Hoe kies je de perfecte zonnebril?

23/11/2022
529
zonnebril

Zonnebrillen zijn verkrijgvaar in talloze stijlen, vormen en kleuren. Het kan dus een lastige keuze worden om een zonnebril te vinden die bij jou past. Om ervoor te zorgen dat jij een goede keuze maakt, zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Lees snel verder om te ontdekken wat deze factoren zijn!

De maat van een zonnebril

Aangezien zonnebrillen verkrijgbaar zijn in verschillende maten, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. In iedere zonnebril staat namelijk een code aan de binnenkant van de pootjes. Deze code gaat als volgt: modelcode – kleurcode – lensbreedte – neusbrugbreedte. De breedtes worden altijd aangegeven in mm. Soms staat er aansluitend nog de lengte van een pootje en de lichtfiltercode van de lenzen aangegeven. Dit is echter niet altijd het geval.

De maat van je zonnebril is uiterst belangrijk. Wanneer deze namelijk te groot of te klein is, brengt het veel nadelen met zich mee. Zo zakt hij de hele tijd af of komt hij de hele tijd boven je wenkbrauwen uit als je hem te groot koopt. Terwijl als je hem te klein koopt, knelt hij je neus af, doet het pijn als je hem langdurig draagt en kan de uv-straling evengoed je ogen bereiken via de boven-, onder- of zijkant. Kijk daarom altijd naar een oude zonnebril die goed zit welke maat hierin staat of laat je adviseren in een winkel.

Modellen die passen bij je gezichtsvorm

Bij zonnebrillen geldt eigenlijk hetzelfde als bij kleding, niet iedereen is hetzelfde en staat ook dezelfde items. Maar waar moet je dan op letten voor de perfecte zonnebril? Je moet bewust zijn van je gezichtsvorm en kenmerken die in jouw gezicht naar voren komen. Zo moet je vooral letten dat je wenkbrauwen boven de zonnebril uitkomen. Je wenkbrauwen zorgen namelijk voor 80% van je gezichtsuitdrukking. Hieronder benoemen we verschillende gezichtsvormen gecombineerd met de beste monturen om te dragen:

  • Een rond gezicht

Bij een rond gezicht passen veel monturen, behalve ronde brillen! Om de contouren van je gezicht te accentueren, zijn zonnebrillen met grote glazen met een recht of hoekig montuur de perfecte keuze. Een cat-eye montuur staat overigens ook fantastisch bij een rond gezicht.

  • Een vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht staan vooral zonnebrillen met rondingen en zachte lijnen. Ze brengen het evenwicht in je gezicht terug. Een rond montuur geeft jouw gezicht een zachtere uitstraling en accentueren je jukbeenderen.

  • Een rechthoekig gezicht

Bij een rechthoekig gezicht staan vierkante of hoekige monturen het mooist. Een oversized montuur staat heel goed bij deze gezichtsvorm omdat deze de contouren van je gezicht verzachten.

zonnebril
  • Een ovaal gezicht

Bij een ovaal gezicht staan, net zoals bij een rond gezicht, veel monturen. Echter staat bij een ovaal gezicht ook ronde glazen! Met deze gezichtsvorm kom je weg met iedere montuur.

  • Een diamantvormig gezicht

Bij een diamantvormig gezicht staan ronde en ovale glazen ontzettend mooi. Maar ook rechthoekige modellen die iets hoger zijn dan dat ze breed staan goed.

  • Een hartvormig gezicht

Bij een hartvormig gezicht brengen ronde monturen of pilotenbrillen het gezicht in evenwicht. Deze monturen laten je kin zachter lijken zonder het voorhoofd te benadrukken.

Lees ook:  De mooiste zonnebrillen voor ieders gezichtstype

Wil jij erachter komen welke gezichtstype jij hebt? Klik dan hier voor onze blog.

Er zijn veel merken die verschillende monturen zonnebrillen aanbieden. Merken die monturen aanbieden voor iedere gezichtsvorm zijn onder andere Gucci, Ray-Ban, Yves Saint Laurent en Oakley. Als je op zoek gaat naar een Gucci zonnebril voor dames, kun je het beste online bekijken welke monturen ze aanbieden bij verschillende winkels. Niet iedere winkel biedt namelijk dezelfde monturen aan en je wilt natuurlijk wel het perfecte model vinden!

Wij hopen dat je met deze tips de perfecte zonnebril zult vinden. Mocht je online kijken naar verschillende monturen, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zonnebril met neussteuntjes of zonder. Ga eens langs bij een winkel en doe verschillende monturen passen. Dan weet je zeker dat hij goed staat en dat hij bij je outfit past. Lees hier een aantal modetips voor de lente waar jij je zonnebril mee kunt matchen!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings