5 Voordelen van omega-3 voor je lichaam

13/12/2022
457
omega-3

Omega-3 vetzuren zijn ontzettend belangrijk voor je lichaam. De vetzuren kunnen zorgen voor allerlei gezondheidsvoordelen voor zowel je lichaam als je hersenen. Er is veel onderzoek gedaan naar de voordelen van omega-3, omdat het veel voordelen heeft die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Omega-3 kopen kan in verschillende winkels, van apotheken tot sportsupplement aanbieders. Dit zal zeker in verband staan met het grote aantal voordelen dat het met zich mee draagt. Om dier reden gaan wij kijken naar een aantal van deze voordelen.

Gezondheid van je ogen verbeteren

De omega-3 vetzuur DHA, is een belangrijke bouwstof voor de hersenen en het netvlies van je ogen. Door een te lage inname van DHA, kunnen problemen met je gezichtsvermogen ontstaan. Het voldoende binnenkrijgen van omega-3 hangt samen met een afnemend risico op maculadegeneratie. Maculadegeneratie is een van de hoofdoorzaken voor permanente oogschade. DHA zorgt voor een risicovermindering hiervan en werkt bevorderend voor de gezondheid van je netvlies.

Risicofactoren voor hartziektes positief beïnvloeden

Vetzuren die zich bevinden in omega-3, hebben een positieve invloed op gezondheidseffecten die te maken hebben met het hart. Zo heeft omega-3 invloed op tryglyceriden, bloeddruk, HDL-cholesterol, bloedstolling, plak en ontsteking. Uit onderzoek is gebleken dat het nemen van omega-3 supplementen gunstige effecten heeft op het verminderen van risicofactoren voor hart- en vaatziektes.

Ontstekingen tegengaan

Ontstekingen zijn benodigd om infecties te bestrijden en schade in ons lichaam te repareren. Omega-3 vetzuren zorgen voor een afremming van de aanmaak van moleculen en stoffen die samenhangen met ontstekingen. Hiertoe behoren ontstekingsbevorderende eicosanoïden en cytokines. Door het innemen van omega-3 worden chronische vormen van ontsteking vermindert en trekken de ontstekingen, nadat ze hun werk hebben gedaan, sneller weg.

Vet in de lever verminderen

Leververvetting komt steeds vaker voor bij mensen zonder alcoholische redenen. Deze toename loopt gelijk met de obesitasepidemie en is een veel voorkomende oorzaak van chronische leverziekte. Door het gebruiken van omega-3 supplementen kan het vet dat zich vormt verminderen. Ook werkt het tegen het ontsteken van de lever bij mensen met niet-alcoholische leververvetting.

Goed voor je huid

DHA is naast een belangrijke bouwstof voor je hersenen en netvlies, ook een bouwstof voor je huid. DHA zorgt voor de gezondheid van celmembranen, die een groot deel van de huid uitmaken. Deze celmembranen zorgen voor een zachte, soepele en rimpelvrije huid. Naast dit voordeel werkt het bevorderend voor de productie van huidvet, vochtbalans in de huid behouden, voorkomen van acne en werkt beschermend tegen schade door zonlicht.

Lees ook:  Stress is de vijand van een mooie huid

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings