Make up en werken in de zorg: zo combineer je het

25/07/2023
341
make up in de zorginstelling

Vandaag willen we het hebben over een onderwerp dat vooral interessant is voor degenen die werkzaam zijn in de zorgsector: make-up en hoe je dit kunt combineren met je veeleisende baan in de zorg. Als verpleegkundige, arts of verzorgende sta je dagelijks voor de uitdaging om er representatief uit te zien en tegelijkertijd comfortabel en praktisch gekleed te zijn. Laten we samen ontdekken hoe je een mooie, verzorgde uitstraling kunt behouden terwijl je de zorgbehoevenden op de best mogelijke manier ondersteunt.

Long lasting make up

Werken in de zorg betekent dat je vaak lange en intense werkdagen hebt. Het is daarom essentieel om make-up te dragen die de hele dag blijft zitten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vlekken of uitgelopen mascara. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je make-up langdurig blijft zitten:

Gebruik een primer

Een goede basis is cruciaal voor langdurige make-up. Reinig je gezicht grondig en breng vervolgens een primer aan die geschikt is voor jouw huidtype. Een primer zorgt ervoor dat je foundation gelijkmatiger wordt aangebracht en langer op zijn plaats blijft zitten.

Kies voor langhoudende foundation en concealer

Ga voor een langhoudende foundation en concealer die water- of transferbestendig is. Deze producten zijn beter bestand tegen de drukte van de zorgomgeving en blijven langer mooi, zelfs als je veel in beweging bent.

Fixeer met poeder

Na het aanbrengen van foundation en concealer is het belangrijk om je make-up af te poederen. Kies voor een translucent poeder om je make-up te fixeren zonder een zware laag achter te laten. Dit voorkomt dat je gezicht gaat glimmen en houdt je make-up op zijn plaats.

Bekijk het volgende artikel hoe je jezelf zo mooi mogelijk kan stylen.

Een natuurlijke look voor een professionele uitstraling

In de zorg is het belangrijk om een professionele uitstraling te behouden. Een natuurlijke make-up look is daarom vaak de beste keuze. Hier zijn enkele tips om een frisse, natuurlijke uitstraling te creëren:

Zorg voor een natuurlijk uitziende foundation

Kies voor een foundation met een lichte tot medium dekking, zodat je oneffenheden en roodheid kunt camoufleren zonder een dikke laag make-up op je gezicht aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een BB-cream of CC-cream als alternatief.

Accentueer je ogen

Ogen zijn een krachtig communicatiemiddel, vooral wanneer verbale communicatie beperkt is. Accentueer je ogen met een vleugje mascara en een natuurlijke oogschaduwkleur om ze te laten spreken.

Ga voor neutrale kleuren op je lippen

Een neutrale lipkleur of een vleugje lipgloss kan je look compleet maken zonder dat het te opvallend wordt. Vermijd felle kleuren die afleidend kunnen zijn.

Hygiëne en veiligheid

In de zorg staat hygiëne voorop, en dit geldt ook voor je make-uproutine. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten:

Zorg ervoor dat je make-upkwasten regelmatig schoonmaakt om de opbouw van bacteriën te voorkomen. Dit is vooral belangrijk omdat je in de zorg met kwetsbare mensen werkt.

Hoe minder producten je gebruikt, hoe minder kans op irritatie of allergische reacties bij jou en je patiënten. Kies voor multifunctionele producten en houd je routine eenvoudig. Hou ook goed de houdbaarheid van cosmetica in de gaten, dit kan ook invloed hebben op huidreacties etc.

Lees ook:  Beste wenkbrauwgel op dit moment

Make up in de zorg: kan gewoon!

Werken in de zorg hoeft geen belemmering te zijn voor het dragen van make-up. Met de juiste producten en technieken kun je een professionele en verzorgde uitstraling behouden, terwijl je tegelijkertijd voldoet aan de hygiëne- en veiligheidsnormen van de zorgsector. Een natuurlijke look is vaak de beste keuze, en met langhoudende producten kun je er de hele dag stralend uitzien. Vergeet ook niet om je make-upkwasten regelmatig schoon te maken om een gezonde werkomgeving te behouden.

Wil je ook je werkomgeving in de zorg een stijlvolle en functionele make-over geven, net zoals je met make up jezelf een make over geeft? Lees meer informatie over projectinrichting. Ook lees je hier hoe je goed uitziet achter een beeldscherm tijdens een videocall! Lees ook: werken in de mode industrie is meer dan alleen glamour.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings