Met deze 3 tips ervaar je minder stress

06/03/2024
433
minder stress

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft 10% van werkend Nederland regelmatig last van burn-outverschijnselen. Ongeveer 12% van alle huisartsenbezoek gaat over stress. We zitten in Nederland met een te grote prestatiedruk. Hoe zorg je er nu voor dat je even weer voor jezelf kiest? Dat je alle stress en alle overbelasting van je af kunt schudden? Dit zijn drie tips om minder stress te ervaren.

Blijf bewegen en luister naar jezelf

Bewegen ondersteunt je herstelproces. Wanneer je veel stress ervaart, is matig intensief bewegen (zoals fietsen of wandelen) één van de beste manieren om ervan af te komen. Mensen die genoeg en regelmatig bewegen, hebben veel minder vaak het gevoel dat ze geen energie meer hebben. Ook voelen ze zich gelukkiger en hebben ze minder last van vermoeidheid.

Daarom is het dus zeer de moeite waard om in beweging te blijven. Met sport en bewegen worden je stresshormonen en stressgevoelens geleidelijk afgevoerd. Zo herstel je van een stressvolle situatie en kun je in de toekomst beter omgaan met nieuwe stressprikkels. Wist jij trouwens dat stress de grootste vijand is van een mooie, egale huid?

Een keertje truffels proberen

Bij truffels denk je misschien allemaal slechte dingen. Je denkt aan drugs, aan verslaving en aan slechte trips. Bij microdosing heb je met niets van dat alles te maken. Truffels zijn juist een natuurlijke oplossing om het hoofd te bieden aan stress. In de truffels zitten de stoffen psilocybine, psilocine en baeocystine. Ze hebben een werking op onder meer de serotoninereceptoren in de hersenen. Die zorgen voor een verbetering in je stemming, in je geheugen, je zelfvertrouwen, je slaap en je emoties.

Het verminderen van stressgerelateerde klachten
Met microdosering gebruik je periodiek een hele lage dosering psilocybine houdende paddenstoelen. Zo kun je stressgerelateerde klachten verminderen of soms compleet laten verdwijnen. Gebruikers van microdosing zeggen dat ze ook steeds vaker stress in het geheel voorkomen. Wil je hiermee aan de slag, dan kun je dit het best doen onder toeziend oog van een expert, zoals Spinoza.co.

minder stress door mediteren

Mediteren: helemaal niet zo zweverig als je denkt

Meditatie en mindfulness zijn twee bewezen manieren om stress te verminderen. Helaas heeft, met name yoga, de naam gekregen dat het zweverig is. We denken al snel aan de mensen die we op televisie hebben gezien, die het schromelijk overdrijven. Mensen die helemaal in de spiritualiteit zitten. Eigenlijk heeft dat juist helemaal niet zoveel met meditatie of yoga te doen. Het zijn manieren die je juist heel praktisch, slim en simpel kunt toepassen.

Je focust je compleet op je ademhaling. Je ademt 4 tellen door je neus, je houdt dit even vast en ademt 4 tot 8 tellen via je je mond. Zoals je ziet, is het een stuk eenvoudiger dan je denkt. Niets zweverigs aan, maar het helpt wel ontzettend goed tegen stress.

Lees ook:  Krijg je een strak lichaam van yoga?

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings