rekening moet houden. Wellicht heeft hij al een paar voorbeelden paraat zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijke resultaten. Aangezien sproeten tatoeëren zorgvuldig moet gebeuren, zal hij het complete behandelplan zorgvuldig met je doornemen.

Ten tweede raden we je ook aan om vooraf een beter beeld te verkrijgen van hoe sproeten er uiteindelijk op jou gezicht uitzien. Aangezien iedereen een andere teint en andere huidstructuur heeft, zal het resultaat bij iedereen anders zijn. De meeste behandelaars of tatoeëerders zullen dan ook eerst een schets willen maken op je gezicht voordat ze de daadwerkelijk beginnen met tatoeëren. Hierbij is het dus ook altijd mogelijk om dingen aan te passen. 

Ben je helemaal tevreden met het ontwerp? Dan zal de tatoeëerder beginnen met het aanbrengen van de sproeten. Omdat sproeten van nature klein zijn, zal dit gedaan worden met uiterst fijne naaldjes.

Je kunt je sproeten laten tatoeëren, maar je kunt ook op een natuurlijke manier meer sproetjes verkrijgen. In dit artikel lees je meer over het natuurlijke ontstaan van sproetjes.

sproeten tatoeëren

Moet je getatoeëerde sproeten verzorgen?

Zoals je misschien al kon raden, is het antwoord ja: je net getatoeëerde sproeten moet je uiterst goed verzorgen voor een mooi resultaat en een gezonde huid. Hier zijn enkele essentiële verzorgingstips:

Goede reiniging en voldoende hydratatie

Het beste kun je je sproeten reinigen met een product dat heel mild is voor je huid en het liefst ongeparfumeerd is. Nadat je de reiniger hebt gebruikt, kun je je gezicht voorzichtig droogdeppen met een handdoek. Gebruik daarna een moisturizer die bedoeld is voor tattoos. Hiermee houd je je huid voldoende gehydrateerd.

Lees ook:  Wat moet ik eten voor een mooie huid?

Dit kun je het beste vermijden

Er zijn een paar dingen waar je uiterst voorzichtig mee moet zijn. In tegenstelling tot zonnepanelen en bloemen in je tuin is je huid op dat moment niet happy met veel zonlicht. Als je namelijk te lang met je gezicht in de zon bent, bestaat de kans dat de sproetjes tattoo gaat vervormen. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Gebruik dan ook altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor en blijf zo veel mogelijk uit de zon. Ga je over tot het tatoeëren van sproetjes? Dan kun je dit het best in het najaar of in de winter laten doen. Vermijd ook eventuele stoffen die enorm schuren, bijvoorbeeld ruwe handdoeken of scrubs die je normaal gesproken gebruikt om je gezicht te verzorgen.

Maar, zoals we in het begin al aangaven, is het vertrouwen in je tatoeëerder essentieel, misschien wel doorslaggevend. Laat het tatoeëren van sproetjes altijd doen door een professional die je vertrouwt en weet wat het beste past bij jouw huid en die je goed kan adviseren over de verzorging. Het is ook goed om erbij stil te staan dat het resultaat uiteindelijk niet zo is zoals je het had voorgesteld. Daarnaast zijn de sproeten ook permanent, in tegenstelling tot natuurlijke sproeten die worden geactiveerd door de zon. Bezwaren tegen de sproeten hebben we zeker niet, maar het is zeker goed om er even over na te denken voordat je ze laat zetten!

Lees ook hier onze blog over het voorkomen van rimpels op het voorhoofd. Of wil je meer weten over lip blushing en permanente make up? Klik dan hier.

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings