5 tips voor het uitzoeken en organiseren van je beautyspullen

17/08/2022
1109
Beautyspullen geordend

Mensen houden van orde. Lijstjes en structuur! Dat is niet voor niks zo, want je wil natuurlijk wel al je spulletjes terug kunnen vinden. Het geeft ons rust en kalmte in ons hoofd en een opgeruimd gevoel. Er is niets tijdrovender in de ochtend dan het zoeken van beautyspulletjes. Vrouwen hebben altijd langer de badkamer nodig, maar voor sommige van ons geld dat we de helft van de tijd alleen al kwijt zijn aan het zoeken van onze spullen! Daarom gaat dit artikel over het organiseren van je beautyspullen.

Voordat we beginnen

Voor we onze beautyspullen gaan ordenen, eerst een korte uitleg vooraf. In dit artikel leggen we 2 manieren van sorteren uit. We ordenen namelijk ook op 2 manieren. De eerste manier is het sorteren van je beautyspullen op hun functie. De tweede manier is de mate van gebruik. Dingen die je af en toe gebruikt zet je op je bovenste plank, spullen die je een paar keer per week gebruikt op je middelste plank en spullen die je dagelijks gebruikt op de meest makkelijk te bereiken plek (de onderste plank in dit artikel). Daarna sorteer je alles nog op het merk van producten en dan ben je helemaal klaar!

Tip 1: Maak categorieën

Orden je beautyspullen op de volgorde van hoe je ze gebruikt. Bijvoorbeeld:

  • Alle producten voor face-wash bij elkaar
  • Alle kwastjes bij elkaar
  • Alle foundations bij elkaar
  • Alle blushes bij elkaar
  • Alle lipsticks bij elkaar
  • Enzovoorts

Het is een stuk makkelijker om je beautyspullen bij elkaar te houden als alles georganiseerd is.

Tip 2: Organiseer de bovenste plank

Nu je al je spulletjes bij elkaar hebt, kunnen we de rest gaan organiseren!

Meestal is de bovenste plank van een kastje of medicijnkastje een plek waar je niet vaak zult komen. Zet daarom de producten die je minder vaak gebruikt daar op de bovenste plank.

Als je deze plank van links naar rechts indeelt, maak je dan geen zorgen over een bepaalde rangschikking, want dit zijn niet per se huidverzorgingsproducten die je opeens in je ochtend of avond routine verstoren. Deel in plaats daarvan je producten in op het merk make-up.

Tip 3: De middelste plank

De middelste plank gebruik je om producten neer te zetten die je meerdere keren per week nodig hebt. Bijvoorbeeld een gezichtsmasker. Gezien je alle huidverzorzingsproducten op deze plank niet elke dag zal gebruiken, maakt de volgorde niet superveel uit.

Lees ook:  Een paar tips om het beste huis in de straat te krijgen

Tip 4: De onderste plank

Dit is je belangrijkste plank, hier zet je alle producten neer die je nodig hebt voor je dagelijkse routines. Er zijn bepaalde huidverzorgingsproducten zoals cleanser en moisturizer die je echt elke dag nodig gaat hebben. Daarom is het belangrijk dat je daar een goed georganiseerde plek voor gebruikt. Omdat je bij tip 1 al alles hebt gesorteerd op functie kun je alles wat bij elkaar hoort gewoon bij elkaar laten staan. Naar onze mening is het het makkelijkst en handigst om producten te groeperen op basis van hun functie. Op die manier kun je, als je een cleanser nodig hebt, gemakkelijk naar de groep gezichtsreinigers grijpen en een keuze maken, in plaats van overal te moeten zoeken naar een specifieke cleanser. Of je nu wel of niet gebruik maakt van onze organisatietips, dit zijn de huidverzorgingsproducten die erbij moeten zitten, samen met de productaanbevelingen voor elk product.

Tip 5: Gebruik een doorzichtige organizer

Om alle overige make-up en beautyspullen te sorteren en te organiseren kun je zo’n bureau organizer gebruiken waar je doorheen kunt kijken. Je kunt ze ook gebruiken voor je huidverzorgingsproducten! De organizers zijn perfect opgezet met secties variërend in grootte om al je beautyspullen te plaatsen, evenals toepassingshulpmiddelen zoals wattenstaafjes en wattenschijfjes.

Wij hopen dat je nu al je beautyspullen kunt organiseren voor een betere ochtend en avond routine. Als je nog steeds een grotere badkamer nodig hebt om te kunnen functioneren is het tijd om onze makelaar in Noorbeek te contacteren! Die vind wel een huis met een geschikte badkamer voor je!

Wil je weten hoe je jouw beauty plek kunt maken? Wij vertellen er meer over in deze blog!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings