Step-by-step make-up voor roodharigen

16/01/2020
2055
make-up voor roodharigen

Roodharigen hebben vaak een unieke uitstraling en moeten daarom rekening houden met hun haarkleur bij het kiezen van hun make-up. Het kan soms lastig zijn om de juiste make-up te vinden die past bij de huidtint en haarkleur van roodharigen. Gelukkig zijn er een aantal tips en tricks die kunnen helpen bij het creëren van een mooie make-up look voor roodharigen. In dit blogartikel geef ik je een stap-voor-stap make-up look voor roodharigen.

Stap 1: Gebruik een primer

Begin met het aanbrengen van een primer. Een primer zorgt ervoor dat de make-up langer blijft zitten en voorkomt dat de make-up in de fijne lijntjes trekt. Kies een primer die past bij jouw huidtype, bijvoorbeeld een hydraterende primer als je een droge huid hebt of een matterende primer als je een vette huid hebt.

Stap 2: Concealer

Breng vervolgens concealer aan onder de ogen om donkere kringen te verbergen en eventuele rode plekjes weg te werken. Gebruik een concealer met een gele ondertoon om de rode tinten in het haar te compenseren.

Stap 3: Foundation

Breng daarna een foundation aan die past bij jouw huidtint en ondertoon. Als je een lichte huid hebt, kies dan voor een foundation met een roze ondertoon. Voor een medium huidskleur kies je een foundation met een gele ondertoon en voor een donkere huidskleur een foundation met een roodachtige ondertoon. Zorg ervoor dat je de foundation goed blendt, zodat er geen harde lijnen ontstaan.

Stap 4: Wenkbrauwen

De wenkbrauwen zijn belangrijk om het gezicht te definiëren en te kaderen. Vul de wenkbrauwen in met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwgel die past bij jouw haarkleur. Voor roodharigen is het vaak moeilijk om de juiste kleur te vinden, maar kies een kleur die iets lichter is dan je haarkleur.

Stap 5: Oogschaduw

Voor een alledaagse look kun je een neutrale oogschaduwkleur gebruiken, zoals beige, taupe of bruin. Als je wat meer durft, kun je een warme, roodachtige kleur gebruiken om de kleur van je haar te benadrukken. Breng de oogschaduw aan op het bewegend ooglid en blend het uit naar de arcadeboog voor een natuurlijke uitstraling. Wist je dat je je ogen kan corrigeren met make-up?

Stap 6: Eyeliner

Breng een dunne lijn eyeliner aan langs de wimperlijn om de ogen te accentueren. Als je een lichte huid en blond of rood haar hebt, kies dan voor een bruine eyeliner in plaats van zwart, dit zorgt voor een zachtere look.

Stap 7: Mascara

Breng een paar lagen mascara aan op de wimpers om ze voller en langer te maken. Kies een mascara die niet te klonterig is, om een natuurlijke look te creëren.

Lees ook:  Rimpels weg, opmaken in 5 minuten!

Stap 8: Blush

Breng een blush aan op de appeltjes van je wangen voor een gezonde gloed. Kies een blush in een perzik- of roze tint die past bij je huidtint. Voor roodharigen kan een zachte, roze tint heel mooi staan.

Stap 9: Lippen

Voor de lippen kun je een nude, perzikkleurige of roze lippenstift gebruiken. Vermijd lippenstiften met een oranje of rode ondertoon, deze kleuren kunnen de rode tinten in het haar versterken en zorgen voor een onnatuurlijke look. Als je van een glossy effect houdt, kun je een lipgloss aanbrengen in een bijpassende kleur.

Stap 10: Setting spray

Als laatste stap kun je een setting spray gebruiken om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag blijft zitten. Een setting spray zorgt ervoor dat de make-up niet uitloopt en voorkomt glimmen van de huid!

Let op! Het is altijd belangrijk om je make-up te verwijderen voor het slapen!

Het kan soms lastig zijn om de juiste make-up te vinden die past bij de haarkleur van roodharigen. Door gebruik te maken van bovenstaande tips en tricks kun je een mooie en natuurlijke make-up look creëren die de rode tinten in het haar benadrukt. Belangrijk is om te kiezen voor make-up kleuren die passen bij je huidtint en ondertoon, en om de make-up goed te blenden. Met deze stap-voor-stap make-up look voor roodharigen kun je elke dag stralend voor de dag komen.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings