Je body summer ready maken

28/04/2022
663

De dames onder ons herkennen het vast wel als we het hebben over een summerbody. Het weer wordt weer beter en je wil helemaal klaar zijn voor de zomer. Logisch, maar als je nu begint is het misschien een klein beetje laat. Alsnog hoeft dat geen probleem te zijn, want beter laat beginnen dan nooit toch? Als je een goed resultaat wil halen voor jezelf in de sportschool om uiteindelijk die summerbody te creëren dan zal je je eigen pad moeten volgen. Samen trainen is natuurlijk erg leuk en gezellig, maar uiteindelijk bereik je er niks mee, zeker niet als je niet je eigen pad volgt. Ieder lichaam is immers anders, dus wat voor je vriendin goed is in de sportschool hoeft dat niet per se voor jou ook te zijn. Wat heel goed is voor die summerbody is krachttraining. Ja, ook als vrouw is dat heel belangrijk. Zo krijg je een sterker, mooier en bovenal strakker lichaam. Ben je benieuwd naar tips voor een goed resultaat? Lees dan verder, want met deze tips kun je nog meer uit je training halen.

Oefening

Je hebt waarschijnlijk een favoriete oefening in de sportschool, iedereen heeft die. Dit is vaak een oefening waar je sterk bent en waar je snel veel vooruitgang boekt. Een favoriete oefening is goed, zeker als je daarmee begint. Dit geeft je een goed gevoel waardoor je andere oefeningen gedurende de training meestal ook heel goed gaan. Uiteindelijk komt dit niet alleen door het goede gevoel wat het je geeft. Wanneer je op het begin namelijk je favoriete oefening doet dan neemt je spierspanning toe en komen er meer groeihormonen vrij. Zoek dus je favoriete oefening als je deze nog niet hebt en probeer deze in iedere training te doen. Wil je je favoriete oefening niet iedere training doen? Dat kan, maar probeer deze dan alsnog een of twee keer per week te doen. Werkt echt.

Eigen pad

Zoals net ook al gezegd is het belangrijk om je eigen pad te volgen. Het is leuk en interessant om te kijken hoe anderen hun doel behalen, maar uiteindelijk werkt dit waarschijnlijk niet voor jou. Kies een methode die voor jou werkt en probeer daar een tijdje mee te trainen. Als je vaak wisselt van schema of van techniek dan zal dit je niet verder helpen, dus probeer hier op te letten.

Trainer

Zeker wanneer je net begint met sporten is het aan te raden om te beginnen met een personal trainer. Zo voorkom je beginnersfouten en leer je de techniek meteen goed. Bovendien behaal je zo meestal veel sneller je resultaten, doordat de trainer gericht met je traint op jouw resultaat en daarbij kijkt wat voor jou werkt. Let wel op, want personal training is zwaar. Je hebt daarna waarschijnlijk spierpijn. Niks mis mee, gebruik dan bijvoorbeeld een toning. Toning is een gel die hier tegen helpt en je vetophopingen wegneemt. Misschien is toning dus wel dé redder in nood.

Succes met het kweken van je summerbody!

Lees ook:  Halotherapie; gezonder met zout

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings