Zo creëer jij de beste beautykamer

18/03/2023
407
beautykamer

Een beautykamer is echt een droom voor iedereen die ervan houdt om zichzelf uitgebreid klaar te maken en zichzelf lekker in de watten te leggen. In deze kamer zal je je waarschijnlijk elke ochtend klaarmaken en je haar voorzien van een leuke haarstijl. In deze blog delen wij tips zodat jij een perfecte beautykamer kan creeeren, van het kiezen van een thema tot het kiezen van de juiste verlichting en opslagoplossingen.

Kies een thema

Voordat je je beautykamer gaat inrichten, is het belangrijk om eerst stil te staan bij een thema waar naar jij je beautykamer graag zou willen inrichten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan minimalistisch, romantisch of juist glamorous. Zorg ervoor dat het thema past bij jouw persoonlijkheid en bij jouw stijl. Kies kleuren die bij het thema passen, zoals zachte pasteltinten voor een romantische sfeer of metallic kleuren voor een glamoureuze uitstraling.

Comfortabele zitplaatsen

In een prachtige beautykamer kunnen comfortabele zitplaatsen niet ontbreken. Een comfortabele zitplaats is namelijk belangrijk om te kunnen ontspannen tijdens het aanbrengen van je make-up of tijdens het stylen van je haar. Kies een fijne stoel of een comfortabele kruk die goed bij de stijl van de kamer past en je voor de spiegel plaatst. Verder kan je natuurlijk altijd nog een extra comfortabele stoel in de beautykamer plaatsen, zodat deze ruimte ook direct gebruikt kan worden om in te ontspannen. Kijk bijvoorbeeld naar een relaxfauteuil van Meubelzorg.

Investeer in opslagruimte

In een beautykamer heb je natuurlijk genoeg opslagruimte nodig om al jouw beautyproducten en haar tools op te kunnen bergen. Met voldoende opslagruimte zal jouw beautykamer er niet alleen netjes en opgeruimd uitzien, maar kan je ook je spullen goed organiseren. Denk daarbij aan manden, lades en planken zodat je jouw spullen per categorie kunt opbergen. Een andere handige tip is om een mooie kaptafel met ingebouwde opslagruimte,  en bijvoorbeeld met verlichting, aan te schaffen.

Verlichting

Wanneer je jouw make-up en haar doet, is verlichting een essentieel element om goed te kunnen zien wat je doet. Voor de verlichting in jouw beautykamer is het dan ook belangrijk om verlichting te kiezen die zacht en diffuus is zodat je jouw make-up goed kan aanbrengen. Zorg er ook voor dat de verlichting helder genoeg is zodat je kan zien wat je doet. Dimmers zijn altijd handig zodat jij de lichtsterkte kan aanpassen aan jouw behoeften.

Bedenk een thema en ga op zoek naar comfortabele meubels, bijvoorbeeld van Meubelzorg.nl. Zorg verder voor voldoende opbergruimte en de juiste verlichting zodat je kamer opgeruimd blijft, en je goed kunt zien wat je aan het doen bent.

Als je ooit gaat verhuizen en je beautykamer graag mee wilt nemen, lees dan hier onze blog over hoe je beautyproducten het beste moet verhuizen.

Lees ook:  Ayurveda: balans van het leven

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings