Korte dameskapsels, de nieuwe haartrends van 2023

28/02/2023
6247
soorten opscheer kapsel, kort haar

Trends zijn er altijd geweest en zullen er altijd blijven. Ze komen en gaan en sommige trends hebben zelfs de kracht om een revolutie te ontketenen. Een van de nieuwste trends in de wereld van kapsels voor vrouwen is kort haar. Maar is dit een tijdelijke trend of zal het blijven? In deze blog gaan we dieper in op deze trend en bekijken we de verschillende soorten korte kapsels in 2023 die populair zijn bij vrouwen van over de hele wereld.

De afgelopen jaren is kort haar steeds populairder geworden bij vrouwen. Veel beroemdheden hebben de stap gezet en hun lange lokken ingewisseld voor een kort kapsel. En het lijkt erop dat deze trend niet snel zal verdwijnen. Steeds meer vrouwen kiezen voor een kort kapsel en experimenteren met verschillende soorten korte dameskapsels.

Opscheer kapsel iets voor jou?

opscheer kapsel vrouwen

Een van de populairste soorten korte dameskapsels is het opscheer kapsel. Dit kapsel is geïnspireerd op de mannenmode en is ontstaan in de jaren 80. Het opscheer kapsel is een kort kapsel waarbij het haar aan de zijkanten en achterkant kort geschoren is, terwijl het haar bovenop het hoofd langer blijft.

Er zijn verschillende soorten opscheer kapsels, waaronder de hoge opscheer, de lage opscheer en de undercut. Deze kapsels geven een stoere en edgy uitstraling en zijn geschikt voor vrouwen die op zoek zijn naar een opvallend kapsel.

geschoren

Daarnaast is het compleet afscheren van het haar ook enorm populair. Fris, makkelijk te onderhouden en stoer.

De bob, tijdloos en populair

korte bob vrouwenkapsel

Andere populaire korte kapsels in 2023 zijn de halflange bobs. Dit kapsel is al decennialang populair en wordt nog steeds veel gedragen door vrouwen van alle leeftijden. De bob is een kort kapsel waarbij het haar recht is afgeknipt op kinlengte.

Er zijn verschillende variaties van de bob, waaronder de A-lijn bob, de gelaagde bob en de asymmetrische bob. De bob geeft een frisse en jeugdige uitstraling en is geschikt voor vrouwen met verschillende haartypes en gezichtsvormen.

Pixie cut

kort dameskapsel pixie cut

Een ander kort kapsel dat populair is bij vrouwen is de pixie cut. Dit kapsel is een van de meest gedurfde korte dameskapsels en is niet geschikt voor iedereen. Bij de pixie cut wordt het haar kort geknipt tot net boven de oren en in laagjes geknipt om textuur en volume toe te voegen.

De pixie cut is een kapsel dat veel aandacht trekt en veel vrouwen kiezen voor deze stijl om hun individualiteit te benadrukken.

Lees ook:  Tips voor het verkrijgen van een glad gezicht!
verschillende korte dameskapsels

Nog veel meer opties!

Naast deze korte kapsels van 2023 zijn er nog veel meer soorten kapsels die populair zijn bij vrouwen. Zo is de lob (een lange bob) ook een populaire stijl voor vrouwen die niet helemaal willen overstappen op kort haar. Daarnaast zijn er ook veel vrouwen die kiezen voor een krullend kort dameskapsel of een kort kapsel met een pony.

Kortom, kort haar bij vrouwen is absoluut een trend die niet snel zal verdwijnen. Er zijn zoveel verschillende soorten korte kapsels beschikbaar dat er voor iedereen wel een geschikte stijl te vinden is. Het is een stijl die stoer, edgy en zelfverzekerdheid uitstraalt.

korte roze pixie cut

Steeds meer vrouwen willen zich onderscheiden en hun eigen persoonlijkheid laten zien en kort haar kan daarbij helpen. Bovendien is kort haar ook praktisch en gemakkelijk te onderhouden, wat voor veel vrouwen een belangrijke factor kan zijn.

Of je nu kiest voor een opscheer kapsel, een bob, een pixie cut of een ander kort kapsel, het is belangrijk om te kiezen voor een stijl die bij jou past. Ga daarom altijd in gesprek met je kapper en bespreek welke stijl het beste past bij jouw haartype, gezichtsvorm en persoonlijkheid.

korte dameskapsels

En wat de toekomst brengt voor kort haar bij vrouwen? Dat blijft afwachten. Maar één ding is zeker: trends komen en gaan, maar kort haar zal altijd een tijdloze klassieker blijven.

Lees ook Een kapsel, drie looks

Inspiratie

3 korte vrouwenkapsels inspiratie
kort haar
korte bob vrouwen
kort krullend haar
zwart wit vrouw lob kapsel
korte krullende bob
blonde pixie cut
hoge pixie cut

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings