De perfecte gezichtsvorm shapen en highlighten

16/04/2020
3168
shapen

De vorm van het gezicht is bepalend voor hoe je de make-up aanbrengt. Alles draait om het creëren van schaduwen en het laten oplichten van andere delen in het gezicht. We noemen dit het ‘shapen’ of ‘highlighten’ van het gezicht. 

Een ovaalvormig gezicht

Heb je een ovaalvormig gezicht? Gefeliciteerd, dat wordt namelijk gezien als de perfecte vorm. De lengte van het gezicht is ongeveer anderhalf keer de breedte. De kaaklijn is mooi afgerond en de jukbeenderen vormen het breedste deel van het gezicht. Alle andere gezichtsvormen probeer je zoveel mogelijk terug te brengen naar de deze vorm. 

Shapen en highlighten van een vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht voeg je schaduwen toe door een donker poeder of foundation op de hoeken van je gezicht aan te brengen, om zo je gezicht ovaler te laten lijken en een zachtere uitstraling te geven. Met een highlighter op het midden van het voorhoofd en op de kin laat je je gezicht iets langer lijken.

Een rond gezicht shapen en highlighten

Bij een rond gezicht wil je juist hoeken creëren. Een donker poeder of donkere foundation op en onder de jukbeenderen, op de rand van de kaak en aan de onderkant van de kin maken je gezicht wat hoekiger. Door de kin iets te laten oplichten en de blush diagonaal te zetten, laat je je gezicht langer lijken. Kies bij deze gezichtsvorm het liefst voor matte make-up, want glans geeft volume en doet alles ronder lijken. 

Trucje voor lang gezicht

Heb je een lang gezicht? Niet getreurd, ook daar is een trucje voor. Je laat je gezicht ronder, korter en breder lijken door een donkere poeder aan te brengen bij de haargrens, onder de jukbeenderen en op de contourlijn van de kin tot de oren. Kies voor horizontale lijnen in de make-up. Glanzende make-up zorgt voor wat extra volume. 

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht tot slot geef je juist wat extra schaduw bij de slapen om het bovenstuk wat smaller te laten lijken. Op deze manier kun je spelen met licht en schaduw en zo optisch je ideale gezichtsvorm creëren!

Door te shapen en te highlighten, creëer je zelf je ideale gezichtsvorm.

Tekst: Saskia Petiet, foto: Getty Images

Wist je dat je zelfs de vorm van je ogen kunt corrigeren met make-up? En wil je zelf aan de slag gaan met shapen en contouren, dan kun je wel wat tips gebruiken om zelf make-up aan te brengen.

Lees ook:  Beste manier om make-up te verwijderen

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings