Zelfverzekerder voelen door een ijsbad

07/02/2023
391
ijsbaden

Door middel van Cold Exposure voel jij je gelukkiger! Heb jij er al van gehoord? Het is een nieuwe manier om je hoofd even helemaal leeg te maken en jezelf zo te verfrissen, letterlijk. Het fenomeen van ijsbaden is de laatste tijd erg in trek, omdat wij steeds meer op zoek zijn naar stress ontladers. Zo is Wim Hof bekend geworden met zijn methode, waarin hij ijsbaden combineert met ademhaling en mindset oefeningen. In deze blog nemen wij je mee in wat het precies is en hoe jij je zelfverzekerder kan voelen door een ijsbad.

Voordelen van koud bad voor je lichaam

Volgens experts heeft een koude douche of bad van 10 minuten hetzelfde effect als een fiets-workout van 1 uur! Door blootstelling aan kou bevorder je het aanmaak van “bruin vetweefsel”, dit is het goede vet die voor energie en warmte zorgt. Door je lichaam regelmatig bloot te stellen aan de kou activeer je je immuunsysteem en kun je sneller herstellen van blessures.

Daarnaast heeft het een bevorderend effect op je huid, je conditie verbeterd en je vitaliteit en energie nemen toe. Dit komt doordat je lichaam het bloed sneller laat stromen, zo wordt er meer zuurstof vervoerd en opgenomen voor je organen. Je lichaam voegt ook nog eens extra enzymen en hormonen toe aan het bloed, zo krijg je een goede boost van je eigen lichaam en zie je er ook beter uit!

Voordelen van een koud bad voor je geest

Naast de fysieke voordelen zijn er talloze geestelijke voordelen. Doordat je je vitaler voelt, zal ook je geest beter zijn. Door dat je extra hormonen aanmaakt zal je niet alleen de energie voelen om iets te ondernemen, maar ook je stress meer onder controle kunnen houden. Hier is namelijk veel energie voor nodig, die je door het ijsbaden kan opbouwen.

Als jij je vitaler voelt, voel je je ook beter in je vel. De fijne stofjes die aangemaakt worden in je lichaam zorgen ervoor dat jij je zelfverzekerd en krachtig voelt. Daarbij voel je je ook gelukkiger en wie wilt dat nou niet?

Hoe lang moet je het doen?

Hoe lang en hoe vaak moet je een ijsbad nemen? Als je nooit koud doucht, dan is het beter om het ijsbaden op te bouwen. Begin dan met 1 minuut, dan 2 en ga zo door naar de 10 minuten. Je kunt dit het makkelijkste doen na een douche. Doe dit op het laatste moment, net voor dat je uit de douche stapt, draai je kraan helemaal naar het koude om. Heb je dit onder de knie en kun je makkelijk 10 minuten ijskoud douchen? Dan kun je overgaan tot het ijsbad aangevuld met ijsblokken.

Er zijn genoeg voordelen om deze techniek uit te proberen. Naast het lichamelijk voordeel heb je geestelijk er ook baat bij, zo kun je je zelfverzekerder voelen door een ijsbad. Probeer het uit en ervaar het resultaat zelf!

Lees ook:  Hoe zorg je ervoor dat je er goed uitziet op een beeldscherm?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings