Meditatie is goed voor een mooie huid volgens onderzoek

25/05/2022
1537
meditatie

Bij een mooiere huid denken we als snel aan externe oplossingen zoals zalfjes. Maar wist je dat je ook aan een mooie huid kunt werken door naar binnen te keren? Het is al algemeen bekend uit verschillende onderzoeken dat meditatie meerdere positieve effecten heeft op de mens. Zo verminderd meditatie stress, angst en depressie, negatieve gevoelens, spanning, bedroefdheid en boosheid. Ook verbeterd meditatie het geheugen en immuunsysteem. Niet alleen heeft meditatie mentaal positieve effecten voor de mens, maar ook op de huid. Het is bewezen dat door meditatie de huid verbeterd. Je hoeft er ook nog eens niets voor te betalen!

Onderzoek toont aan dat meditatie helpt bij huidproblemen

Universiteit van Massachusetts heeft een onderzoek gehouden waaruit bleek dat men maar liefst 4 keer sneller genazen van psoriasis door het luisteren naar meditatietapes terwijl ze UV-lichtbehandelingen kregen. Uit een onderzoek dat zich in 2015 plaats vond werd ontdekt dat door een dagelijkse meditatie van 15 minuten de snelheid van cel veroudering verminderde door onze telomeren te beschermen. Ook uit een onderzoek uit 2017 dat gehouden werd door Coventry University werd ontdekt dat als men regelmatig mediteert, de activiteit van bepaalde genen die verband houden met ontsteking worden gedempt. De oorzaak van milde en chronische huidproblemen is meestal de activiteiten van genen.

Er mooier uitzien door stress vermindering

Het is mooi dat uit onderzoek blijkt dat mediteren helpt bij huidproblemen, maar doordat meditatie helpt bij de vermindering van stress helpt het ook echt om de huid mooier te houden. Het helpt je sowieso om er mooier uit te zien. Een stressvol gezicht ziet er minder mooi uit dan een ontspannen, open gezicht met een glimlach. Bovendien kun je zelfs haaruitval krijgen door stress. Wat je misschien ook wel al wist, is dat je door stress ook rimpels en een droge huid krijgt. Stress zorgt voor de productie van cortisol, wat ervoor zorgt dat de productie van hyalonzuur, een natuurlijke vochtinbrenger, van de huid verslechterd.

Meer voordelen van meditatie

Buiten al deze voordelen van meditatie voor je huid, heeft meditatie ook andere voordelen voor de mens. Mediteren beïnvloedt de hersenen, de grootte en de vorm daarvan. Daarom dat meditatie alleen al erg goed is voor je mentaliteit. Er zijn nog veel meer voordelige effecten van meditatie blijkt uit onderzoek. Niet alleen zijn er voordelige effecten van meditatie voor je mentaliteit, maar ook fysiek heeft het zijn voordelen, namelijk:

  • Verhoogt pijntolerantie
  • Verbeterd impulscontrole
  • Verlaagt de bloeddruk
  • Helpt verslavingen te overkomen
  • Sterker immuunsysteem

Halen deze voordelen jou over om te beginnen met meditatie? Ook jouw huid zal je dankbaar zijn!

Lees ook:  Zonadvies op maat om huidkanker te voorkomen

Lees ook hier onze blog over meditatiekussens.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings