De voordelen van vechtsport voor je lichaam

12/12/2022
662
bjj arnhem

Een betere conditie, gewichtsverlies, jezelf kunnen verdedigen, er zijn tal van redenen waarom mensen beginnen met vechtsport. Het is zeker waar dat vechtsporten op deze gebieden veel te bieden hebben, maar het zal je verrassen welke voordelen deze sport nog meer voor het lichaam heeft.

Vechtsport is goed voor je hart

Als je aan vechtsport doet, geef je jouw hart een intensieve training. Deze sport belast het hart namelijk, waardoor jouw cardiovasculaire gezondheid verbetert. Daarnaast zorgt sport natuurlijk ook voor een betere conditie, wat weer goed is voor jouw hartslag en je bloeddruk laat dalen.

Vechtsport verbeterd je reflexen

Tijdens het beoefenen van een vechtsport verbeter je reflexen. Door het sparren en oefenen tijdens de trainingen, maar ook het blokkeren en ontwijken van de aanvallen van tegenstanders, krijg je snellere reflexen. Door de oefeningen te herhalen verbeter je de reflexen en zul je sneller reageren op aanvallen.

Snelle reflexen kunnen echter ook helpen bij dagelijkse activiteiten, zoals koken, autorijden of klussen.

Je verliest gewicht

Vechtsport is intensief. Daarom verbrand je bij matige training tot 500 calorieën. Daarnaast heeft iemand na een vechtsporttraining vaak minder zin in eten. Na verloop van tijd zie je dat vechtsporters zijn afgevallen in vet, en bijgekomen in gewicht.

bjj arnhem

Je wordt sterker

Kracht is nodig om van je tegenstander te winnen. Door het beoefenen van vechtsport zal je echter eerst bezig zijn met het aanhouden van de juiste vorm. Als je eenmaal de vorm onder de knie hebt, kun je aan je kracht gaan werken. Je zult echter merken dat je kracht vanzelf verbeterd.

Je concentratie wordt beter

Als je aan deze sport zal beginnen zul je ontdekken dat je concentratie verbeterd. Bij sommige vechtsporten is het nodig om een reeks bewegingen te onthouden. Door dit te beoefenen krijg je een betere mentale concentratie. 

Je wordt stabieler en verbeterd je coördinatie

Voor het beoefenen van vechtsport heb je een stabiele stand nodig en een goede coördinatie. Maak je geen zorgen, dit kun je allemaal leren tijdens het beoefenen van een sport bij BJJ Arnhem.

Lees ook:  Lichamelijke ontdekkingen in de slaapkamer: hoe pak ik dat aan?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings