Mooi zwanger

15/04/2019
607
Uiterlijk en zwanger

Zwangere vrouwen zijn vaak gezegend met een prachtig volle, glanzende haardos. Dat komt door de hoge oestrogeenspiegels. Oestrogeen onderbreekt namelijk de normale cyclus van haargroei en haarverlies. Gemiddeld verliezen we zo’n honderd haren per dag, maar tijdens de zwangerschap is dit aanzienlijk minder. Het haar blijft wel groeien en het kapsel wordt dus dikker. De huid ziet er meestal ook gaver uit. Omdat het lichaam beter doorbloed is, groeien de nagels bij veel zwangeren sneller dan normaal. Door de snelle groei kan de nagel wel wat dunner en kwetsbaarder zijn. De nagels kunnen, net als andere delen van de huid, in de zwangerschap donkerder kleuren. Sommige vrouwen houden extra vocht vast. Dat kan leiden tot carpaal tunnel syndroom: pijn in de handen en polsen.


Pigment

Nu het weer mooier wordt, groeit ook de kans op pigmentvlekjes in gezicht, ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Vermijd zoveel mogelijk de zon, maar smeer je sowieso in met een goede zonbescherming met factor 50. Draag altijd een zonnehoedje of een pet. Het zwangerschapsmasker komt namelijk als eerst tevoorschijn op het voorhoofd. En kijk uit voor de weerspiegeling van water. Dus nogmaals, smeer, smeer, smeer.
Ga je graag naar de schoonheidsspecialist? Lekker doen! Maar laat die heftige gezichtsbehandeling zoals een peeling of laserbehandeling even voor wat het is. De huid is heel gevoelig en door hormonen is je hele gestel een beetje in de war. Je kan dan zomaar het tegenovergestelde resultaat creëren.

Na de bevalling

Een tot drie maanden na de bevalling zijn de hormoonspiegels weer genormaliseerd. Dan zijn de meeste zwangerschapsklachten verdwenen. Geef je borstvoeding, dan blijft de oestrogeenspiegel langer laag. Na de bevalling herstelt de normale groei van haar en nagels zich weer. Heel soms kan er tijdelijk loslating van de nagel optreden. Dit kan leiden tot nagelverlies. Na het uitvallen volgt een terugkeer naar normale nagelgroei.

Ook je haar heeft het na je zwangerschap zwaar te verduren. Tijdens je zwangerschap had je de meest weelderig haardos, maar daarna verlies je al die extra haren weer net zo hard. Soms met kale plekken als gevolg. Wees gerust, dit groeit weer aan. Maar vervelend is het wel! Gezond eten kan helpen, dus eet veel vitamines, eiwitten en ijzer. En, ook na je zwangerschap is het nemen van foliumzuur aan te raden voor een sneller herstel.

Lees ook: Alles wat je moet weten over vaderschapstesten.

Lees ook:  Test: Starterset van Pink Gellac, je eigen nagelstudio thuis

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings