Vier tips voor de zomer

16/06/2020
684
zomer

Warme dagen zorgen voor hun eigen uitdagingen. Helemaal in Nederland, waar het gros van de huizen helemaal niet is gebouwd op heet weer. Helaas beschikt ook niet iedereen over een schaduwrijke tuin, waardoor het af en toe best afzien is in de hitte.

Hoe blijf je koel?

Hoe blijf je dan toch koel? Dat kan met aangepaste voeding, een verfrissende smoothie op zijn tijd, een verkoelend voetenbad en nog veel meer...

Slapen in de zomer

Een van de grootste uitdagingen in - met name - de zomer is toch wel om goed te slapen. Tip: lucht je slaapkamer ‘s ochtends en ‘s avonds als de ergste hitte weg is en houd ramen, deuren en gordijnen overdag gesloten. Hang een klamboe boven je bed tegen de irritante muggen en leg je kussensloop voor het slapen nog even in de koelkast (of vriezer). Een nat washandje op je voorhoofd kan je soms ook helpen om net even dat beetje af te koelen zodat je toch in slaap kunt vallen. 

Er zijn veel andere redenen waarom je de slaap niet kunt vatten. Slaapexpert Floris Wouterson schreef er een heel boek over.

Ben je toch geprikt en kun je niet slapen van de jeuk? Dan kan een beetje eucalyptus globulus uitkomt bieden, meer daarover lees je hier.

Blijf koel ondanks de zomerhitte

Een koel voetbad helpt om je hele lijf af te koelen. En voor een heerlijk verkoelend voetenbad heb je helemaal geen luxueuze toestanden nodig. Een (oude) afwasteil of een emmer is al voldoende. Vul deze met lauw water en voeg tot zo’n zes druppels eucalyptusolie toe. Voetjes d’r in en genieten maar!

Pas je voeding aan

Een andere manier om koel(er) te blijven is om je voedingspatroon aan te passen. Voedingsdeskundige Jutta Koehler heeft daarvoor wel wat tips voor je. Ze baseert zich daarbij op de traditionele Chinese geneeskunde (TCM).

Ellen Wagenaar heeft veel verstand van aromatherapie. Zij ontwikkelde een heel lekker recept voor een verkoelende, tropische smoothie. In de zomer smaakt-ie nog lekkerder!

Houd je huid gezond in de zon

Wat houden we van de zon! We krijgen er bergen energie van, maar we kunnen er ook naar van verbranden. Smeer je daarom goed in voordat je in de zon gaat, vooral als je gaat varen. Je kunt je ook op andere manieren beschermen tegen verbranding, draag bijvoorbeeld een wetsuit als je gaat zwemmen. Dat is in Nederland nog niet zo ingeburgerd, maar in Australië is het de normaalste zaak van de wereld. Een petje of strooien hoed helpt om je hoofd koel te houden en ziet er nog leuk uit ook. Luchtige kleding, bijvoorbeeld van linnen, helpt ook goed om je lijf koel te houden en je huid de nodige bescherming te bieden. Niet vergeten: smeer ook als je alleen maar in de schaduw zit. Door de uv- straling kun je alsnog verbranden.

En verder? Geniet vooral van het heerlijke weer! Voor we het weten is het weer herfst, klagen we over de vele regen en verlangen we weer terug naar die heerlijk warme zomer ?

Lees ook:  Beauty en skincare tips voor een stralende huid

PS: fervent sporter? Dan hebben de experts van ProRun ook nog wat tips voor je.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings