Supertips om je slaap te verbeteren

16/07/2019
805
slaap verbeteren

Goed slapen is een kwestie van mindset, aldus Floris. Dan spreekt hij over je manier van denken over het slapen, jouw slaapblauwdruk genoemd. Die zegt wat over hoe je geprogrammeerd bent tijdens je leven. Die conditionering vond plaats door wat je hoorde, zag en meemaakte toen je jong was. Dat zorgde voor jouw denkpatroon op het gebied van slaap.

Bewustwording

Floris beschrijft in ruim tweehonderd pagina's tot in detail wat de oorzaken, gevolgen en oplossingen zijn bij slaapproblematiek. En aan het eind van elk hoofdstuk vat hij die kort en bondig samen. Het gaat er volgens de auteur om dat jij je bewust wordt van jouw gedachten. Als je geleerd hebt dat een middagdutje tijdsverspilling is, zul je niet snel een powernap doen. Gelukkig is volgens Floris je mindset - en dus je slaapkwaliteit - te verbeteren. Allereerst door je bewust te zijn van jouw blauwdruk, door die erna te begrijpen, vervolgens die bewust los te laten en tot slot je oude gewoontes en denkbeelden te vervangen door nieuwe gewoontes en gedachten. En wist je dat er ook ademhalingsoefeningen bestaan voor een betere nachtrust? 

Beter seksleven

Als je beter slaapt, verandert er veel. Ook je focus, geheugen en zelfs je seksleven. Dat beschrijft hij als hij het heeft over de keuze van het juiste matras. De houding in bed komt eveneens aan bod. Met allemaal interessante weetjes. Zoals dat de beste positie op je zij is, want dat bevordert onder meer je bloedcirculatie en spijsvertering en het is beter voor je hart. Voor je gelaat daarentegen is het weer aan te raden om meer op je rug te slapen. Want dan krijgt de huid van je gezicht voldoende zuurstof en zul je minder rimpels hebben als je 's ochtends wakker wordt.

Superboek

In het boek Superslapen van Floris Wouterson leer je onder meer wat de allerslechtste slaaphouding is en hoe je die in een keer afleert, hoe je door een powernap veel meer energie hebt en hoe je met de juiste voedingsmiddelen beter kunt slapen. Het boek is al vele malen herdrukt en het stond wekenlang op nummer een op de Managementboek Bestsellers Top-100. Ook zonder het boek direct aan te schaffen, kun je al gebruikmaken van een aantal van de tips van Floris. Check daarvoor de Gratis Sleep Performance Tips op zijn site.

Superslapen, Floris Wouterson, Uitgeverij AnderZ

Floris Wouterson is slaapexpert en gespecialiseerd in het helpen van onder meer ondernemers om hun slaap te verbeteren. Zijn motto is: change a little, change a lot every day.

Voor meer info: https://www.floriswouterson.com/

Lees ook:  Aromatherapie en de luchtwegen

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings