Haar krullen zonder hitte: hoe doe je dat?

07/12/2023
902
haar krullen zonder hitte

Krullend haar is prachtig en veel mensen dromen ervan om hun steile lokken af en toe om te toveren tot mooie krullen. Helaas is het gebruik van hitte styling tools zoals krultangen en stijltangen niet goed voor je haar en kan het leiden tot haarbeschadiging en uitdroging. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je haar te krullen zonder hitte. In dit artikel bespreken we welke tools en methoden je kunt proberen om de perfecte heatless curls te krijgen.

Wat zijn heatless curls?

Heatless curls zijn krullen die worden gecreëerd zonder het gebruik van warmtebronnen zoals krultangen of stijltangen. In plaats daarvan worden er andere methoden en hulpmiddelen gebruikt om het haar te krullen zonder hitte. Dit is niet alleen beter voor je haar, maar ook leuk om te proberen. Wil je meer weten over hoe je heatless curls kunt gebruiken om prachtige krullen te creëren? Lees dan vooral verder voor handige tips en technieken!

Heb je jouw haar beschadigd door het veelvuldig gebruik van hitte styling tools? Bekijk dan deze blog: Het herstellen van beschadigd haar met Olaplex

Je haar vlechten

heatless curls hoe gebruiken


Een van de meest makkelijke methoden om krullen of slag te creëren zonder hitte is door je haar te vlechten. Maak je haar vochtig en doe er eventueel wat mousse in, alvorens je begint met vlechten. Verdeel je haar in secties, afhankelijk van hoeveel vlechten je wilt maken. Hoe meer vlechten je maakt, hoe kleiner de krullen zullen zijn. Vlecht je haar voordat je gaat slapen en laat het ‘s nachts drogen terwijl je slaapt. Maak de vlechten de volgende ochtend voorzichtig los. Gebruik je vingers om de krullen in vorm te brengen en breng eventueel een (lichte) haarspray aan om de krullen te fixeren.

Papillotten

Papillotten zijn zachte buigzame staafjes die je kunt gebruiken om het haar te krullen zonder hitte. Zorg ervoor dat je haar vochtig is voordat je de papillotten in je haar draait. Laat ze vervolgens gedurende de nacht in je haar zitten. Het comfort tijdens het slapen kan echter iets minder zijn, omdat papillotten harder aanvoelen. Toch is het het waard als je de volgende dag prachtige krullen hebt zonder enige schade aan je haar.

Heb je mooie krullen in je haar gemaakt, maar ben je bang dat ze er door het slapen niet meer mooi zijn de volgende dag? Lees dan deze blog over hoe je het beste kunt slapen met krullen!

Rollers

heatless curls tools

Een bekende en traditionele methode om je haar te krullen zonder hitte is door gebruik te maken van rollers. Er zijn verschillende soorten rollers beschikbaar, zoals grote rollers voor losse krullen of kleine rollers voor strakkere krullen. Zorg ervoor dat je haar vochtig is en breng mousse aan. Verdeel je haar in plukken en rol de rollers. Wanneer de pluk haar volledig is opgerold gebruik je een haarspeldje of een clip om de roller op zijn plaats te houden. Laat de rollers het liefst 's nachts zitten, maar minstens 1 tot 2 uur voor een mooi resultaat. Verwijder de rollers en style de krullen met je vingers. Gebruik haarlak om ze langer in model te houden.

Lees ook:  Mystery Visit aan de kapper, waar ging het dit keer mis?

Gebruik je badjasriem

Gebruikmaken van een badjasriem voor heatless curls is bekend geworden op TikTok en is zeker het proberen waard! Maak een middenscheiding in je vochtige haar en plaats het badjaskoord bovenop je haar. Bevestig het koord met een haarclip in het midden om het koord op zijn plek te houden. Nu kun je beginnen met één kant van je haar. Neem de voorste plukken en draai ze naar buiten om het koord heen. Ga door met het oppakken van plukken van vergelijkbare grootte en draai ze op dezelfde manier om het koord, werkend naar het midden van je hoofd. Geef als je alle plukken gehad hebt, een zachte ruk aan je haar voor extra strakke krullen en wikkel dan het koord met je haar in een cirkelvormige knot. Bevestig deze knot met een scrunchie of een groter elastiek en laat het een hele nacht zitten voor het beste resultaat. Wikkel de lokken de volgende ochtend een voor een van de badjasriem af tot alle krullen los zijn. 

Heatless curls tools

Je kunt ook specifieke heatless curls tools gebruiken om je haar te krullen zonder hitte. Hier zijn enkele populaire heatless curls tools:

  • Flexi-Rods: flexi-rods zijn flexibele staafjes die je haar krullen zonder het te beschadigen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen gemakkelijk worden gebruikt voor verschillende krulstijlen.
  • Curlformers: curlformers zijn cilindervormige hulpmiddelen die je haar op een unieke manier krullen zonder hitte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en creëren prachtige, gedefinieerde krullen.
  • Heatless curling roller: deze speciale roller is ontworpen om je haar te krullen zonder hitte. Je wikkelt eenvoudig je haar eromheen en laat het een tijdje of een nacht zitten om mooie krullen te creëren.

Probeer deze heatless curling roller:

Beyeza Heatless Curls - Haarrollers - incl. Haarelastiekjes en Haarklem 

(58 reviews)

Monika

'Ik ben oprecht verrast hoe goed het werkt! Ik heb heel glad, dun en fijn haar en met de krultang zijn mijn krullen na twee uur uitgezakt. Ik heb met dit product de hele dag krul gehad zonder dat het uitzakte! Wel slaap ik ermee, zodat het goed de kans krijgt om te krullen. Het zit de hele nacht goed vast en komt niet los. Ik wil niet meer anders!'

Creëert gezond en gehydrateerd haar
Materialen van hoge kwaliteit
Comfortabel in gebruik
Volumineuze krullen in 4 uur
Geen gebruik van hitte!
Bekijk de prijs bij bol.com

Met deze methoden kun je genieten van prachtig haar met krullen zonder het gebruik van hitte. Het is een leuke manier om je haarroutine op te fleuren en je haar een pauze te geven van schadelijke warmtebronnen. Dus waar wacht je nog op? Probeer heatless curls vandaag nog en geniet van je krullen!

Krullend haar combineren

Je kunt krullend haar los laten hangen maar je kunt er ook voor kiezen om het op te steken. Ontdek hoe je stap voor stap lang haar opsteekt. Ook kun je er voor kiezen om je haren half op te steken. Krullen zorgen voor meer volume in de haren.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings