De mooiste zonnebrillen voor ieders gezichtstype

07/07/2023
692
gezichtstype

Zonnebrillen zijn niet alleen modieuze accessoires, ze beschermen je ogen tegen schadelijke UV-stralen. Maar er is een ding dat veel mensen over het hoofd zien: de vorm van de zonnebril kan een groot verschil maken in hoe je eruitziet per gezichtstype. Het vinden van de perfecte zonnebril kan namelijk aanvoelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Met zo veel stijlen en vormen om uit te kiezen, hoe weet je welke zonnebril het beste bij je past? Dat is waar "De mooiste zonnebrillen voor ieders gezichtstype" van pas komt. Deze uitgebreide gids gaat je helpen om de mooiste zonnebrillen voor ieders gezichtstype te vinden.

Verschillende stijlen van zonnebrillen en de meest populaire trends

In de wereld van zonnebrillen is er een overvloed aan stijlen om aan de verschillende smaken en voorkeuren te voldoen. Van het eeuwig stijlvolle aviator model, de iconische wayfarer, de onverschrokken cat-eye tot de bohemien ronde stijl, de variëteit is echt overweldigend.

zonnebril trends

Huidige trends
Op dit moment is er een revival gaande van de oversized retro-zonnebrillen uit de jaren 70, die een gevoel van dramatische flair toevoegen aan elke outfit. Minimalistische geometrische zonnebrillen, met hun strakke lijnen en futuristische uitstraling, nemen ook de mode-scene over.

Daarbij zullen de gepolariseerde zonnebrillen nooit uit de mode gaan. Aan de andere kant, hebben de kleine 'matrix'-stijl zonnebrillen, geïnspireerd op de late jaren 90 en vroege 2000 cultfilms, een sterke comeback gemaakt.

Het is echter belangrijk te onthouden dat de 'trending' zonnebrillenstijl moet overeenkomen met je gezichtstype en persoonlijke stijl om de ultieme fashion statement te maken. Maar wat houden die gezichtstypes in en hoe weet jij wat voor type jij hebt?

De verschillende gezichtstypes

Er zijn over het algemeen vijf verschillende gezichtstypes. Elk type heeft zijn unieke kenmerken en past bij verschillende stijlen van zonnebrillen. Hieronder hebben wij deze vijf types op een rijtje gezet:

  • Ovaal
  • Rond
  • Vierkant
  • Hartvormig
  • Langwerpig
gezichtstype opmeten

Hoe bepaal je jouw gezichtstype?

Een ovaal gezichtstype wordt gekenmerkt door evenwichtige proporties, een voorhoofd dat iets breder is dan de kin en hooggeplaatste jukbeenderen. Een rond gezicht heeft opvallende rondingen met gelijke lengte en breedte, terwijl een vierkant gezicht gekenmerkt wordt door een breed voorhoofd, brede jukbeenderen en een sterke kaaklijn.

Een hartvormig gezicht heeft een breed voorhoofd en jukbeenderen met een smalle kin, terwijl een langwerpig gezicht langer is dan dat het breed is, met een smal voorhoofd en kin. Elk gezichtstype heeft specifieke kenmerken die bepaalde stijlen van zonnebrillen complimenteren, en het is essentieel om jouw gezichtstype te kennen om de best passende zonnebril te kunnen selecteren. Kortom:

Lees ook:  Beauty influencer worden: zo doe je dat
  • Ovaal: Voorhoofd iets breder dan de kin en hooggeplaatste jukbeenderen
  • Rond: Gelijk in de lengte en breedte
  • Vierkant: Breed voorhoofd, brede jukbeenderen en sterke kaaklijn
  • Hartvorming: Breed voorhoofd en jukbeenderen met smalle kin
  • Langwerpig: Langer dan breed, smal voorhoofd en kin

Lees hier ook onze blog over de gezichtsvormen te stylen en vormen met make-up!

De juiste zonnebril voor elk gezichtstype

Zonnebrillen voor een ovaal gezicht: Mensen met een ovaal gezicht hebben geluk, bijna alle zonnebrillen passen goed bij hun gezichtstype. Het enige waar je op moet letten, is dat de bril niet breder is dan het breedste deel van je gezicht.

Zonnebrillen voor een rond gezicht: Heb je een rond gezicht? Kies dan voor rechthoekige of vierkante zonnebrillen. Deze zullen helpen om je gezicht langer en slanker te laten lijken.

Zonnebrillen voor een vierkant gezicht: Personen met een vierkant gezicht kunnen het beste kiezen voor ronde of ovale zonnebrillen. Deze verzachten de hoekige lijnen van het gezicht en geven een evenwichtig uiterlijk.

Zonnebrillen voor een hartvorming gezicht: Voor mensen met een hartvormig gezicht kunnen modellen met onderkanten die breder zijn dan de bovenkanten helpen om het onderste gedeelte van het gezicht breder te laten lijken en zo een betere balans te creëren.

Zonnebrillen voor een langwerpig gezicht: Zonnebrillen met een groot en oversized montuur zijn een perfecte keuze voor een langwerpig gezichtstype. Deze stijl zal niet alleen de lengte van het gezicht minimaliseren, maar ook de breedte accentueren.

Lees hier over de voordelen van zonnebrillen met neussteuntjes.

Zonnebrillen voor ieders gezichtstype

Tips voor het kiezen van de perfecte zonnebril

Let op de grootte van de zonnebril

Een van de meest voorkomende fouten bij het kiezen van een zonnebril is het negeren van de maat. Of het nu een alledaagse zonnebril is op een sport zonnebril, de grootte van de bril moet in verhouding zijn tot de grootte van jouw gezicht om comfort en esthetische aantrekkingskracht te garanderen.

Houd rekening met de kleur van de zonnebril

De kleur van de zonnebril moet bij uw huidskleur en haarkleur passen. Als je een koele huidskleur hebt, staan zonnebrillen met zilveren, zwarte, blauwe, of roze monturen je waarschijnlijk goed. Mensen met een warme huidskleur zien er over het algemeen beter uit met zonnebrillen met gouden, bruine, rode, oranje, of groene monturen.

Conclusie

Lees ook:  Een fashionable cadeau voor je partner

Het kiezen van de juiste zonnebril kan een uitdaging zijn, maar met deze tips en kennis van de mooiste zonnebrillen voor ieders gezichtstype, ben je klaar om de perfecte zonnebril te vinden die je stijl naar een hoger niveau tilt.

Ben jij er toch nog niet helemaal over uit? Lees dan hier nog meer van onze tips over het kiezen van de perfecte zonnebril.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings