Waarom kiezen voor facings?

05/01/2023
787
facings

Niet iedereen is gezegend met een mooi, wit gebit. Scheve tanden, gele tanden of een stukje van je hoektand afgebroken? Facings bieden dan de oplossing. Een facing is een dun laagje van composiet of porselein, dan over de tand of kies wordt geplaatst. Met een facing worden spleetjes opgevuld, afgebroken stukjes tand bijgewerkt of verkleurde tanden weer wit gemaakt. De voordelen van facings zijn oneindig. Wij vertellen jou welke voordelen facings allemaal hebben.

Waarom facings laten plaatsen?

Verkleurde tanden of een scheef gebit kunnen bij een hoop mensen lijden tot schaamte. Door het gebruik van facings ziet jouw gebit er weer een stuk beter uit. Spleetjes, afgebroken hoekjes of verkleurde tanden worden weggewerkt door de facings. De facings komen over je tanden heen, waardoor je hier niks meer van ziet.

Vernieuw je glimlach eenvoudig

We zullen maar gelijk beginnen met het grootste voordeel van facings: een nieuwe stralende glimlach. Je glimlach zal een ware transformatie ondergaan. Zo bedekken de facings vlekken op je gebit, die in de loop der tijd zijn ontstaan. Je oude gebit wordt ingeruild voor een fris, wit gebit. Deze transformatie van jouw gebit vergt weinig moeite. Binnen slechts 2 uur heb je een stralende, witte lach.

Een duurzaam gebit

Hoewel het plaatsen van facings relatief duur kan zijn, is het zeker een aanrader. De porseleinen facings zijn uiterst duurzaam en gaan tot wel 15 jaar mee. Mocht je niet zoveel geld willen besteden aan je nieuwe glimlach, dan kun je kiezen voor facings van composiet. Deze facings hebben een levensduur van maarliefst 7 jaar. Welk type facings je ook kiest, je hoeft niet snel meer een bezoek aan de tandarts te brengen.

Geen herstel

Het klinkt misschien allemaal erg spannend: een ingreep bij de tandarts. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken als het gaat om het plaatsen van facings. Het proces duurt slechts twee uurtjes en zal niet erg ingrijpend zijn. In de meeste gevallen kun je na de behandeling al weer naar huis. Je hebt echter wel nog een controle bij de tandarts. Tijdens de controle wordt er gekeken of er verder geen klachten zijn van de facings.   

Meer lezen op Beautyweb? Lees hier ons artikel over wat je mond zegt over je gezondheid.

Lees ook:  Een dagje geen vlees? Falafelburger!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings