Beste manier om make-up te verwijderen

03/03/2023
1586
make-up remover

Make-up is een leuke manier om een statement te maken en je zelfverzekerd te voelen. Sommige dagen lukt het precies zoals jij wilt en is het bijna zonde om het in de avond er af te moeten halen. Toch is het erg belangrijk om je huid te reinigen en te verzorgen iedere dag, vooral na het dragen van make-up. Slapen met make-up op zal namelijk snel leiden tot verstopte poriën en puistjes! Hier zijn een paar tips om jouw huid zo goed mogelijk te reinigen en te verzorgen aan het eind van de dag.

Make-up remover

Bij het kiezen van een make-up remover, is het slim om eentje op oliebasis aan te schaffen. Deze soort removers houden jouw natuurlijke oliën intact, om zo uitdroging van het gezicht te vermijden. Verder is het belangrijk dat je agressieve zepen of gezichtsreinigers meteen de deur uit gooit. Iedere huid is anders en als ze voor je werken, dan werken ze. Dat gezegd hebbende, veroorzaken ze voor veel mensen huidirritatie. Mocht jij soms een schrale huid ervaren na het afhalen van je make-up? Dat is waarom!

Gebruik een wattenschijfje of een zacht doekje om je make-up te verwijderen. Je huid heeft overdag veel te verduren gehad en dus is een zachte aanpak verstandig. Oogcontouren zijn vooral erg gevoelig, aangezien die huid het dunste is. Gebruik daarom ook een aparte oogmake-up remover. Oogmake-up remover is super zacht voor de huid maar zeer effectief.

skincare

Vette of acnegevoelige huid

Ieders huid is anders. Zo kan het product wat wonderen doet voor een vriendin, totaal averechts werken bij jou. Daarom is het erg slim om te weten wat voor soort huidtype jij hebt. Hier zijn een paar tips voor het verzorgen van vettige of acnegevoelige huid.

Was als eerste je gezicht met lauw water. Gebruik geen heet water, want dat kan tot erge irritatie leiden. Heet water zal de natuurlijke oliën van je huid verwijderen. Zorg er verder voor dat je een reinigingsmiddel die speciaal is gemaakt voor mensen met een vette of acnegevoelige huid in de buurt van de waskom hebt staan. Na de speciale make-upremover te hebben gebruikt, is het aan te raden om je gezicht nog eens te wassen met een toner of reinigingsmelk. Zo verzeker je dat je alle onzuiverheden hebt weggewassen.

Zeker bij een vettige en gevoelige huid is het wederom belangrijk om zachte doekjes of wattenschijfjes te gebruiken bij het verwijderen van de make-up.

Lees ook:  'Langste Eyelashes' en andere beauty Guinness World Records

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings