Ogen corrigeren met visagie

10/04/2020
2131
ogen

Soms is het nodig om meerdere make-up correcties tegelijk uit te voeren. Bijvoorbeeld bij bollere ogen die ver uit elkaar staan. Hier wordt dan tweemaal een correctie toegepast. Visagist Annechien Petiet van de Make-up School van Mieke Petiet geeft je tips.

Bolle ogen

Matte middel donkere tot donkere tinten gebruiken op het bewegende ooglid. Een donkere eyeliner aanbrengen langs de wimperinplant van het bovenooglid. Het onderooglid, van buiten naar binnen voor een derde of helft, opmaken met een donker mat potlood tussen de wimperinplant. De potloodlijn netjes in het niets laten uitlopen. Ook een donker lijntje in het oog, eveneens een derde of de helft. Het oog als het ware 'insluiten”. Mascara onderooglid eveneens een derde. Van meer naar minder. 

Diepliggende ogen

Gebruik hiervoor lichte oogschaduw (eventueel met glans) op het bewegende ooglid. Met een donker mat potlood een lijntje trekken onder de wimperinplant van het onderooglid. Verder naar de neus toe laten uitlopen. Een wit of huidkleurig oogpotlood in het oog. Indien de wenkbrauwen te dicht op het oog liggen, dan over de gehele lengte van de wenkbrauwen een beetje epileren. Wenkbrauwen goed omhoog borstelen en eventueel vastzetten met mastiek of gel. Onderwimpers alleen de puntjes met mascara.

Ver uit elkaar staande ogen

De wenkbrauwen meer naar de neus toe tekenen. Let op de juiste afstand tussen de wenkbrauwen. Welke make-up look er ook wordt toegepast, alles wordt meer richting neus doorgetrokken. 

Dicht op elkaar staande ogen

De wenkbrauwen meer uit elkaar halen door het epileren van enkele wenkbrauwhaartjes aan het begin van de wenkbrauw. De ruimte tussen de ogen goed oplichten met ivoorkleurige toner. Welke make-up look er ook hier wordt toegepast, alles wordt meer naar buiten toe verwerkt. 

Kleine ogen

Let op of de wenkbrauw niet te groot of te grof is. Daardoor lijken kleine ogen nog kleiner. Dus vooral de wenkbrauw aanpassen. Verder is hier dezelfde correctie van toepassing als bij diepliggende ogen. 

Neerhangende ogen

'Droopy eyes', ietwat melancholiek: een donker lijntje in het oog tot halverwege. Daarna de potloodlijn vervolgen onder de wimperinplant - dus op de huid - richting binnenooghoek. Beide lijnen aansluiten, zodat het een mooie strakke lijn vormt. Mascara onderooglid (buitenzijde) alleen bij de inplant. Een wit potloodlijntje langs de wimperinplant van het onderooglid in de binnenooghoek. Bij dit gedeelte geen mascara aanbrengen. Het oog is nu ‘gekanteld’. 

Overhangende oogleden

Houd de ogen goed open en kijk recht voor je uit. Het overbloezende gedeelte boven de iris maak je op met matte middeldonkere oogschaduw. Maak op in de vorm van een oog, een ellips. Daarna iets vervagen naar buiten en boven. De wenkbrauw moet een goede vorm hebben. Onder het hoogste punt van de wenkbrauwen een klein beetje abrikoos/ zalmkleurige oogschaduw aanbrengen. 

Wil je ook weten hoe je rimpels weg kunt werken? Klik dan hier. Of lees hoe je make-up aan brengt als een pro, zodat je er adembenemend uit ziet!

Lees ook:  Een warme make-up step-by-step: Golden winter

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings