Zo bepaal je welke haarkleur het beste bij jouw huidtint past

30/11/2023
848
jouw huidtint

Een nieuwe haarkleur kan je uiterlijk helemaal veranderen. Of je nu alleen een kleine verandering wilt of juist een heel andere look, het is altijd spannend om een nieuwe haarkleur uit te proberen. Maar hoe weet je welke haarkleur het beste bij jouw huidtint past? In dit artikel geven wij je tips en tricks voor het vinden van de perfecte haarkleur voor jouw huidskleur. Lees snel verder!

Ontdek jouw huidtint

De beste manier om te bepalen welke haarkleur bij jouw huidtint past, is om allereerst te weten wat jouw huidtint is. Er zijn verschillende manieren om je huidtint te bepalen, maar het meest gebruikte, is door middel van ondertoon. De ondertoon verwijst naar de warmte of koelte van jouw huid. Heb je een warme ondertoon? Dan zijn de aderen op je polsen vaak groen of goud. Heb je een koele ondertoon? Dan zijn de aderen op je polsen vaak blauw of paars.

Kies de juiste kleurfamilie

Nu je jouw huidtint hebt bepaald, is het tijd om de kleurfamilie te kiezen die bij jou past. Als je een warme ondertoon hebt, dan passen warme en gouden kleuren het beste bij jou. Denk hierbij aan koper, goud, goudbruin en karamel. Heb je een koele ondertoon? Dan past haarkleuring zoals koele en assige kleuren het beste bij jou. Denk hierbij aan chocoladebruin, asblond, zilver en middenbruine kleuren.

Bepaal de juiste tint
Nu is het zaak om de juiste tint te kiezen binnen de kleurfamilie. De meest geschikte tinten lopen uiteen van lichtblond tot diepzwart. Heb je een warme ondertoon? Ga dan voor een tint die meer koperkleurig is dan goudkleurig. Wanneer je een koele ondertoon hebt, kies dan voor een tint die meer blauw is dan groen.

Lees hier alles over het verven van je haar!

jouw huidtint

Houd je haar in goede conditie

Zodra je de kleurfamilie en de tint hebt uitgekozen, kun je het beste eerst verschillende kleuren uitproberen voordat je de definitieve keuze maakt. Dan weet je namelijk zeker dat jij de juiste kleur kiest die bij jou past. Daarbij is het belangrijk om goede kwaliteit haarverf te gebruiken, zodat je haar zo min mogelijk beschadigd raakt in het proces, denk hierbij bijvoorbeeld aan KIS haarverf.  Zo zorg je ervoor dat jouw nieuwe haarkleur lang mooi en glanzend blijft.

!- Als laatste tip, is het belangrijk om je haar in goede conditie te houden. Ga dus regelmatig naar de kapper om jouw haar te laten verzorgen, en gebruik thuis producten die past bij jouw haartype.

Kortom

Nu weet je precies hoe je kunt bepalen welke haarkleur het beste bij jouw huidtint past. Het is belangrijk om de juiste kleur te kiezen, zodat je uiterlijk nog meer tot zijn recht komt. Blijf vooral experimenteren met verschillende kleuren en tinten, maar houd wel altijd jouw huidtint in gedachten. Vergeet daarnaast niet om je haar in goede conditie te houden, want het is zonde als je nieuwe kleur binnen no-time weer vervaagt of beschadigd raakt. Veel succes bij het vinden van jouw perfecte haarkleur!

Lees ook:  Last van dof haar? Dit is de oplossing!

Lees hier ook over de laatste trends volgens haarstylisten.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings