5 Voedingsstoffen die goed voor je huid zijn

07/11/2022
1164
etherische olie kopen

Wil jij een mooie, gladde, stralende huid? Die goed gehydrateerd en stevig is? Het is helaas niet gemakkelijk om een mooie huid te krijgen en te behouden. Dit komt omdat er veel verschillende factoren de huid kunnen beïnvloeden, zoals stress, slaap en ook de voedingsstoffen die je binnen krijgt hebben een enorm effect op de gezondheid van je huid. Welke voedingsstoffen goed zijn voor je huid vind je in deze blog!

Omega-3

Omega-3 is essentieel voor je huid! De huid heeft omega-3 vetzuren nodig om een effectieve barrière kunnen vormen om bepaalde bacteriën buiten te houden en je huid sterk, gezond en gehydrateerd te houden.

Je kunt omega-3 vetzuren vinden in vette vis, maar je moet dan best veel vis eten om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Daarom kun je het beste een supplement nemen of etherische olie kopen.

Vitamine A

Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine dat uit twee soorten bestaat. Beide soorten worden in de lever echter omgezet in retinol. De rol van retinol in ons lichaam is het stimuleren van de productie van nieuwe cellen. Hierdoor is het een belangrijk onderdeel van gezonde voedingsstoffen voor de huid.

Kijk naar voedingsmiddelen als wortels, spinazie, zoete aardappel, boerenkool, bladgroenten, paprika, cayennepeper en chilipoeder voor carotenoïden, en zuivelproducten, zalm, eieren en garnalen voor retinoïden.

Vitamine C

Onze huid bevat van nature hoge concentraties vitamine C. Deze vitamine ondersteunt belangrijke functies, zoals het stimuleren van de collageensynthese en het verminderen van door Uv-straling veroorzaakte schade door de antioxidantbescherming te versterken.

Als we ouder worden en onze huid meer en meer wordt blootgesteld aan UV licht en verontreinigende stoffen daalt het vitamine C gehalte in onze huid. Daarom is het belangrijk om voldoende vitamine C in onze voeding op te nemen.

Bij voedingsmiddelen met veel vitamine C denken we meestal aan sinaasappels, maar vergeet ook niet paprika's, broccoli, tomaten, aardappelen (zowel witte als zoete), spinazie en andere bladgroenten!

Vitamine E

Vitamine E werkt als een antioxidant die cel schade helpt voorkomen en de gezondheid van de huid bevordert.

De hoge ontstekingsremmende werking van vitamine E kan zwellingen en erytheem, het rood worden van de huid door ontstekingen, verminderen. Veel huidproducten bevatten daarom vitamine E in hun formules.

Vitamine E binnenkrijgen via de voeding is haalbaar. Amandelen en zonnebloempitten zijn twee voedingsmiddelen die vitamine E in je dieet kunnen stimuleren.

Zink

Zink is een belangrijk mineraal voor een optimale gezondheid van de huid, het is cruciaal voor het transport van vitamine A, wondgenezing, talgregulatie en enzymatische activiteit (dit beïnvloedt het vermogen van de huid om oude huidcellen af te scheiden).

Lees ook:  Onschuldige huidtumor: het kersenwratje (bloedblaartje)

De hoeveelheid zink in ons voedsel is afhankelijk van de grond waarin het wordt verbouwd en helaas bevat onze bodem vaak te weinig zink. Daarom is het belangrijk zink in supplement te nemen of etherische olie te kopen.

Zorg ook dat je de slechtste voedingsstoffen voor je huid vermijdt en misschien helpt een zachte lichaamsborstel om je huid te verbeteren.

Lees ook Wat moet ik eten voor een mooie huid?

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings