Festival vlechten

15/06/2019
675

Stap 1

Patty heeft heel mooi gezond haar. Om wat grip te krijgen prep ik de aanzet van het haar lichtjes met een sea salt spray van Schwarzkopf.

Stap 2

Ik maak een middenscheiding en deel het haar af van oor tot oor over de kruin Op de bovenkant naast de middenscheiding deel ik twee lange taartpunten af die ook tot aan de kruin lopen. Aan weerszijden van deze taartpunten maak ik nog twee korte taartpunten met daarachter een vierkant. De zijkanten bij de haargrens deel ik af voor het oor.

Stap 3

De achterkant wordt gevlochten met dunne vlechten. De steensgewijze inzet zorgt ervoor dat de vlechten mooi in elkaar vallen. In plaats van elastiekjes spuit ik de punten in met wat lak van Schwarzkopf Got2B glued en toupeer deze. Om het haar een rauwe matte uitstraling te geven spuit ik elke vlecht in met een droogshampoo.

Stap 4

De rest van het haar vlecht ik in met opvlechten. De bovenste lange taartpunten verdeel ik nog in tweeën om vier fijne vlechten te kunnen maken. Ik trek de vlechten naar één kant en pak maar aan één kant plukjes erbij. De korte taartpunten daarnaast vlecht ik in met een gewone opvlecht en in het vierkant daarachter maak ik nog twee losse vlechten zodat het haar mooi beweeglijk blijft. De haargrens vlecht ik naar beneden in waarbij ik ook maar aan een kant plukjes pak zodat hij mooi langs het gezicht valt en voor het oor hangt. Ook hier werk ik de look af met droogshampoo voor een matte look.

Photography: Dilani Butink
Hair & Make-up: Corine Hamel @ Colourfool Agency
Assistant Hair: Wella Gibbs @ Colourfool Agency
Assistant Make-up: Shavonne Schonewille @ Colourfool Agency
Styling: Willeke Elisabeth
Model: Patty @ De Boekers

Lees ook:  Een glaasje rode wijn per dag gezond? nee dus

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings