Natuurlijke krullen stimuleren? Gebruik onze tips

09/11/2023
20172
natuurlijke krullen stimuleren

Natuurlijke krullen zijn prachtig en kunnen een unieke uitstraling geven. Soms kunnen krullen wat extra aandacht en verzorging nodig hebben om optimaal tot hun recht te komen. Wil jij jouw natuurlijke krullen stimuleren? In deze blog delen we waardevolle tips voor het stimuleren van natuurlijke krullen. Lees verder en ontdek hoe je jouw krullen het beste kunt laten uitkomen.

Hydrateer je krullen

Een van de eerste stappen om je natuurlijk krullend haar te stimuleren, is ervoor zorgen dat ze goed gehydrateerd zijn. Krullend haar heeft namelijk van nature de neiging om droger te zijn dan steil haar. Gebruik een milde, hydraterende shampoo en conditioner die speciaal zijn ontworpen voor krullend haar. Let er op dat je shampoos en conditioners met sulfaten, parabenen en alcohol vermijdt. Deze ingrediënten kunnen het haar uitdrogen en de natuurlijke oliën van de hoofdhuid wegnemen. Bekijk deze blog voor een lijst met shampoos zonder sulfaten en parabenen!
Het gebruik van een diep voedend haarmasker is ook een geweldige manier om je krullen te hydrateren. Gebruik het masker eens per week voor een intense hydratatie.

Gebruik de juiste producten

Het juiste haarproduct kan een wereld van verschil maken als het gaat om het stimuleren van je natuurlijke krullen. Zoek naar stylingproducten die speciaal zijn ontworpen voor krullend haar, zoals krul versterkende mousses, gels en crèmes. Deze producten kunnen helpen om je krullen te definiëren en pluis te verminderen. De haarproducten kunnen het beste aangebracht worden op nat haar.

natuurlijk krullend haar stimuleren

Probeer de Curly Girl methode

De Curly Girl methode (CG methode) is een populaire haarverzorgingsroutine speciaal ontworpen voor mensen met natuurlijk krullend haar. Deze methode heeft als doel de gezondheid van je krullen te verbeteren en ze te laten stralen. Zeker het proberen waard om natuurlijke krul te stimuleren! Wil je meer weten over Curly Methode? Lees dan deze blog.

Scrunch je haar

Een eenvoudige techniek om je natuurlijk krullend haar te stimuleren, is scrunchen. Nadat je je haar hebt gewassen en de juiste producten hebt aangebracht, buig je voorover en knijp je je krullen zachtjes omhoog richting je hoofdhuid. Dit helpt om je krullen te activeren en ze meer definitie te geven.

Droog je krullen door te ploppen

Droog je krullen niet ruw met een handdoek, aangezien dit je haar kan beschadigen en pluis kan veroorzaken. Laat het op natuurlijke wijze drogen of plop je haar. Ploppen is een interessante methode om je haar te drogen en je natuurlijke krullen te stimuleren. Nadat je je haar hebt gewassen en gestyled, plaats je een katoenen T-shirt of een microvezelhanddoek op een vlakke ondergrond. Leg je haar vervolgens voorzichtig bovenop de stof, vouw het T-shirt of een microvezelhanddoek over je haar en laat het een tijdje zitten of ga ermee slapen. Dit helpt om je krullen te behouden en pluis te verminderen.

Vermijd hitte

Hitte kan je krullen beschadigen, probeer daarom het gebruik van föhns, stijltangen en krultangen zoveel mogelijk te vermijden. Als je je haar toch snel wilt drogen en stylen, gebruik dan een diffuser. Een diffuser is een hulpstuk dat je op je föhn kunt plaatsen en de lucht gelijkmatig over je krullen verdeelt. Het is hierbij wel verstandig om de föhn op de koude stand te zetten. Hittevrije stylingmethoden zijn echter de beste keuze als je je natuurlijke krullen wilt stimuleren en behouden.

natuurlijke krul stimuleren

Kam je krullen niet

Krullend haar heeft van nature de neiging om snel te klitten. Om je natuurlijke krul te stimuleren, is het belangrijk om je haar voorzichtig te ontklitten. Wanneer je het op de verkeerde manier kamt, kan dit leiden tot haarbreuk en beschadiging van je krullen. In plaats van een gewone kam, kun je je vingers of een kam met brede tanden gebruiken om je krullen voorzichtig te ontwarren. Begin onderaan en werk langzaam naar boven toe. Dit minimaliseert schade en behoudt je natuurlijke krulpatroon. Bovendien zijn krullen meestal het makkelijkst te kammen wanneer het nat is. Kam je haar daarom in de douche of vlak na het douchen.

Lees ook:  Het verborgen goud van de natuur

Bescherm je krullen tijdens het slapen

Als je wakker wordt, wil je niet dat je krullen platgedrukt of vervormd zijn. Gebruik daarom een zijden of satijnen kussensloop om wrijving te verminderen en je krullen te beschermen terwijl je slaapt. Er bestaat een Beauty pillow, deze beschermt je haren tegen haarbreuk. Je kunt ook overwegen om je haar in een losse knot of staart bovenop je hoofd te dragen om je krullen te behouden.

Door deze tips te volgen, kun je jouw natuurlijke krullen stimuleren en ze laten shinen! Je krullen zullen niet alleen mooier ogen, maar ook gezonder en veerkrachtiger aanvoelen.

Meer artikelen lezen over krullen? Bekijk eens: Krullend haar, maar plat van boven? Wat kun je doen

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Originele kerstcadeaus voor een vrouw

Zo bepaal je welke haarkleur het beste bij jouw huidtint past

De beste tips om aan je zelfvertrouwen te werken

Hoe blijf je gemotiveerd om te gaan sporten

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings