Zo overleef jij een hete zomer

16/05/2023
707
zo overleef jij een hete zomer

De zomer komt er weer aan en de laatste jaren wordt het steeds warmer in Nederland. Het is wel belangrijk om je goed voor te bereiden om een hete zomer. Zo zijn er een aantal punten die je kunt doen tijdens een hete zomer om het dragelijker te maken met de hoge temperaturen. De zomer staat vooral in het teken van genieten van het mooie weer, maar bescherm jezelf ook goed in de zon met zonnebrand. Lees deze blog verder hoe jij een hete zomer overleeft.

Drink genoeg water

Het is belangrijk om tijdens warme dagen veel water te drinken. Gemiddeld moet een volwassene ongeveer 2 liter water per dag drinken. Wij raden je aan om tijdens de hete zomer meer dan 2 liter water te drinken, omdat je waarschijnlijk veel gaat zweten verlies je ook veel vocht. Door genoeg water te drinken verklein je de kans op uitdroging.

Zoek de schaduw op

Als je aan het buiten aan het genieten bent van een zomerse dag, dan is het verstandig om de schaduw op te zoeken tijdens de uren dat de zon het sterkste is. Dit is tussen 12 en 3 uur in de middag. Ga in de schaduw liggen in plaats van volle bak in de zon te liggen, zo bescherm je jezelf tegen de zon. Je kunt bijvoorbeeld in de schaduw een boek lezen of een spelletje spelen.

Zorg voor een koel huis

Ben je tijdens de hete zomer voornamelijk binnen? Maak het jezelf dan comfortabel om een koel huis te creëren. Door de dag heen kun je rolluiken dicht houden en zorgen dat ramen en deuren dicht zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een airco te plaatsen zodat je lekker koel binnen zit. Let er wel op dat een airco onderhoud nodig heeft! Lees hier meer over onderhoud airco.

Koel af met water

Je hebt al gelezen dat je genoeg water moet drinken tijdens warme dagen, maar jezelf afkoelen met water mag ook niet ontbreken. Blaas een zwembadje op en vul dit met koud water of plons in een groot zwembad om af te koelen. Als het niet te warm is, kun je ook een watergevecht organiseren met waterballonnen, zo koel je op een leuke manier af! Je kunt ook een water spray over jezelf sprayen zodat je lichaam ook afkoelt tijdens het zonnen.

Draag de juiste kleding

In de zomer is het vaak warm, zorg dus voor kleding die lekker luchtig zijn. Ook kan het zijn dat je je vaker om moet kleden in de zomer. Dit komt doordat je meer zweet en als daar bacteriën bij komen is dat niet fris. Klik hier voor tips over frisse kleding! Zo voorkom je een stinkend kruis in je broek.

Lees ook:  Hoe maak je lezen weer écht leuk?

Meer blogs lezen over de zomer? Lees dan "De must-have items voor de komende zomer" en "Snel fit worden voor de zomer? Zo doe je dat!"

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings