Mannenbanen voor vrouwen!

25/07/2023
236
Mannenbanen voor vrouwen

Vrouwen lopen al sinds jaar en dag aan tegen het stereotype dat sommige banen niet gemaakt zijn voor hun, maar wij zijn vandaag hier om je anders te vertellen! Volgens het CBS zijn de verhoudingen van veel vrouwen tegenover weinig mannen vooral te vinden in sectoren als administratie en verzorging. Logistiek, bouw en techniek zijn vooral man gedomineerde sectoren. Banen als crècheleidster, secretaresse, thuiszorg etc. In deze blog vind je een aantal beroepen die vrouwen net zo goed, of zelfs beter, kunnen doen dan mannen!

Loodgieter

Deze baan verdient geweldig, maar wordt bijna alleen maar gedaan door mannen! Er worden steeds vaker vrouwen loodgieter, maar dit is alsnog letterlijk 1% van het hele werkveld. De andere 99% is man in Nederland! Van de ruim 41.000 mensen in de sector in 2018 waren er maar iets meer dan 480 vrouw! ZZP’ende loodgieters kunnen tot wel 160 euro per uur vragen!

Externe vervoersmanager

Dames, hebben jullie al eens van een externe vervoersmanager gehoord? Waarschijnlijk niet, want deze logistieke sector wordt gedomineerd door mannen. Zo’n manager is verantwoordelijk voor het regelen van de externe vervoersactiviteiten van bepaalde bedrijven, veelal in de logistieke sector. Denk aan het beheren, organiseren en onderhouden van al het vervoer wat gaande is. Is manager niks voor jou? Mannen in deze functie, en dus ook vrouwen, kunnen kiezen om consultant te worden. Met een gemiddeld loon wat op kan lopen tot wel 5000 euro per maand, is het tijd dat wij dames ons hier mee gaan bemoeien!

Elektriciën

Onder het motto van mannenbanen voor vrouwen: de elektricien! Het is misschien wat minder per uur dan de loodgieter, maar daarvoor word je ook minder vies. Een elektriciën kan zich al makkelijk een mooie 50 euro per uur vragen, mits er vakwerk geleverd wordt. Het is natuurlijk wel zo dat dit vak heel erg draait om ervaring, je begint niet met die mooie 50, maar je eindigt ook een stuk daarboven!

Hoge zorgfuncties

Hoewel verzorgende functies veelal door wij dames worden uitgevoerd, zie je dat hoe hoger je komt op de medische ladder, hoe mannelijker het wordt. Dit zou natuurlijk gewoon evenredig moeten zijn. Vrouwen worden wel gerepresenteerd in deze sector, maar dat kan beter! Daarnaast houden we bij Beautyweb ook gewoon van beauty. Vandaar dat we een artikel hebben geschreven, speciaal voor onze vrouwelijke strijders in de zorg, hoe je make up en werken in de zorg kan combineren!

Denk je na deze hele lap tekst alsnog: ik wil een baan waar meer vrouwen dan mannen werken? Kijk dan eens naar een pedicure opleiding voor volwassenen!

Lees ook:  Een gelukkige eerste fase voor je baby: waar hecht jij waarde aan?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings